Dowóz quada na przeprawy, czym?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Dowóz quada na przeprawy, czym?
Pęknie klosz - wymieniasz, pęknie błotnik - wymieniasz.
I nie sobie a komuś.
Nie prosisz, nie jeździsz, nie pożyczasz i nie masz problemu.
I nie sobie a komuś.
Nie prosisz, nie jeździsz, nie pożyczasz i nie masz problemu.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Najbardziej polecam przyczepę 2 osiową hamowaną, pięknie się prowadzi nawet w górzystym terenie. Jeżeli ktoś nie chce wydać trochę więcej za super komfort to 1 osiowa ale o szerokości conajmniej 135cm po podłodze, często na początku mamy seryjnego quada a potem dochodzą dystanse szersze gumy itd i za chwile ze 120cm robi sie 130+
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Tylko przyczepa 2 osiowa ma dmc powyżej 750 kg i trzeba mieć prawo jazdy B+E.
No i oczywiście nie każdy samochód może ciągnąć taką przyczepę.
No i oczywiście nie każdy samochód może ciągnąć taką przyczepę.
Robert
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
nie każda dwuosiowa ma ponad 750 kg, nawet taka z hamulcem.
- Robson102
Jak nie przekracza 750 kg, to po co dwie osie? Dla balastu?
Robert
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
tak można wiec się robi i jest do 750 kilo, a dlaczego, bo kiedys nie było problemu z kontrolami wagi, to np na początek, choć taka przyczepka spokojnie mieści sie w dmc z np quadem i to powinno interesować teraz, mam namysli cos w styli np miska 700 z dodatkami a nie canama outa 1000 maxa.
A co i ile sie wozi, to nie interesuje mnie, bo to nie moje przyczepki i nie ja na nich woże. Informuje, ze są na 2 osiach z hamulcem najazdowym o dmc 750 kilo i twierdzenie, ze
musi miec ponad dmc 750 kilo jest nieprawdziwe.
A co i ile sie wozi, to nie interesuje mnie, bo to nie moje przyczepki i nie ja na nich woże. Informuje, ze są na 2 osiach z hamulcem najazdowym o dmc 750 kilo i twierdzenie, ze
musi miec ponad dmc 750 kilo jest nieprawdziwe.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Dla czego 2 osiowa? Bo zupełnie inaczej się prowadzi, jest nieczuła na wyboje pofalowania jezdni, nie chodzi na boki itd. Daje zupełnie inny komfort podróżowania. Ja pożyczam taka z DMC wpisanym 750 i ciągnę sobie na luzie. Przewagę takiej przyczepy widać na nierównych drogach, holowałem taką przyczepę z 2 quadami kilkukrotnie i koledzy ciągnący 1 quada na 1 osiowej przyczepie nie byli w stanie za mną nadążyć, moja przyczepa jechała bardzo stabilnie ich na krętej czy kiepskiej jakości drodzę myszkowały na boki i groziły utratą stabilności.
Bez trudu można w Wioli czy Rydwanie zamówić mała 2 osiówkę z DMC 750 i cieszyć się komfortem jazdy.
Bez trudu można w Wioli czy Rydwanie zamówić mała 2 osiówkę z DMC 750 i cieszyć się komfortem jazdy.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Woziłem quady na dwóch osiach i wożę teraz na jednej bo taką przyczepę też zamówiłem.
Miała pomieścić po długości dwa quady, być wystarczająco szeroka na Kamana z dystansem +50 na stronę i zostawiać do tego delikatny luz na bokach.
Wymogiem było jeszcze aby można było ją wozić (na tamten czas) konkretnym autem, który nie miał zbyt dużych cyfr w dowodzie rejestracyjnym.
Zamówiliśmy jedną oś z hamulcem najazdowym. Nie uważam aby źle się prowadziła, myszkowała, żeby ją bujało czy był z nią jakikolwiek problem. Ba, jestem w stanie stwierdzić, że bardzo dobrze się ją ciągnie, wręcz na pusto nie czuje się, że coś jedzie nam na plecach.
Wiozła dwa ciężkie quady w sumie już po całej Polsce wzdłuż i wszerz, do tego dowiozła i przywiozła dwa quady z górzystych dróg Bieszczad jak i Rumuńskich Karpat. Jedyne w czym "ustępuje" dwóm osiom to to, że podczas załadunku musi być - a na pewno lepiej żeby była - podpięta pod hak, bo się przechyli.
Miała pomieścić po długości dwa quady, być wystarczająco szeroka na Kamana z dystansem +50 na stronę i zostawiać do tego delikatny luz na bokach.
Wymogiem było jeszcze aby można było ją wozić (na tamten czas) konkretnym autem, który nie miał zbyt dużych cyfr w dowodzie rejestracyjnym.
Zamówiliśmy jedną oś z hamulcem najazdowym. Nie uważam aby źle się prowadziła, myszkowała, żeby ją bujało czy był z nią jakikolwiek problem. Ba, jestem w stanie stwierdzić, że bardzo dobrze się ją ciągnie, wręcz na pusto nie czuje się, że coś jedzie nam na plecach.
Wiozła dwa ciężkie quady w sumie już po całej Polsce wzdłuż i wszerz, do tego dowiozła i przywiozła dwa quady z górzystych dróg Bieszczad jak i Rumuńskich Karpat. Jedyne w czym "ustępuje" dwóm osiom to to, że podczas załadunku musi być - a na pewno lepiej żeby była - podpięta pod hak, bo się przechyli.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
- Robson102
To może i ja pochwalę się swoją przyczepką.
Zwykła, lekka, ważąca ok 150-200 kg.
Idzie na pusto i z quadem jak po sznurku.
Może nie powinienem się tym chwalić, ale na pusto jechałem z nią 160 km/h, a z quadem 140 km/h. Oczywiście po autostradzie. Po zwykłych drogach stówką można spokojnie latać.
Zwykła, lekka, ważąca ok 150-200 kg.
Idzie na pusto i z quadem jak po sznurku.
Może nie powinienem się tym chwalić, ale na pusto jechałem z nią 160 km/h, a z quadem 140 km/h. Oczywiście po autostradzie. Po zwykłych drogach stówką można spokojnie latać.
Robert
Hehe, przy 160 się opony mniej zużywają bo część trasy leci w powietrzu
Wg mnie na okazjonalne wyjazdy niedaleko to zwykła 1 ośka wystarczy. Limity prędkości sa jakie są to generalnie jak nie chce sie podrażać wyjazdu 1-osiówka jest wystarczająca.
Kurde oolsztyniak ta Twoja to jakoś nie budzi zaufania na tych kółeczkach pojedynczych.....Na takiej długości dla 2 maszyn na zamówienie to chyba bym dał drugą oś dla bezpieczeństwa "ładunku". Przy Waszych dystansach zwłaszcza.

Wg mnie na okazjonalne wyjazdy niedaleko to zwykła 1 ośka wystarczy. Limity prędkości sa jakie są to generalnie jak nie chce sie podrażać wyjazdu 1-osiówka jest wystarczająca.
Kurde oolsztyniak ta Twoja to jakoś nie budzi zaufania na tych kółeczkach pojedynczych.....Na takiej długości dla 2 maszyn na zamówienie to chyba bym dał drugą oś dla bezpieczeństwa "ładunku". Przy Waszych dystansach zwłaszcza.
V2.....sound of madness