Great Escape Rally 2013

Archiwum imprez sportowych takich jak: CC, QC, Enduro, maratony...
ODPOWIEDZ
gonsso

Re: Great Escape Rally 2013

Post autor: gonsso » śr 06 lut, 2013

Mnie tam na GER już nikt nigdy nie namówi, bylem niestety na tej zeszlorocznej edycji i ja osobiscie nie wydalbym wiecej na takie cos nawet 100 pln, bo po prostu nie lubie jak mnie ktoś ordynarnie robi w wała. Jeśli organizator sie zmienil to fajnie ale pozwole wam koledzy pojechac ocenic i wtedy moze 2014 sie wybiore. Aha i jak BuBu pojedzie to jego nie slucham bo on ma jakis fetysz z tym GER-em i nie jest obiektywny. :)
Mimo wszystko 18 a 180 to dla mnie wielka różnica!!!!

Awatar użytkownika
WOCZEK
PingwinSquad
Quad:: Foczka

Post autor: WOCZEK » śr 06 lut, 2013

Całkiem wesoło moze być,własnie przeczytałem regulamin i najlepsze są punkty karne.Złota karta obowiązkowa.
Pingwin Squad

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » śr 06 lut, 2013

Łukasz zgadzam sie z Tobą w 10.000.000 % :)

proponuje poczytac kary na rajdzie, jednym bledem na trasie mozna nachapac wiecej niz w kodeksie drogowym :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
BuBu
Quad:: G700 XXc
Imię: Marcin

Post autor: BuBu » śr 06 lut, 2013

A ja znowu nie rozumiem tego zachwytu MT. Owszem, rajd profi, ale dla mnie to nie jest różnica pt niebo a ziemia

No i ja porównuję 4 edycje na których byłem, nie jedną, tą ostatnią.

Chyba zadam sobie trochę trudu i znajdę ochy i achy który towarzyszyły wszystkim poprzednim edycjom.

Pisanie że syf, porażka, itp, itd jest nie fair. Czytają to też Ci, którzy nie byli, a to krakanie powoduje, że mogą wcale nie pojechać i w ten sposób strzelamy chłopakom z Żagania gola. Szkoda, bo mogą zaliczyć porażkę zanim zaczęli.

Dla tych, co jeszcze nigdy na GER nie byli, relacja z 2011 i 2012 roku :aparat:

2011
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8Q5V7FTsqwY[/youtube]

2012
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=50JVKT3mYks[/youtube]

Awatar użytkownika
syciu
A.P.T. - ATV Poznań Team
Quad:: Renegade 800 XXC
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: syciu » śr 06 lut, 2013

BuBu wszystko rozumiem - ale o tym ze lipa i doopa pisze kilka osob niestety a o tym ze bylo fajnie tylko jedna :) wiec obojetnie co napiszemy i tak robi sie ilosc na NIE :)
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team

ZONEparts.pl

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » czw 07 lut, 2013

Bubu byłem największym fanem GERu, byłem na wszystkich edycjach jednak to co zobaczyłem ostatnio - przewróciło mnie na plecy i ciężko się po tym podnieść. I nie chodzi tylko o 18 vs 180 (nie powiem, najbardziej mnie wku...ło) ale o inne aspekty, o których najprawdopodobniej nawet nie wiesz...

Przykre to, tym bardziej, że jestem związany dosyć mocno z tamtymi terenami i żal straszny na tą żenadę było patrzeć...

Generalnie im dalej w las tym gorzej... aż miarka sie przebrała...

Przykre ale prawdziwe...

Nowym organizatorom na razie wybaczam falstart czasowy z terminem i ten zarabiający niczym kodeks drogowy regulamin kar :( oby nie był stosowany w realu bo będzie to ich ostatnia impreza... 3000 pln kary za brak naklejek na quadzie ?

zobaczymy, popatrzymy i jak się uda to pojadę tam i wezmę udział jako największa maruda i sprawdzimy ile to chłopaki mają zapału i ile im się chce:)

trzymam kciuki za ten rajd :)

wracając do porównania z MT to NIE MA CO PORÓWNYWAĆ takie moje zdanie i na razie go nie zmieniam, bo MT pnie się w górę, podnosząc poprzeczkę a GER upadło już na sam dół, jest poniżej tego błota gdzie cała klasa cc się ostatnio potopiła...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

gonsso

Post autor: gonsso » czw 07 lut, 2013

BuBu ale prowiedz szczerze co sie tam bardziej podobalo na tym GER-ze sama jazda czy ten piknik w przyczepie, bo sądząc po uśmiechach to magię rajdu robila przyczepa i biesiada :)
Może na MT tez wbijcie sie w jakiegos campera.
Ja osobiscie najfajniej wspominam MT Series z 2011 kiedy to z kolegą Mayerem i Kinga mieliśmy Campera. I takie male akcje jak to ze Kolega zużył całą wode na raz, herbatki z Martenami, naprawa Mayerowego grizzly w nocy, ( mielismy naprawiac po poludniu w sobote ale sie zaprawilismy gruszkowka i obudzilismy sie tak po polnocy) to robilo caly klimat.
To byla moja magia rajdu, a samo jeżdzenie to taka wisienka na smacznym torcie.
Wlaściwie to sobie uświadomilem ze najwiecej fajnych wspomnien z rajdów mam z Mayerem wiec moze w moim przypadku nie ważne w jakiej imprezie biore udzial byle by ludzie fajni byli.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » czw 07 lut, 2013

fajnie napisałeś

szkoda tylko, że nie jedziecie na MT Rally a nawet Mayer będzie

uuuuu.... szkoda....

aaa i ten Gryzzly Mayera, który nigdy nie chciał dojechać do mety :) Można by o nim legendy opowiadać :)

teraz Mayer mówi tak : sprzętu jestem pewien ale siebie to już nie do końca :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

mayerx
Quad:: Niekończąca się opowieść

Post autor: mayerx » czw 07 lut, 2013

Pingwin Legnica pisze:...
teraz Mayer mówi tak : sprzętu jestem pewien ale siebie to już nie do końca :)
hehehe :ok: :ok: :ok: dobre ale to prawda :)
Pingwin Legnica pisze:byłem największym fanem GER

to tak jak ja (pierwszy raz startowałem w drugiej edycji GER) dodam że byłem w niebo wzięty, to dało mi początek mojego pier.d.o.l.c.a do modernizacji, to ja namawiałem ludzi na udział w imprezie - m.in. gonsa, i wielu innych.

Kary jakie wymyśliła nowa grupa tworząca teraz ten rajd są śmieszne, jakoś budzi to pytanie pt. jak jest nagroda główna w takim razie, skoro na rajdzie mogę wyłapać dobre 5.000 kary w PLN !!!! Uścisk ręki nowego organizatora i dyplom? Wiec niech wezmą to pod uwagę że dając takie kary uczestnik w zobowiązaniu może oczekiwać na fajną nagrodę np. sponsoring w postaci wyjazdu do Maroko (tak jak to było w pierwszych wydaniach GER).
Jeśli domniemana wysokość wpisowego nie przekroczy 600 zł i nagroda główna będzie fajna - to kto wie czy nie wystartuje. W przeciwnym razie nawet nie ma mowy żebym zawracał sobie tą imprezą głowę.
Porównywanie nawet najlepszej edycji GER z jakąkolwiek edycją MT (wypuszczanie zawodników na starcie, ogłaszanie listy z wynikami) i innych rzeczy związanych z organizacją rajdu (a jest ich multum) - to tak jak porównanie g.ó.w.n.a z kwiatem, jeszcze Albercik musiałby się dużo nauczyć.
Ludzie mają to do siebie że pamiętają niestety najbardziej te złe edycje, szczególnie że ostatnia była nawet bardzo zła.
gonsso pisze:Wlaściwie to sobie uświadomilem ze najwiecej fajnych wspomnien z rajdów mam z Mayerem wiec moze w moim przypadku nie ważne w jakiej imprezie biore udzial byle by ludzie fajni byli.
A to miłe, bardzo :) Dzięki.
Pingwin Legnica pisze:szkoda tylko, że nie jedziecie na MT Rally a nawet Mayer będzie
No i się mylisz bo gonsso będzie w bazie rajdu (na dwa dni), ba.... nawet dwuznaczne propozycje mi oferował (ciekawe co moja żona na to ) hi hi
:figielek:

Awatar użytkownika
BuBu
Quad:: G700 XXc
Imię: Marcin

Post autor: BuBu » czw 07 lut, 2013

gonsso pisze:BuBu ale prowiedz szczerze co sie tam bardziej podobalo na tym GER-ze sama jazda czy ten piknik w przyczepie, bo sądząc po uśmiechach to magię rajdu robila przyczepa i biesiada :)
Może na MT tez wbijcie sie w jakiegos campera.
Ja osobiscie najfajniej wspominam MT Series z 2011 kiedy to z kolegą Mayerem i Kinga mieliśmy Campera. I takie male akcje jak to ze Kolega zużył całą wode na raz, herbatki z Martenami, naprawa Mayerowego grizzly w nocy, ( mielismy naprawiac po poludniu w sobote ale sie zaprawilismy gruszkowka i obudzilismy sie tak po polnocy) to robilo caly klimat.
To byla moja magia rajdu, a samo jeżdzenie to taka wisienka na smacznym torcie.
Wlaściwie to sobie uświadomilem ze najwiecej fajnych wspomnien z rajdów mam z Mayerem wiec moze w moim przypadku nie ważne w jakiej imprezie biore udzial byle by ludzie fajni byli.
Gonsso, w sumie to być może uchwyciłeś sedno całej sprawy. Może dlatego tak czczę ten rajd, ponieważ tam ścigałem (chyba zbyt poważne słowo) się pierwszy raz, tam właśnie poczułem ten charakterystyczny klimat. Jadąc na MT nasłuchałem się tyle dobrego, że w sumie musiałbym spotkać tam ufo żeby paść na kolana, bo poprzeczkę swoimi opowieściami zawiesiliście naprawdę wysoko.
Tak czy siak, cały czas wyjazdy na rajdy traktuję w kategoriach zabawy i czy w RB będzie pomyłka w stopniach, czy nie, nie będzie to miało na moją ocenę jakiegoś wielkiego wpływu.
Po MT Series Ja i moi kumple nadal zadawaliśmy sobie głośno pytanie: - za co zjechano tak GER? Edycja 2012 w porównaniu do poprzednich była słabsza, owszem. Pozostaje czekać i zobaczyć jak wypadnie edycja 2013. Na razie trzeba dać chłopakom jakiś kredyt zaufania i nie krytykować czegoś, czego jeszcze nie było, czytając sam regulamin.
Ja na edycję 2013 niestety nie pojadę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy sportowe”