gotuje płyn w zbiorniczku
gotuje płyn w zbiorniczku
Witam
Mam problem z gotującym się płynem w zbiorniczku po przejechaniu 10 km gotuje i wyrzuca płyn a wiatrak nie chodzi (ale wszystko jest sprawne). Chłodnica jest umyta i wyczyszczona
Mam problem z gotującym się płynem w zbiorniczku po przejechaniu 10 km gotuje i wyrzuca płyn a wiatrak nie chodzi (ale wszystko jest sprawne). Chłodnica jest umyta i wyczyszczona
Re: gotuje płyn w zbiorniczku
Tzn, że wiatrak chodzi, czy nie? Na krótko chodzi? Jeśli tak, tzn że jest sprawny, ale coś jest z czujnikiem lub instalacją.
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
ja miałem też wywalało mi płyn ale już po kilku km posprawdzałem wszystko od drożności chłodnicy po korki itp i do roboty okazała się upg do tego planowanie i problem ustąpił.
dan
wiatrak działa czujnik w chłodnicy jest sprawny wszystko sprawdzane było
danger sprawdzałeś szczelność układu czy od razu wymieniałeś uszczelkę?
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
tak szczelność również u mnie po prostu wszystko wywalało przez zbiorniczek wyrównawczy robiło się za duże ciśnienie w chłodnicy węże nagle były twarde jak skała i wywalało przez korek bo był najsłabszy.
Tak jakoś się upg puściła że nie kopcił wcale tylko płyn non top aut z chłodnicy
Tak jakoś się upg puściła że nie kopcił wcale tylko płyn non top aut z chłodnicy
dan
Powodem gotowania się płynu nie była uszczelka lecz uszkodzony wlew płynu do chłodnicy a dokładnie wżery i korek od chłodnicy źle przylegał i puszczał płyn w zbiorniczek