Dlaczego warto zagladac do zbiornika paliwa???
woda to pół biedy, ja kupiłem KFX-a jakaś dobra duszka wsypała cukru do zbiornika,
kichał prychał ale nie zawsze jak był go rący bylo w miare dobrze
aż pewnego dnia przestał jeden gar pracować póżniej drugi ,pomału doszedłem że paliwa nie dostaje,pompa w zbiorniku przestała chodzić ,zakleiła się
po 2 czyszczeniach gażników bestia odżyła
pompe udało się zranimować (nowa2500)
ps.może ktoś wie gdzie można nabyć wakuometry do synchronizacji gażników ?
kichał prychał ale nie zawsze jak był go rący bylo w miare dobrze
aż pewnego dnia przestał jeden gar pracować póżniej drugi ,pomału doszedłem że paliwa nie dostaje,pompa w zbiorniku przestała chodzić ,zakleiła się
po 2 czyszczeniach gażników bestia odżyła
pompe udało się zranimować (nowa2500)
ps.może ktoś wie gdzie można nabyć wakuometry do synchronizacji gażników ?
Z tego co wiem to żeby się pozbyć wody z baku można dolać trochę deneturatu ale bez przesady, robiłem tak w aucie kiedyś jak na "dobrej" stacji zatankowałem mocno chrzczone paliwo i pomogło (Auto miało gaźnik nie można tego robić przy wtryskach)
Denaturat miesza się z wodą i spala się
Tylko nie wlewać za dużo bo można zatrzeć silnik
(albo quada spić i będzie krzywo jeździł )
Denaturat miesza się z wodą i spala się
Tylko nie wlewać za dużo bo można zatrzeć silnik
(albo quada spić i będzie krzywo jeździł )
W terenie grunt to dobre błotko :-)
Wiecie co to że stacja jest prywatna nie znaczy że mają tam złe paliwo. I wqrwi** sie jak tak ktoś mówi bo że mała prywatna to nie znaczy że zła! Zapraszam do Dolic na stacje sam tam sprzedaje paliwo i powiem wam ze moje auto nie miało od nowości wymienianego filtra paliwa a mam go juz prawie 9 lat. Paliwo jest dobre! (moja mama jest właścicielką)Topinka
no to muszę chyba do swojego też pozaglądać bo mam ten sam problem z moim quadem i też już wszystko w nim sprawdziłem i dalej się pojawia! A to fakt, że problem się pojawił po tankowaniu na stacji marki stacja!
albo niby chrzczone paliwo zawsze sie mówi ze miesza sie z wodą ale woda oddziela sie od paliwa i wyglądało by na to że na stacji wlałeś samą wode pomyslcie troche chłopaki. Z paliwem jak z tanszymi rzeczami nie zawsze są dobre wiec nie kupujcie tanszego ale pamiętajcie ze są tacy stacyjnicy którzy mają swoich stałych klijentów i przez złe paliwo ich nie bedzie!
P.s. jest taki specjaly srodek nie pamiętam jak sie nazywa wystarczy dać go krople do paliwa i jesli nie zmieni koloru na czerwony to znaczy ze wody nie ma. a wystarczy tylko drobina wody i kolor czerwony.
Ostatnio zmieniony czw 07 lut, 2008 przez JAGUAR501, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest najlepsze rozwiązanie jak dla mnieMotyf
ja bym proponowal odkrecic bak i wylac lub zdjac wezyk ktory wychodzi z baku
Ostatnio zmieniony czw 07 lut, 2008 przez JAGUAR501, łącznie zmieniany 1 raz.