DOBRY QUAD ZA MAŁĄ KASE. !!!!!

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
bolo

DOBRY QUAD ZA MAŁĄ KASE. !!!!!

Post autor: bolo » sob 03 sty, 2009

CHCIALEM SIE PODZIELIC Z KOLEGAMI TAKĄ OTO UWAGĄ : QUADAMI JEZDZE OD 3 LAT , NIESTETY NIE STAĆ MNIE NA QUADA ZA 20000 ZŁ, WIEC NA POCZATKU MIAŁEM, KINGWAYA 250, POTEM DŁUŻSZY CZAS BASHANA 200, I FAKTYCZNIE NON STOP BYŁY Z NIMI PROBLEMY :beczy: , OKOŁO ROK TEMU KUPIŁEM MODEL DIABLO 200 , DAŁEM 3800 ZŁ,ZASTANAWIAŁEM SIE NO BO TO AUTOMAT I W OGÓLE, OKAZAŁO SIE ZE PRZEZ ROK CZASU ŻADNYCH AWARII, ŻADNYCH ODKRECAJACYCH SIE ŚRUB, I OBJEŻDŻAM NIM WSZYSTKIE BASHANY, 2 MOICH KOLEGÓW TEŻ SOBIE KUPIŁO I W ŻADNYM NIC SIE NIE DZIEJE , I QUADA NIE OSZCZĘDZAM, JEŻDŻE WSZĘDZIE, I FAKTYCZNIE JEST TAK ZE NP. SKRZYNIA BIEGÓW MANUALNA TO MOŻE I JEST DOBRA ALE TYLKO W FIRMOWYM SPRZĘCIE , W CHINOLACH TYLKO AUTOMAT MOŻE WYTRZYMAĆ, DOMYSLAM SIE ŻE GOŚCIE Z KASĄ STWIERDZĄ ZARAZ ŻE NIE WARTO I W OGÓLE BO TO CHINOL :figielek: , ALE ZAŁOŻE SIE ZE KAŻDY KTO MA TEN MODEL ZŁEGO SŁOWA NIE POWIE.
Załączniki
nokia 090.jpg
DIABLO 200

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » sob 03 sty, 2009

a ile kilometrów nim zrobiłeś??
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

maclew

Post autor: maclew » sob 03 sty, 2009

Ja mam też takiego QUADA i kolega bolo ma rację. :D

Awatar użytkownika
Krawco

Podajcie przebiegi i teren w jakim jeździcie to będę mógł się ustosunkować. Posiadanie quada nawet przez rok nie znaczy że jest on dobry lub zły. Ważne jest to czy w terenie do którego przeznaczone są quady daje sobie radę i po jakich przebiegach zaczynają pojawiać się usterki oraz na ile są poważne. Na razie nie podajecie żadnych konkretów poza tym że je posiadacie i że są fajne. Mało...

bolo

Post autor: bolo » sob 03 sty, 2009

Trudno mówić o konkretnych przebiegach, ponieważ te quady nie mają liczników. Mimot to przez prawie rok to troche można zrobić. Teren to przedewszystkim lasy i pola. Sprzęt ten jest oczywiście tylko napędowy więc w ciężkim terenie lub w czymś tego typu się zakopie. Ale za tą kasę może być :ok: . Jeździłem już różnymi quadami tego typu ale ten naprawdę daje radę, np: Bashan może jest i ok ale problemy z łańcuchem, (spada luzuje się, biegi nie bardzo itd.) Jak przyjdzie do kupowania części to ciężko coś załatwić.

modRuszko: Proszę pisać małymi literami, wielkie uznawane są za krzyk.
Ostatnio zmieniony sob 03 sty, 2009 przez bolo, łącznie zmieniany 1 raz.
DIABLO 200

Awatar użytkownika
Krawco

Przede wszystkim NIE KRZYCZ! To że quad nie ma licznika nie znaczy że nie da się określić przynajmniej w przybliżeniu jakie przebiegi robi. Ja robię rocznie okolo 5-7 tysięcy. Ale znam taki którzy robią 15. Rozumiem, że sprzęt jest typowo turystyczny, ale nie wierzę że bezawaryjny. Awarie zdarzają się nawet w markowych quadach...

modRuszko: Proszę zgłaszać post, wtedy masz 100% pewność, że post niezgodny z regulaminem zostanie poprawiony bądź usunięty. Mimo wszystko dziękuje.
Ostatnio zmieniony sob 03 sty, 2009 przez Krawco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » sob 03 sty, 2009

WIEC NA POCZATKU MIAŁEM, KINGWAYA 250, POTEM DŁUŻSZY CZAS BASHANA 200, I FAKTYCZNIE NON STOP BYŁY Z NIMI PROBLEMY :beczy: , OKOŁO ROK TEMU KUPIŁEM MODEL DIABLO 200 , DAŁEM 3800 ZŁ
Hmm a wiesz co jest w tym co napisałeś najlepsze? Za wydane pieniądze mógłbyś kupić jednego, całkiem fajnego quada. Dziwne zachowanie. Jak dla mnie oczywiście. :D
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
michał
Kontakt:

Post autor: michał » sob 03 sty, 2009

witaj model mam inny ale sinlik ten sam jest po 23 naprawach porażka :(
Piszę poprawnie po polsku.

bolo

Post autor: bolo » ndz 04 sty, 2009

michał napisał...
witaj model mam inny ale sinlik ten sam jest po 23 naprawach porażka :(
Witaj, model napewno masz inny , a silnik 150 z biegiem wstecznym w tylnym moście ? , jezeli tak to faktycznie jest to bardzo awaryjna konstrukcja.
Ostatnio zmieniony ndz 04 sty, 2009 przez bolo, łącznie zmieniany 1 raz.
DIABLO 200

Awatar użytkownika
michał
Kontakt:

Post autor: michał » ndz 04 sty, 2009

chcesz się założyć że to nie jest 200 (twój) ja się przekonałem rozkręc obudowy od quada i od cylindra a tam pisze 150cc sprzedawca też mnie zapewniał że to jest 200cc :o
Piszę poprawnie po polsku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”