Witam!
Przeglądam forum i nie moge znalezć informacji , jak odkręcić lewą obudowe silnika .
Co z rozrusznikiem i dużą nakrętką na środku pod złotym deklem?
Chcę wymienić uszczelkę bo cieknie olej !
Dzięki za informacje!
Demontaż lewej obudowy silnika bashan 200
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: Demontaż lewej obudowy silnika bashan 200
Musisz odkręcić ten mały dekielek od rozrusznika, wyjąć zębatkę i za nią jest jeszcze jedna śruba, która trzyma dekiel. Przechyl quada tak by nie wyciekł olej, lub po prostu go spuść. Pozdrawiam.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
Dzieki za podpowiedż !
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
A duża nakrętka pod złotym deklem trzyma magneto i jej nie ruszaj (chociaż to i tak nie jest łatwe i bez blokady magnegta niemożliwe). 

"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
Jej nie ruszam,interesowało mnie tylko sciągnięcie dekla !kupiłem 2 tygodnie temu bashana i komuś spadł łancuch,rozwalił obudowe i przez to cieknie olej! Nie chciałem kupować nowej więc wziąłem specjalny klej i ją skleiłem !