hb-atv110 nie pali

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
pankierownik
Quad:: HB-atv110
Imię: kamil

hb-atv110 nie pali

Post autor: pankierownik » pn 10 maja, 2010

Witam
problem w tym ze quad nie chce zapalić. Został zakupiony rok temu w czerwcu,normalnie zapalał wszystko było super,do czasu gdy zaczał spadać łancuch,mechanior go zabrał i niby naprawił ale od tamtego momentu cięzko zapalał,silnik dziwnie chodził. Quad wiecej stał niz był jezdzony. Całą zime przestał na dworzu ,przykryty plandeką. W tym roku już nie zapalił,jakis tydzien temu został zakupiony nowy akumulator,rozrusznik krecił,iskra była a silnik nie chciał zapalić.Benzynka była swiezutka.
Wczoraj przy podłączeniu quada do auta poprzez kable,próbowałem kilka krotnie go zapalić i regulować tymi srubami ale na nic to sie zdało,az w koncu chyba padł rozrusznik bo teraz już nie kreci,słychać tylko takie pykanie.

1.Może ktos sie orientuje,czy w dodatku zepsułem rozrusznik?
Czy da rade cos zrobić z tym rozrusznikiem zeby znowu zaczął krecić,dodam ze już wczesniej nie zawsze od razu krecił,naciskałem guzik i było słychac tylko takie "pyk".
2. Co zrobić zeby ten quad zapalił,jak już rozrusznik zacznie działać. Co trzeba wyregulowac?
Prosze o pomoc jaką kolwiek.
Każda rada bedzie pomocna.
Pozdrawiam

emilosa23
Quad:: 110 atv
Imię: Damian

Re: hb-atv110 nie pali

Post autor: emilosa23 » sob 15 maja, 2010

hej sprawdz czy czasami nie zawiesily sie szczotki na rozruszniku jak bedzie dzialal i nie bedzie chcial odpalic zobacz czy zawory sie nie przestawily :aparat: to jest moj numer kontaktowy 725388380 jestem mechaniekiem od Quadow i skuterow jest mozliwosc ze bym ci nawet go zrobil???Pozdrawiam emilosa23

pankierownik
Quad:: HB-atv110
Imię: kamil

Re: hb-atv110 nie pali

Post autor: pankierownik » ndz 16 maja, 2010

a gdzie mieszkasz?
bo ja okilice Żyrardowa koło Wawy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”