grizzly w wodzie
grizzly w wodzie
Witam,
mam pytanie techniczne - nie wiem, czy dobry kącik (więc od razu z góry przepraszam jakby nie )
Jak głęboko można brodzikować w y. grizzly 700FI - jak jest bez snorkli (albo jak to się nazywa)?
W instrukcji hamerykańskiej jest napisane że aż do 35cm głębokiej wody nim można wjechać. To chyba taki ich żart?
mam pytanie techniczne - nie wiem, czy dobry kącik (więc od razu z góry przepraszam jakby nie )
Jak głęboko można brodzikować w y. grizzly 700FI - jak jest bez snorkli (albo jak to się nazywa)?
W instrukcji hamerykańskiej jest napisane że aż do 35cm głębokiej wody nim można wjechać. To chyba taki ich żart?
Yamaha Grizzly 700FI
Fiat Stilo ABARTH:D
czy to znaczy, że faktycznie nie mogę głębiej niż te 35cm? a co z błotem? przecież 35cm to praktycznie nic. :myśl: za każdym razem jak wjeżdzam w las, to jest kałuża, która ma więcej niż 35cm głębokości
wcześniej oglądałem sobie filmiki na youtube z grizzly w roli głównej i tam koledzy praktycznie z nimi pływali
no a wracając do tych 35cm - przecież to jest przeprawówka, to jak to jest? muszę coś dorobić, żeby nim wjechać w jakiś teren?
wcześniej oglądałem sobie filmiki na youtube z grizzly w roli głównej i tam koledzy praktycznie z nimi pływali
no a wracając do tych 35cm - przecież to jest przeprawówka, to jak to jest? muszę coś dorobić, żeby nim wjechać w jakiś teren?
Yamaha Grizzly 700FI
dobra, zrozumiałem za pierwszym razem, natomiast oglądam sobie też najróżniejsze zdjęcia, filmiki na różnych stronach i chyba mi nie powiesz, że każdego g700 trzeba najpierw przygotować snorklami, żeby wjechać w teren
oto pierwszy lepszy filmik:
http://pl.youtube.com/watch?v=Dod1U70cNZY
widzisz tam jakieś snorkle lub tego podobne? według mnie jest to g700 standard :myśl:
Czy wiesz, gdzie znajdują się te wloty w g700? masz jakieś zdjęcia? Co mam więc zrobić, żeby bezstresowo wjechać w jakąś głębszą kałuże?
oto pierwszy lepszy filmik:
http://pl.youtube.com/watch?v=Dod1U70cNZY
widzisz tam jakieś snorkle lub tego podobne? według mnie jest to g700 standard :myśl:
Czy wiesz, gdzie znajdują się te wloty w g700? masz jakieś zdjęcia? Co mam więc zrobić, żeby bezstresowo wjechać w jakąś głębszą kałuże?
Yamaha Grizzly 700FI
wlot powietrza
Tak, jak kolega napisal, nie widzac na filmiku zeby woda byla powyzej wlotu powietrza
Majk
Majk
Re: wlot powietrza
sorry, ale widocznie jestm dość niekumaty powiedzcie mi proszę, gdzie jest wlot powietrza i innych rzeczy które mogą zassać wodę, bo ich nie widzę
Yamaha Grizzly 700FI
W Twoim podpisie jest informacja, że masz Grizzly 700. Skoro masz, to czemu nie sprawdzisz gdzie jest wlot Zazwyczaj w quadach przeprawowych wloty powietrza są na wysokosci siedzenia, a te 35 cm, o których mowa w instrukcji to bezpieszna głębokość brodzenia, a nie umiejscowienie wlotu powietrza. Wlot do skrzyni pasowej zazwyczaj jest w najwyższym miejscu przodu (pod plastikami, przed kierownicą) i wygląda jak airbox, a wylot jest pod tylnym plastikiem (też dosyć wysoko).johnny_b2 sorry, ale widocznie jestm dość niekumaty powiedzcie mi proszę, gdzie jest wlot powietrza i innych rzeczy które mogą zassać wodę, bo ich nie widzę
no i o to mi chodziło dzięki za wyczerpującą informację. Przyjade do domu, to zaraz sprawdzę
Yamaha Grizzly 700FI