Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
-
Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
-
Kontakt:
autor: Grzegorz Głowienka » wt 08 lis, 2005
MaciekP napisał:
...mam pomysl. Moze by zrobic baze GPS fajnych miejsc quadowych? Shelton, z ktorym jezdze ostatnio, ma to mile urzadzenie i zawsze nam ratuje zycie. Pewnie tez moglby dorzucic kilka namiarow. Dzisiaj odkrylismy kilka fantastycznych miejsc (okolice Warszawy)
Dlatego zamieszczajcie swoje propozycje. Niebawem stanę się użytkownikiem któregoś z modeli GPS, więc zasilę temat swoimi miejscami.
Pozdrawiam Grzegorz
Póki co quadowa emeryturka :)
-
Krzysztof Wronowski
autor: Krzysztof Wronowski » pt 11 lis, 2005
By to wprowadzić w życie musiałbyś umożliwić wysyłanie pliczków z trasami , trackami , waipointami i mapkami , by wgrać je do GPSa
-
Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
-
Kontakt:
autor: Grzegorz Głowienka » pt 11 lis, 2005
Jednym z rozwiązań mogłoby być przysyłanie mailem do Quadzika plików z trasami, trackami, waipointami i mapkami...
Dobrze, zastanowię się jak to technicznie rozwiązać i zamieszczę info na forum...
Grzegorz
Póki co quadowa emeryturka :)
-
Jojo
Słuchajcie, tak się zastanawiam jak to wygląda od strony prawnej - bo jak ktoś poda namiary na fajne miejsce w lesie to teoretycznie (zgodnie z prawem) nie można tam pojechać quadem bo jest zakaz. A jak trafi tu jakiś zielony, który również ma GPSa, to później łatwiej mu będzie quadowców namierzać...
Tak bardzo bym chciał mieć quada, ale niestety brak kasy :(
-
Barti13
-
Kontakt:
Zapraszam na przyjaz na quadzie lub crossie na PIASKOWNIE . Jesli chcesz wrażeń to zapraszam na "ściane piachu" . Tutaj możecie przyjachać czym sie wam zamarzy czasami są tu nawet samochody 4+4. Jest tu niemało skoczni na których możecie poskakać . Jeśli jeszce niebyliście na PIASKOWNI to musicie tu przyjechac . Najwięcej osób jest w piątki, soboty i czasem w NIedzieli. . Ja może niedługo bede miał QUADA to możemy sie jakoś spodkac i wypaść na jure . Ja mieszkam w Poraju więc mam niedaleko. Czasem jak jestem tam rowerem to widze jak chłopaki dziargają na swoich bryczkach. Znam kilka osób które czasami porzyczają mi quada na małą przejażdzkie . Naprawde zapraszam
Na czterech kółkach zawsze pewniej :)
-
Reid
-
Kontakt:
Grzegorz Głowienka:
MaciekP napisał:
...mam pomysl. Moze by zrobic baze GPS fajnych miejsc quadowych? Shelton, z ktorym jezdze ostatnio, ma to mile urzadzenie i zawsze nam ratuje zycie. Pewnie tez moglby dorzucic kilka namiarow. Dzisiaj odkrylismy kilka fantastycznych miejsc (okolice Warszawy)
Dlatego zamieszczajcie swoje propozycje. Niebawem stanę się użytkownikiem któregoś z modeli GPS, więc zasilę temat swoimi miejscami.
Pozdrawiam Grzegorz
Witam!
MEGA FAJNY pomysl! Od dawna o tym myslalem. Tras nie trzeba wpisywac, wystarczy PUNKTY (WAYPOINTS) i kazdy bedzie mial radosc znalezienia ich!! Mysle, ze warto pozniej dzielic sie wrazeniami, ale powinien byc jeden watek TYLKO z lista i krotkim opisem WAYPIONTS.
Ja od teraz zaznaczam i dopisze kilka ciekawych miejsc z mojej okolicy (Jozefow pod Wawa, k.Otwocka)
Ostatnio zmieniony pn 05 lut, 2007 przez
Reid, łącznie zmieniany 1 raz.
Reid (Radek)
"NOTEAM" ;)
-
Max
-
Kontakt:
Jojo:
Słuchajcie, tak się zastanawiam jak to wygląda od strony prawnej - bo jak ktoś poda namiary na fajne miejsce w lesie to teoretycznie (zgodnie z prawem) nie można tam pojechać quadem bo jest zakaz. A jak trafi tu jakiś zielony, który również ma GPSa, to później łatwiej mu będzie quadowców namierzać...
To samo mialem napisac.
Ostatnio zmieniony pn 05 lut, 2007 przez
Max, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Reid
-
Kontakt:
Max:
Jojo:
To samo mialem napisac.
Mysle, ze bez przesady. Idac tym tokiem myslenia, to poza wyznaczonymi "torami" nie powinno sie nigdzie jezdzic;/
szczegolnie, ze wiele osob porusza sie niezarejestrowanymi maszynami z roznych wzgledow. (to tez nie jest zgodne z prawem, a jednak szeroko spotykane)
Ja jestem za baza waypoints.
pzdr.
Reid
Ostatnio zmieniony śr 07 lut, 2007 przez
Reid, łącznie zmieniany 1 raz.
Reid (Radek)
"NOTEAM" ;)