[DB] "DZICZ BIESZCZADZKA II " 28-30.11.2008
- DZIKI - husky
- prezziguzzi
- Kontakt:
-
Boję się, że Alek mnie za to zabije ale chciałbym mu oficjalnie pogratulować. Jest teraz na to chyba już czas i miejsce bo jak widzę emocje opadają a i zakwasy sa już mniejsze. To był olbrzymi wysiłek i pech. Od samego poczatku nam sie nie układało. Od razu wysiadła mi czołówka. Później wyciągarka. Alek wciągając się po pierwszą pieczatkę na 1os nie mógł już zjechac normalnie na dół bo wyciagarka sie zacięła. Dzięki wskazówkom Markusa poprzestawialiśmy tak wisząc kabelki i jakoś udało się zjechać na dół, przy pomocy teamu z numerem 13 (dzięki serdecznejeszcze raz). Później natomiast już tylko było gorzej. Mój quad odmówił całkowicie posłuszeństwa, tak że Alek od połowy 1os musiał mnie holować i to bez wyciagarki. W ten sposób dojechaliśmy do wawozu na 2os. Alek zdołał jakoś wjechać na górę ale mojego quada udało nam się wciagnąć tylko do 3/4 wysokości tego wąwozu. Gdy to zrobiliśmy był już świt. Przyznaję, że w tym momencie mieliśmy już wszystkiego dość i na dłuższy czas spoczęliśmy na laurach licząc na to, że ktoś nam pomoże dociągnąć mojego quada na górę. Póżniej z pomocą pierwszego teamu, który tam nadjechał, niestety musieliśmy zwalić go na dół do strumyka i został tam aż do niedzieli. Alek pojechał dalej i zaliczył jeszcze dwie pieczątki, bez wyciagarki pomimo tego, że wszystkie wskażniki w jego grizzly sygnalizowały awarię. W takich warunkach pokonanie dwóch os i zdobycie kompletu pieczątek uważam za wspaniały sukces. Mieliśmy też fajną zabawę w niedzielę wyciągając mojego quada z dna, w którym się znalazł. Jeszce raz dzięki gospodarzom terenu pod 2os. Nie dość, że niczego nie chcieli za pomoc to jeszcze proponowali jedzenie i picie.
Nie ma chętnych na sprzedaż koszulek !
Nie ma chętnych na sprzedaż koszulek !
- prezziguzzi
- Kontakt: