Czym będzie jeździła Straż Graniczna?

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » czw 14 gru, 2006

Moja opinia jest następująca:
- przy zamówieniu quadów w ilości 70 szt. (cicho podpowiem, że to tylko pierwsza partia) oferujący Polarisa wiedział co robi, złożył ofertę jaką złożył (stosując odwieczną zasadę zwaną w naszych czasach "dumpingiem")
- różnicę w cenie odbije sobie spokojnie w serwisowaniu sprzętu i częściach,
- marketingowo w branży złapie doskonały rozgłos i kontakt (to co jest najcenniejszje), ponieważ Straż Graniczna wchodzi w skład formacji mundurowych, i kolejne formacje (straż, policja, wojsko) napewno będzie mocno pytać użytkowników o opinie - kiedy będą sami się przygotowywać do zakupu tego typu sprzętu. To zupełnie logiczne.

ps. A gdyby przegrany oferent sie postarał, odrobił nieco "lekcje" z Ustawy o Zamówieniach Publicznych (o czym pisałem na innym forum, ale w tym temacie), lub chociaż głośno zapytał - to np. mógłbym podpowiedzieć jak się takie postępowania wygrywa, składając nie najniższą cenowo ofertę... a jest "furtek" wiele... Tylko na te "furtki" było 7 dni od otwarcia ofert, więc...

ps.2. Mam nadzieję że przy przekazaniu tych Polarisków przedstawiciele nie zdygają tak jak to zrobili koledzy przekazujący Arcticaty do wojska w październiku - na hasło odbierających sprzęt: "No to jedziemy w teren"... :D
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pt 15 gru, 2006

Arecki , w tym przetargu cena maszyny stanowiła 2/3 wartości albo i mniej , do oferty należało doliczyć dwuletnią gwarancję , szkolenia dla SG i części zamienne na 5 tyś km , a także wiele innych jak koszt wyposażenia dodatkowego, tu nie ma miejsca na dumping bo musisz to wszystko kupić i dodać do pojazdu. Albo policzysz tak jak trzeba albo dołożysz do interesu...
Przetarg nie jest jeszcze rozstrzygnięty , a w chwili obecnej prawnicy toczą bój o sprawy tak błahe dla całości jak wpis jednego ze wspólników do ewidencji i sprawy z tym związane.
Nie ma mowy o przegranych i wygranych puki co , a stający do przetargu wszyscy oferenci na pewno doskonale odrobili lekcję (nasz partner niedawno wygrał kilka przetargów dla SG na pojazdy samochodowe). pozdro
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pt 15 gru, 2006

odrobili odrobili...bądzcie pewni. ;-)
a ceny czesci do polarisa ? polemizowałbym podstawowe kosztują tyle samo albo mniej niż do kawy np.taki pasek napędowy... mówimy o orginałach.
co do awaryjnosci ..to mam pytanie czy któryś z was miał nowego polarisa i uczciwie go serwisował? ja tak i nie mam kłopotów....

startowały w przetargu sportsman500x2 i sportsman 500EFI szkoda że nie MV7 .... :-/

[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 ]
:lol: fajny ten SYM :shock: :shock: :shock:

Marcin Zwierz

Post autor: Marcin Zwierz » ndz 17 gru, 2006

Czytam i czytam , a gdzie takie marki jak Suzuki czy Honda ? Nie nadają się dla tych służb?

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » ndz 17 gru, 2006

niestety nie spelniaja warunków przetargu

Marcin Zwierz

Post autor: Marcin Zwierz » pn 18 gru, 2006

Przecież to niesamowicie wytrzymałe i sprawne maszyny , to bzdura że nie spełniają warunków , to nie mozliwe , wytłumaczcie mi jak może spełnić warunki Polaris a już Kingquad nie?

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 18 gru, 2006

może to nie chodzi o to że nie spełniają warunków tylko po prostu mają inną (pacyfistyczną)politykę...

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pn 18 gru, 2006

polityka pewnie tez ale najwazniejsze byly pieniadze
Ostatnio zmieniony pn 18 gru, 2006 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”