G700 Prędkość maksymalna
- Ivan
- Quad:: Gryzzli 700 FI
- Kontakt:
G700 Prędkość maksymalna
Witam Kolegów,
nie chciałbym rozpoczynać kolejnej dyskusji o prędkosci maksymalnej G700, gdyż tego jest w sieci bardzo dużo. Jedne Miśki salonówki lecą 125 km/h, inne tylko 100 km/h, jedne już doposażone w wyciągarki, bumpery, osłony i torby, z jeźdzcem 115 kg też lecą 125 km/h ( i to nie z przepaści w dół).... nie ważne.
Ja mam trzy pytania
Najważniejsze, 1-sze: Jakie macie objawy osiągnięcia prędkości maksymalnej ? Przyspiesza i powoli przestaje az w koncu sie licznik zatrzymuje ?
U mnie jest tak ze sie żwawo napędza a po osiagnięciu 91 km/h zaczyna delikatnie szarpać (ledwo wyczuwalne) ale tak jakby coś mu odcinało zeby nie przekroczył tych 91. Już myslalem ze to ogranicznik predkosci ale wyczytalem ze ogranicznik w G700 jest ustawiony na 115 km/h
1. Czy to normalne żeby prędkość max. rano byla 99 km/h a po poludniu po 4 godzinach jazdy już tylko 91 km/h?
2. Czego objawem moze być spadek prędkości maksymalnej (jeżeli filtr świeżo założony)?
Miło by było gdyby ktoś dodał coś ze swoich doświadczeń.
Pozdrawiam
nie chciałbym rozpoczynać kolejnej dyskusji o prędkosci maksymalnej G700, gdyż tego jest w sieci bardzo dużo. Jedne Miśki salonówki lecą 125 km/h, inne tylko 100 km/h, jedne już doposażone w wyciągarki, bumpery, osłony i torby, z jeźdzcem 115 kg też lecą 125 km/h ( i to nie z przepaści w dół).... nie ważne.
Ja mam trzy pytania
Najważniejsze, 1-sze: Jakie macie objawy osiągnięcia prędkości maksymalnej ? Przyspiesza i powoli przestaje az w koncu sie licznik zatrzymuje ?
U mnie jest tak ze sie żwawo napędza a po osiagnięciu 91 km/h zaczyna delikatnie szarpać (ledwo wyczuwalne) ale tak jakby coś mu odcinało zeby nie przekroczył tych 91. Już myslalem ze to ogranicznik predkosci ale wyczytalem ze ogranicznik w G700 jest ustawiony na 115 km/h
1. Czy to normalne żeby prędkość max. rano byla 99 km/h a po poludniu po 4 godzinach jazdy już tylko 91 km/h?
2. Czego objawem moze być spadek prędkości maksymalnej (jeżeli filtr świeżo założony)?
Miło by było gdyby ktoś dodał coś ze swoich doświadczeń.
Pozdrawiam
Re: G700 Prędkość maksymalna
Witam,
Ja tam słyszałem o prędkości maksymalnej 110 km/h. Sam najszybciej jechałem 104-105 ale zły podkład pod kołami, i złe opony .
Takie ot, a co do Twojej prędkości to dziwne coś jest. Chciałbym doradzić, ale sam jestem zielony.
Ja tam słyszałem o prędkości maksymalnej 110 km/h. Sam najszybciej jechałem 104-105 ale zły podkład pod kołami, i złe opony .
Takie ot, a co do Twojej prędkości to dziwne coś jest. Chciałbym doradzić, ale sam jestem zielony.
- Ivan
- Kontakt:
No wogóle cisza w tym temacie. G700 jest mnóstwo a nikt nie chce napisać nic w tym temacie. Ja tylko mogę dodać, że Vmax w moim Gryziaku już jest 89 km/h. Przy tej prędkości jest coś co wygląda jak odcięcie, zaczyna szarpać i trzymać 89-88. Próbowałem tej śrubki przy manetce, ale efekt jest taki ze tylko przyspieszenie się zmienia. Prędkość maksymalna jest cały czas taka sama.
Co do mocy to mu nic nie brakuje. Pod trawersy ostre załączone 4x4 nic nie muli, tylko mieli kołami.
Ktoś ma coś podobnego ?
Co do mocy to mu nic nie brakuje. Pod trawersy ostre załączone 4x4 nic nie muli, tylko mieli kołami.
Ktoś ma coś podobnego ?
- PabloG700
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 EPS
- Imię: Paweł
Sprawdzałeś pasek ? jaki przebieg Quada ?
Mój jedzie max 99 km/h , i nie chce więcej , ale jest to zapewne spowodowane sporą ilością szpeju na maszynie .. jak miałem 'fabryczne' G7 jeździł 104 km/h
Mój jedzie max 99 km/h , i nie chce więcej , ale jest to zapewne spowodowane sporą ilością szpeju na maszynie .. jak miałem 'fabryczne' G7 jeździł 104 km/h
- Ivan
- Kontakt:
Przebieg niby 1600 km ( niby bo kupiłem używanego tak więc...).
pasek ponoć już jest do wymiany według serwisu, ale nie wiem właśnie czy pedkość mogła tak spać od jego złego stanu. Jeżeli chodzi o ślizganie sie na trawersach czy w błocie to nic takiego nie zauważyłem.
Jeszcze może dodam, że opony 25", dodatkowe obciążenie to wyciągarka, bumpery no i moje 110 kg
pasek ponoć już jest do wymiany według serwisu, ale nie wiem właśnie czy pedkość mogła tak spać od jego złego stanu. Jeżeli chodzi o ślizganie sie na trawersach czy w błocie to nic takiego nie zauważyłem.
Jeszcze może dodam, że opony 25", dodatkowe obciążenie to wyciągarka, bumpery no i moje 110 kg
Ja mam ponad 3900 przejechane. Dodatkowe obciążenie wyciągarka, metal spody, tylne siedzisko na bagażniku.. W sumie nie dużo, a sam ważę 63 .
Myślę że na asfaltowych oponach, poleciałbym ze 108km/h. A prawda taka, że 104 to już dużo, więc więcej nie trzeba. 90na godzinę coś podejrzane...
Myślę że na asfaltowych oponach, poleciałbym ze 108km/h. A prawda taka, że 104 to już dużo, więc więcej nie trzeba. 90na godzinę coś podejrzane...
- Ivan
- Kontakt:
wowLiteOn pisze: 90na godzinę coś podejrzane...
No wiem, że podejrzane dlatego założyłem ten temat.
Prosiłbym, żeby ktoś kumaty napisał co może być przyczyną.
No i już. Nowy pasek i prędkość wzrosła do 108km/h.
Stary pasek nie nie miał poszarpanych krawędzi ani nic takiego ale szerokość byla 28,5 mm. ( według manu. 31,3 to min.).
Tak więc wystarczy znać zasade działania przekładni i staje się jasne, zę nim węższy pasek tym Vmax mniejsza.
-
- Quad:: Gryzzli700
- Imię: mariusz
witam jestem nowym szczęściarzem g700 i oczywiście próba i 107km i chciał jeszcze.jak potrenuje to dam znać
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Witam za późno dojrzałem temat ale tak dla orientacji mój G7 jeździ nadal na fabrycznym pasku 6tys przebiegu i nadal v-max 100km/h. Jeśli ktoś ma objawy tracenia prędkości to w pierwszej kolejności warto zajrzeć do paska.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- bartek12529
- Quad:: yamaha grizzly 660
- Imię: Bartek
moj kolega ma 700 i v-max 112 km/h jechaliśmy obok siebie a jak na liczniku miałem 98 km/m nie wiem co jest ale ja moglem go jeszcze brać bo miałem jeszcze troche gazu w zapacie. miejsz pojemność 660 a lepsza niewiem czy tylko w tym przypadku.i moja gryzly miała większe obciązenie.
pozdrawiam
pozdrawiam