dyferencjał różnicowy

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
sponey

dyferencjał różnicowy

Post autor: sponey » czw 24 cze, 2010

Witam, piszę pracę przejściową i poszukuję producentów mechanizmów różnicowych typu quad. Byłbym bardzo wdzięczy za pomoc. Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Re: dyferencjał różnicowy

Post autor: tede74 » czw 24 cze, 2010

sponey pisze:Witam, piszę pracę przejściową i poszukuję producentów mechanizmów różnicowych typu quad. Byłbym bardzo wdzięczy za pomoc. Pozdrawiam :)
Chłopie przeczytaj coś tu nabazgrolił i napisz jeszcze raz o co ci chodzi, bo w ząb nie czaje :shock:
:I love POLARIS:

sponey

Post autor: sponey » czw 24 cze, 2010

Piszę pracę przejściową i potrzebuje zrobić przegląd dotychczasowych rozwiązań koncepcji, rozwiązań reoretycznych czy nawet patentów. I chciałem się was zapytać, jakie są typy produkowanych mechanizmów różnicowych do quadów. Z tego co ja wiem to np GKN Driveline robi dyferencjały ViscoLok dla quada Can-Am. Znacie jeszcze inne używane dyferencjąły w quadach?

sponey

Post autor: sponey » pt 25 cze, 2010

Znalazłem jeszcze ze Honda w swoich quadach stosuje mechanizm różnicowy o nazwie SureTrac na przedniej osi, znacie jeszcze jakieś inne nazwy ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”