g700 ubywa olej !?
g700 ubywa olej !?
koledzy ostatnio zaobserwowałem że spada mi poziom oleju nie wiem o co chodzi za bardzo silnik suchy wizualnie stwierdzilem w airboxie tez nie mam oleju pare tygodni wczesniej mialem po wywrotce ale wyczyszczony i stwierdzam ze nie ma tam nie kopci na niebiesko wcale w sumie wogóle nie kopci tylko chwilke na zimnym jakos tak pare sekund ale to chyba normalne
wracając do aiboxa to ta rura odchodząca od obudowy do silnika jest tak jakby odłamana i rusza sie moge powiedziec ze jest tłuste tam wszystko wkolo i pod airboxem ale nie wiem czy nie domyłem tego czy czasem sączy sie tam olej ale w airboxie tzw kałuże oleju nie stały tylko lekko tłusto
wracając do aiboxa to ta rura odchodząca od obudowy do silnika jest tak jakby odłamana i rusza sie moge powiedziec ze jest tłuste tam wszystko wkolo i pod airboxem ale nie wiem czy nie domyłem tego czy czasem sączy sie tam olej ale w airboxie tzw kałuże oleju nie stały tylko lekko tłusto
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Re: g700 ubywa olej !?
Pod silnikiem jest taka rurka od komory w pompie wody. Zależnie co puści to z tej rurki leje się płyn chłodniczy, lub olej. Jak puści uszczelniacz od strony silnika smarowania wałka napędzającego pompę to cieknie olej z tego wężyka, jak puści reperaturka (porcelanka) to wycieka powoli płyn.....
To tylko jedna z możliwości.....
To tylko jedna z możliwości.....
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
widziałem tą rurke pod silnikiem nic z niej nie cieknie zresztą widzialbym na osłonie plame albo pod maszyną
- LEJEK
w air-box- ie zawsze jest tłusto i tym się w ogóle nie martw..... tłusto od oleju filtra powietrza. Tą rurę co idzie do przepustnicy koniecznie uszczelnij, bo łapie przez nią lewe (brudne) powietrze.......
Jak masz zarejestrowanego Quada, to podjedź na stację diagnostyczną i niechaj podłączą analizator spalin- silnik bez katalizatora też ma pewną normę emisji i diagnosta powie ci jak to wygląda. Przynajmiej będziesz wiedział co dalej......
a ile Ci tego oleju ubywa ??
Jak masz zarejestrowanego Quada, to podjedź na stację diagnostyczną i niechaj podłączą analizator spalin- silnik bez katalizatora też ma pewną normę emisji i diagnosta powie ci jak to wygląda. Przynajmiej będziesz wiedział co dalej......
a ile Ci tego oleju ubywa ??
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
No niestety zarejestrowany to nie jest byl sprowadzony z usa i tak to stanelo niby da rade ale koszty duze takze z podjechaniem lipa w airboxie postaram sie uszczelnic co do spalania no trudno powiedziec nieraz wyjade ze ze 2 moze 3 razy takiej mieszanej jazdy w ciezszym terenie widze ze z wrocka jestes to moze cienin cos ci mówi no i srednio do 50 km robie tyle ze ubytek widze po okolo moze 4 albo 5 wyjazdach dolewam 100ml może max 200ml
- LEJEK
no to w takim razie stawiam na pierścienie i tłok.... ile masz przejechane km tym G700 ????
Tak, Cienin mi wiele mówi.....
Ale 100-200 ml to jeszcze nie tak dużo na 200 km, ale ubytek jest.....
Tak, Cienin mi wiele mówi.....
Ale 100-200 ml to jeszcze nie tak dużo na 200 km, ale ubytek jest.....
no to jak tylko pierscienie i tłok do wymiany? czy jeszcze do konca sezonu mozna smigac , i gdzie dobrze mogli by mi tą wymiane zrobic bo sie nie orientuje a co do przebiegu to mam jakies 8000 tys i 670 mth
- LEJEK
no to przy tym przebiegu mogą się pojawić jakieś ubytki, ale nie ma co panikować, tylko kontrolować i dolewać...... co prawda silnik przewidziany jest na jakieś 25 tys.km, ale zależy jak go użytkujesz...... na razie nic nie rób, szkoda kasy.....
Nie mam pojęcia kto to zrobi dobrze w okolicy, ale zdajesz sobie sprawę z kosztów ??
Ja bym sobie sam wymienił, ale nie teraz..... to moje zdanie i nie musisz się z nim liczyć.....
Nie mam pojęcia kto to zrobi dobrze w okolicy, ale zdajesz sobie sprawę z kosztów ??
Ja bym sobie sam wymienił, ale nie teraz..... to moje zdanie i nie musisz się z nim liczyć.....
kurde wiem ze to dosc drogie zestaw kompletny tłok z pierscieniami i ze sworzniem z cylindrem firmy wosner jakies 2500zl ale ile robocizna to nie wiem jestem chyba za cienki samemu robic tam są te wałki łańcuszek to wszystko ustawiac to nie dam rady samemu;/
Tak drogo ? U mnie remont góry w Hondzie zamyka się w max 1500
Ozo Drapers Squad