hej !

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
lorsol

hej !

Post autor: lorsol » ndz 16 gru, 2007

Hej !

Chcialem przywitac sie i podziekowac za liczne posty i wypowiedzi w dziedzinie - co wybrac i na co zwracac uwage, co lepsze a co gorsze, etc. Dzieki temu od tygodnia jestem wreszcie posiadaczem wlasnego quadzika :

Obrazek

... i jest prze-swietnie :) Jestesmy juz po pierwszych wojazach, gdzie w otoczeniu Niedzwiedzi i Niedzwiadkow pan Krolewicz wspaniale i w pelni sie znajduje :

http://picasaweb.google.com/lorsol/Quadzik

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich, przechodze na dzialu Ustawki i szukam chetnych do dalszych eksploracji w okolicach Suchy Dwor, Mrzezino, Mechelinki itd :)

Do uslyszenia !

patryk93
Kontakt:

Post autor: patryk93 » ndz 16 gru, 2007

Siema :D Bardzo ładny KQ

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » ndz 16 gru, 2007

Ja chyba znam tego kinga z rajdów.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

patryk93
Kontakt:

Post autor: patryk93 » ndz 16 gru, 2007

Widziałem go na fotkach z jednego rajdu

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » ndz 16 gru, 2007

Ja go odobiście widziałem napewno na RR i chyba na Gryfie też był taki
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

lorsol

Post autor: lorsol » pn 17 gru, 2007

jest to mozliwe ... kupilem go uzywanego - od jednego paneczka z plocka - wiec i na rr mial blisko :) - co by nie bylo - szacunek dla takiej pamieci :)

lorsol

Post autor: lorsol » pn 17 gru, 2007

swoja droga - wszystko pieknie jezdzi i do niczego przyczepic sie nie moge... ale na pytanie o przeszlosc rajdowa tego quadzika slyszalem: NIGDY, PRZENIGDY...:) i prosze, jakie krotkie nogi... :) ehhh, zycie :)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 17 gru, 2007

Witam i gratuluję DOBREGO wyboru, bo to przecież KingQuad.... Trochę pojeździsz i poprzebywasz na Forum Quadzik.pl, a potem dojrzejesz do tego że tylko POLARIS się liczy :P To jest tylko kwestia czasu...

lorsol:

ale na pytanie o przeszlosc rajdowa tego quadzika slyszalem: NIGDY, PRZENIGDY...:) i prosze, jakie krotkie nogi... :) ehhh, zycie :)
Tu chyba się muszę trochę wtrącić, bo widzę że sprzęcik od Zenka z Płocka... I z tego co mi wiadomo, to zdjęcia tego quada mogłybyć widziane na RRIV, ale Zenek nie jechał w rajdzie, tylko prowadził jednego z młodzików z Łukowa... A Zenek jechał lajtowo, bo mimo buzera i kasku to w adidaskach jechał :)

Pamiętam, że Zenek wtedy po raz pierwszy zalał skrzynię pasową, bo jeszcze nie wiedział gdzie jest korek spustowy... więc mu pomagałem :)

Później nie widziałem go na żadnym rajdzie... Aż do RRV - ale tam też nie startował...

Obrazek

Obrazek

Tak więc prawdą może być jego stwierdzenie, że w rajdach nie startował...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » pn 17 gru, 2007

Na RRIII tez był o ile sie nie myle.

Ale tak na prawde to co za róznica czy quad był na "rajdzie" czy nie. Dla mnie rajd to cos typu enduro, czy cross country, gdzie jazda polega na zameczaniu sprzeta na pełnych obrotach, i liczeniu sie tylko z czasem i sekundami i wcisinietej manetce gazu na maksa.

Rajdy przeprawowe to sa tylko "rajdy" z nazwy. Czym tak na prawde rózni sie nasza normalna codzienna jazda quadem od tej na rajdzie. Niczym. Ten sam teren ta same błoto.
Na przeprawowkach nikt rozsadny nie cisnie na maksa i nie meczy quadów bo nie dojedzie do połowy trasy.

Rajd przeprawowy to przede wszystkim oszczednosc quada i delikatne jego uzytkowanie. Nawet najlepszy kierowca, nic nie zdziała jesli mu quad odmówi posłuszenstwa.

Jesli kupiłes quada od kogos kto jedził nnim na rajdy to mozna domniemac ze musiał sie troche znac na quadach. A takie osoby wiedza ze quad ma olej, filtry które sie czesto wymienia i dokonuja biezacych napraw i dbaja i sprzet.

Osobicie gdybym miał kupowac uzywanego quada to wolałbym kupic od kogos kto sie na tym zna, po kazdej jezdzie sprawdza poziom oleju i wie jak uzytkowac quada zeby był bezawaryjny. niz kupic od kogos kto jezdzi do tad dopóki nie zaswieci sie jakas czerwona kontrolka, lub quad odmówi posłuszenstwa.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » pn 17 gru, 2007

Święte słowa Markus :)
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

ODPOWIEDZ