Grzejący sie CAN AM 650
Grzejący sie CAN AM 650
Witam
mam prawie nowego can ama 650 z 2012 roku przejechane 500 mil i quad bardzo się grzeje , wyskakuje tryb awaryjny pomimo spokojnej jazdy, gotuje plyn chlodniczy.
mam prawie nowego can ama 650 z 2012 roku przejechane 500 mil i quad bardzo się grzeje , wyskakuje tryb awaryjny pomimo spokojnej jazdy, gotuje plyn chlodniczy.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Grzejący sie CAN AM 650
A ja mam starego i się nie grzeje bo czyszczę chłodnice po każdym wyjeździe
A teraz na poważnie:
Włącza się wiatrak?
Czysta chłodnica? Myjesz i kontrolujesz?
A teraz na poważnie:
Włącza się wiatrak?
Czysta chłodnica? Myjesz i kontrolujesz?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
wiatrak się włącza chłodnica czysta
może dorobić dodatkowy włącznik chłodnicy aby go włączać od razu po zapaleniu
może dorobić dodatkowy włącznik chłodnicy aby go włączać od razu po zapaleniu
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
To nie jest rozwiązanie. To tylko usuwanie objawów a nie przyczyny, poza tym jeżeli dobrze się grzeje to wiatrak nie schłodzi wystarczająco silnika.
Przyczyny mogą być następujące:
-Mimo wszystko brudna chłodnica, weź latarkę i gdzie się da poświeć od tyłu i patrz od przodu czy lamelki nie są pokryte wewnątrz jakimś błotem.
-Zapowietrzony układ chłodzenia. Odpowietrz układ, termostaty są po jednym na gorze cylindrów, poluzuj albo nawet wykręć po śrubce na szczycie termostatu, odpal silnik i poczekaj aż zacznie lecieć płyn bez bąbelków powietrza.
-Problem z którymś z termostatów?
-Odkształcony od temperatury plastikowy wirnik pompy wody.
Jeżeli czyszczenie chłodnicy i odpowietrzanie nie pomoże należy sprawdzić czy poprawnie działaja termostaty i w jakim stanie jest wirnik pompy
Opcja hard, zaciera ci się silnik :-p
Przyczyny mogą być następujące:
-Mimo wszystko brudna chłodnica, weź latarkę i gdzie się da poświeć od tyłu i patrz od przodu czy lamelki nie są pokryte wewnątrz jakimś błotem.
-Zapowietrzony układ chłodzenia. Odpowietrz układ, termostaty są po jednym na gorze cylindrów, poluzuj albo nawet wykręć po śrubce na szczycie termostatu, odpal silnik i poczekaj aż zacznie lecieć płyn bez bąbelków powietrza.
-Problem z którymś z termostatów?
-Odkształcony od temperatury plastikowy wirnik pompy wody.
Jeżeli czyszczenie chłodnicy i odpowietrzanie nie pomoże należy sprawdzić czy poprawnie działaja termostaty i w jakim stanie jest wirnik pompy
Opcja hard, zaciera ci się silnik :-p
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
ok będę sprawdzał po kolei to co napisałeś
Napisz, czy udało Ci się znaleźć przyczynę grzania?