Dziwne odglosy przy ruszaniu mxu 500
Dziwne odglosy przy ruszaniu mxu 500
Witam
Mam problem z quadem Kymco mxu 500. Podczas ruszenia z biegu H słychać dziwny odgłos jakby się sliznal jakiś pasek. Podczas dalszej jazdy jest już ok. Ktoś podpowie co to może być. Z góry dzięki za każda odpowiedź pozdrawiam Przemo
Mam problem z quadem Kymco mxu 500. Podczas ruszenia z biegu H słychać dziwny odgłos jakby się sliznal jakiś pasek. Podczas dalszej jazdy jest już ok. Ktoś podpowie co to może być. Z góry dzięki za każda odpowiedź pozdrawiam Przemo
- Visitor1230
- Quad:: Linhai 500 4x4
Re: Dziwne odglosy przy ruszaniu mxu 500
Pytanie brzmi na ile dziwny jest ten odglos. Bo albo wszystko jest ok. Albo masz jakas wode w skrzyni pasowej. Albo jakis tlusty wyciek. Albo rolki wariatora czy sam pasek zuzyte. Duzo tego albo. A moze trzeba wariator tylko wyczyscic.
Jeździłem jakiś tydzień temu i nic takiego się nie dzialo. A dziś odpaliłem ruszam i ten odglos. Dodaje gazu słyszę jakby pasek się sliznal, szarpnie delikatnie quadem i jedzie. Później juz przy mocnym przyspieszenie nic się nie dzieje. I jak się zatrzymam i chce ruszyć to znów to samo
- Visitor1230
- Quad:: Linhai 500 4x4
Trzeba zalrzec do skrzyni wariatora. Slizgajacy sie pasek to pasek zuzyty albo talerze wariatora nie schodza sie plynnie. Stad to szarpanie. Rolki tez moga byc juz kwadratowe.
Ok dzieki za podpowiedź jak tylko znajdę trochę czasu to zaraz zabieram się do roboty. Jak rozkręca to dam znać co tam się urodziło. Pozdro:)
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Przy każdym ruszaniu tak się dzieje czy tylko po w miarę mocnym hamowaniu ?
Jest to wtedy typowy objaw dla sytuacji gdy pasek zostaje między talerzami. Raczej standard w tym modelu.
Jest to wtedy typowy objaw dla sytuacji gdy pasek zostaje między talerzami. Raczej standard w tym modelu.
Nie zwróciłem na to uwagi czy po mocnym hamowaniu czy za każdym razem. Sprawdzę to i odpowiem