dobry wybór ?
dobry wybór ?
Witam, planuję zakupić quada, który w głównej mierze będzie miał za zadanie przeciąganie łódki z przyczepką o łącznej wadze około 200 kg plus moje 100, po w miarę równym, ale czasami pochyłym terenie, na łącznym odcinku około 400 metrów, a w drugiej kolejności jazda po polnych drogach, bez katowania sprzętu. Z uwagi, że moja przygoda z quadami niedawno się zaczęła, proszę Was o rady. Przyznam, że wybiegłem trochę do przodu i upatrzyłem sobie do powyższego modele kymco 150 roczniki do 2006 co Wy na to ?
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: dobry wybór ?
słabo troche i leciwy sprzęt
nie da rady ? kolega kupił jakiegoś nowego chińczyka za 3 tys. poj. 125cm i parę razy ciągnął mi łódkę bez żadnych problemów. Dużo się naczytałem o chińskich quadach gdzie zakup odradzano, a doradzano markowe używane kymco, jamacha itd, więc myślałem, że to będzie dobry wybór. Kymco 10 koni na tych dużych kołach może nie podołać ?robertmuszka pisze:słabo troche i leciwy sprzęt
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Jak ma podołac to raczej na małych kołach z tyłu bo wtedy zredukuje się przełożenie i ma wiecej siły. A najlepiej do tego kup Suzuki Samuraia albo Łade Nive i na pewno da radę
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Do chwili obecnej tą łódkę na wózku podłodziowym sam z wody wyciągam i do garażu ciągnę, ale coraz bardziej już mi się nie chce wysilać, więc pomyślałem o quadzie, który by mnie wyręczał, tylko nie wiedziałem, że to takie cieniaki Kupować mi drugi samochód specjalnie do łodzi i pchać się w dodatkowe koszta typu ubezpieczenie, przegląd itd - to mi się nie uśmiecha, a do posiadanego haka na pewno nie założę więc biorąc pod uwagę unikanie wysiłku, jak i dużo miejscówek w terenie, gdzie spokojnie mogę wygodnie udać się quadem na ryby, w dalszym ciągu pozostanę przy poszukiwaniu tego pomocnika Ewentualne linki quadów, jak i prośby o oględziny, mogę tutaj wrzucać, czy w innym dziale? bo przeglądałem forum z tematami i nie zauważyłem - oczy już trochę słabe Pozdrawiam
No to już musisz sam sobie odpowiedzieć.
Rozumiem że ten wózek do łódki ciągasz po czymś twardym skoro 2x4 takiej pojemności daje radę.
Masz 100kg masy. Z pewnością jesteś większy niż mniejszy.
Będziesz raz że wyglądać jak na kozie, dwa że to z twoim gabarytem będzie miało co robić - znaczy będziesz się toczyć a nie jeździć. Trzy jak kupisz coś na komunie to co chwila będziesz spawał pęknięcia i naprawiał.
Chine komunijną odpuść bo się rozpadnie po chwili pod Tobą.
Kymco to dobre sprzęty ale co najmniej 250 tkę albo 300 kup.
Widać że masz ciśnienie i będziesz sobie tłumaczył swój wybór.
Nikt świadomy tematu Ci tu nie napisze tego co chciałbyś przeczytać
Posłuchaj dobrych rad i dorzuć/dozbieraj miedzi.
Bo to co chcesz kupić to zły pomysł. Naprawdę . Do łódki wtedy kup coś za np tysiaka z hakiem żeby te łódkę przeciągać. Bo z jazdy/zabawy na takim piździku u Ciebie nic ciekawego nie będzie.
Ale quada/wyrób quadopodobny zawsze można sprzedać. Także zrobisz jak uważasz. Najwyżej trochę dłużej zajmie Ci samodzielne dojście do pewnych wniosków.
Powodzenia.
Rozumiem że ten wózek do łódki ciągasz po czymś twardym skoro 2x4 takiej pojemności daje radę.
Będziesz raz że wyglądać jak na kozie, dwa że to z twoim gabarytem będzie miało co robić - znaczy będziesz się toczyć a nie jeździć. Trzy jak kupisz coś na komunie to co chwila będziesz spawał pęknięcia i naprawiał.
Bo to co chcesz kupić to zły pomysł. Naprawdę . Do łódki wtedy kup coś za np tysiaka z hakiem żeby te łódkę przeciągać. Bo z jazdy/zabawy na takim piździku u Ciebie nic ciekawego nie będzie.
Ale quada/wyrób quadopodobny zawsze można sprzedać. Także zrobisz jak uważasz. Najwyżej trochę dłużej zajmie Ci samodzielne dojście do pewnych wniosków.
Powodzenia.
V2.....sound of madness
Robsson, nic dodać, nic ująć - dziękujęRobsson pisze:No to już musisz sam sobie odpowiedzieć.
Powodzenia.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Jak już quada to coś takiego:
Kawasaki KSF250 w manualu wiec do ciagniecia przyczepy idealny, nie spali paska i dzięki manualowi dobra dynamika, do tego prawie normalnej wielkości quad.
https://www.olx.pl/oferta/quad-kawasaki ... 5c81a09453
Polaris Trail Boss 330, mój pierwszy quad, super go wspominam, quad normalnej wielkości i wystarczajacej mocy.
https://www.olx.pl/oferta/polaris-trail ... 8dd3c0fb65
Polaris Trail Blazer 250 2t też nie mały, silnik 2 suowoy wiec ma z czego iść
Kawasaki KSF250 w manualu wiec do ciagniecia przyczepy idealny, nie spali paska i dzięki manualowi dobra dynamika, do tego prawie normalnej wielkości quad.
https://www.olx.pl/oferta/quad-kawasaki ... 5c81a09453
Polaris Trail Boss 330, mój pierwszy quad, super go wspominam, quad normalnej wielkości i wystarczajacej mocy.
Polaris Trail Blazer 250 2t też nie mały, silnik 2 suowoy wiec ma z czego iść
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad