Honda 400ex pytania

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Rapkowsky
Quad:: Honda TRX 400ex
Imię: Wojciech

Honda 400ex pytania

Post autor: Rapkowsky » ndz 06 sie, 2017

Witam kupiłem Hondę TRX 400 ex z 2005r i mam kilka pytań:

1.Co to za pokrętło wygląda jak (od kuchenki) na lewym boku jest opcja off , on , res i chyba fuel prosił bym o dokładne opisanie co to jest i jak mam ustawić najlepiej.
2.Quada kupiłem w naprawdę dobrym stanie nowe opony zero luzów sprawny napęd mam tylko wymienić filt powietrza zamówiłem już w sklepie twin aira do tego modelu bo jest w nim teraz jakiś noname zabrudzony i nie pasujący dokładnie pytanie czy mogę na nim pojeździć czy coś się stanie.
3.Występują w nim 2 małe usterki gdy odpalam go na ssaniu quad pali bez gazu o na dotyk ładnie śmiga ale gdy zamykam ssanie quad dławi się i gaśnie czy to może być od filtra ? gdzieś chyba tak czytałem.
4.Ostatni problem może to nie problem tylko ja coś nie umiem lecz wszystkie biegi wchodzą ładnie ale gdy już dojadę do celu zatrzymuje się chcę zmienić na luz po prostu nie mogę wycelować z 1 na luz ani z 2 nic mi nie wchodzi czy to jakaś usterka ? oraz czy mogę go wyłączyć na biegu czy to coś psuje? Dodam że zaraz po zgaszeniu luz wskakuje bez problemu.

Jestem raczej słaby w mechanice więc proszę o dokładne wyjaśnienie z góry dziękuje .

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”