Edycja postów na forum Quadzik.pl

Działanie strony i forum. Chcesz nas pochwalić :) coś nie działa? masz jakieś opinie, uwagi lub propozycje? Pisz śmiało...

Czy wprowadzić ecycję postów na forum Quadzik.pl?

TAK, to bardzo dobry pomysł.
11
52%
TAK, to dobry pomysł, ALE mam wštpliwoœci czy nie zrobi się zamieszanie.
4
19%
NIE, zrobi się tylko zamieszanie.
6
29%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » ndz 04 lut, 2007

Max:
Mozecie ustawic edycje z opcja "dopki ktos nie odpowie"... z reszta czemu mialo by nie byc edycji postow?
Max, podpowiesz mi w którym miejscu jest ta opcja, bo szczerze mówiąc przejrzałem całą konfigurację w adminie i nie znalazłem - może jakiegoś zaciemnienia dostałem :)
Ostatnio zmieniony pn 12 lut, 2007 przez Grzegorz Głowienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 04 lut, 2007

:shock: ja to wogóle sie nie znam :oops:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Max
Kontakt:

Post autor: Max » pn 05 lut, 2007

Jedno jest tu:

Panel - Ogolne/Konfiguracja - Widok tematow - Czas edycji postu

I w tym samym miejscu sa:

Pokaż edycję własnego postu
Pokaż edycję własnego postu nawet gdy nie ma odpowiedzi

i zeby zrobic opcje o ktorej mowilem trzeba zaznaczyc Pokaze edycje - NIE, Pokaze edycje gdy nie ma odpowiedzi: TAK.

Pozdro

Awatar użytkownika
Max
Kontakt:

Tfu to nie tu... musze popatrzyc w PA na swoim forum, bo to chyba nie to.

Awatar użytkownika
Max
Kontakt:

Cos w tej wersji Przemo nie widze juz tej opcji :( Postaram sie dowiedziec.

Natomiast polecam w Konifguracji / Pisanie tematu wlaczyc funkcje - Łącz zdublowane posty - w ten sposob jak nie ma edycji po czasie, a ktos cos dopisze to nie robia sie kolumbryny jak moja powyzej (3 posty z rzedu) tylko laczy to subtelnie w jeden post.

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 05 lut, 2007

Krzysztof Wronowski napisał:
Administratorzy , proszę o zwrócenie uwagi na fakt że jak pisze się posta pod swoim poprzednim postem to mechanizm forum automatycznie zbija całą wypowiedź w jeden długi post.
Czasami wychodzą bzdury , np w wątku o Poland Trophy gdzie pojawiły się nowe informacje , które chciałem napisać w oddzielnym wątku ale jednak w temacie , automat zrobił z tego jeden wątek.
No i w takim wypadku nie pojawia się to co piszę jako nowy temat jak wchodzi się na stronę główną i sprawdza nieczytane posty.

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
nie mówiąc oczywiście już o bardzo potrzebnej funkcji pokaż posty z 6 , 12, 24 godzin o co ponownie apeluję !
Ułatwia to kontrolę nad nieczytanymi a wartościowymi postami na które nie mam czasu odpowiedzieć w pracy , a mogę dopiero w domu.

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
o o tym piszę , zamiast dodać nowy wątek zbija całą wypowiedź.
Dlatego też wyłączyliśmy tą opcję - bo wcześniej uważaliśmy, że jest dobra, ale niestety okazało się że nie do końca dopracowana...
Ostatnio zmieniony pn 12 lut, 2007 przez Grzegorz Głowienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
esox

Post autor: esox » pn 05 lut, 2007

A ja zagłosowałem na NIE.
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem czemu ma taka edycja ma służyć. Mi zdarzył sie poważny błąd w treści - pomyliłem miesiąc w terminie imprezy. Grzesiu to poprawił i było OK. Takie jest zadanie Admina i w uzasadnionych sytuacja może to zrobić na życzenie każdego.:-) Natomiast dopuszczenie do edycji własnych postów wprowadzić może zamieszanie, zwłaszcza jak będzie można zmieniać treść postów, które moją już odpowiedzi. To będzie jak lawina. Ktoś zmieni treść, więc inny też będzie musiał bo jego odpowiedź już straci sens. Poźniej następny i następny. I tak w koło Macieju a dyskusja straci sedno. Jak się pomyliłeś to trudno. Następnym razem będziesz bardziej uważał. Zawsze można napisać sprostowanie. :)
A moży by tak zamiast edycji dołożyć moduł pisowni - ortografia w wielu postach woła o pomstę.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 05 lut, 2007

:? głównie chodzi o ortografię no i może drobne błędy..... na innym forum na którym bywam nie ma z tego powodu żadnych problemów :roll:

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 14 lut, 2007

:) jeszcze raz chciałbym podziękowac za możliwość poprawiania postów.......... zawsze tych błędów troche mniej :mrgreen:

:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strona i Forum www.Quadzik.pl”