Honda Rincon 680 nie odpala.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Honda Rincon 680 nie odpala.
koledzy ratujcie mam podobny problem zgasiłem sprzęt w terenie trochę postalismy podaliśmy i już nie podpalił, po sprawdzeniu cewki brak napięcia jakieś pomysły się wam nasuwają
Kolega kiedyś miał podobny problem, tylko że w miśku. Nie chciał odpalić na wolnych obrotach lecz po dodaniu gazu odpalił. Problemem była przetarta membrana w gaźniku. Po wymianie membrany wszystko wróciło do normy.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Sorry nie doczytałem że nie masz napięcia na cewce. Może jednak padła cewka lub się przegrzała, podmień, jak nie to pozostało holowanie.
- jarecki13
prąd nie dochodzi do cewki , na tych dwóch pinach nie ma w ogóle wartości a rozrusznik kręci, świeca wykrecona i sprawdzona wyglądała tak jak powinna bez nagaru boję się że to moduł , jak narazie jest odlaczony zobaczymy jutro, ewentualnie może coś z paliwem nie tak, nie dochodzi do wtrysku już nie wiem sam, p.s błędów brak nic nie pokazuje się tak jakby nic się nie stało
Kabelki sprawdź bo to niemożliwe zeby sie tam coś popsuło
Przeczyścić klemy na akumulatorze tez nie zaszkodzi. Nigdy nie miałem żadnych problemów elektrycznych wiec nie za bardzo wiem jak pomoc
Przeczyścić klemy na akumulatorze tez nie zaszkodzi. Nigdy nie miałem żadnych problemów elektrycznych wiec nie za bardzo wiem jak pomoc
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
Ja też, do dzisiaj ot tak po prostu zgasiłem i już nie odpaliłem, trochę się boję ,ze może być to trochę kosztowne, bo czytając fora zza wielkiej wody ceny pewnych rzeczy przerażają
- jarecki13
Zrobiłem ostatni sprawdzian , wykręciłem cewkę bo wyczytałem ,że jest tam masa o której nie miałem pojęcia, w dwóch miejscach styka się z ramą a dokładnie na mocowaniu jej, przeczyściłem miejsce styku jak i blaszki które mają za zadanie przewodzić prąd i ponownie sprawdziłem czy jest napięcie na cewce tym razem zrobiłem to tak jak należy czyli jeden przewód od miernika do jednego pina a drugi właśnie do masy którą to przeczyściłem i o dziwo po przekręceniu stacyjki ukazał się prąd 12,4 ( aku jest rozładowane ) jutro kupuję świecę i sprawdzam co się będzie działo jeśli prąd popłynie na świecę a sprzęt nie zapali ,wtedy zabiorę się za pompę i sprawdzę wtrysk bo ,życia mi nie daje brak zapachu paliwa po kręceniu rozrusznikiem. Mam nadzieję ,że to tylko właśnie ta świeca choć powiem szczerze ,że kolor jej w ogóle nie wskazuje ,że była zalewana przez paliwo, nie wiem jak jest w modelach na wtrysku ale w kawasaki zawsze była czarna
A powiedz słychać jak pompka pracuje po przekręceniu zapłonu ?
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
Tak pompka pracuje ,silniczek krokowy też , jak kręcę rozrusznikiem bez pokrywy filtra powietrza to też słychać jak wtrysk cyka, dzisiaj zamawiam świecę zobaczymy czy coś pomoże