Coś na temat lucky star'a

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 01 paź, 2009

Chuligan, maciek być może nigdy w życiu nie przejechał kilku km w terenie.
Dla mnie 1000km w quadzie bez awarii to już coś, bo mam pojęcie ile to jest.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
chuligan
Quad:: Lucky Star 250
Imię: Mariusz

Post autor: chuligan » czw 01 paź, 2009

Ruszko, Maciek wspomina o przebiegu dziesięciokrotnie większym. Przypomnę, temat dotyczy LS'a.
ps. 1000km a 10.000km to mniej więcej taka różnica jak przeszkadzanie w lesie innym będąc piechurem bądź jeżdżąc quadem ale to naprawdę tylko tak na 'marginesie'.
Lucky Star Sp 250 S
http://www.youtube.com/watch?v=6yKqLKipDXg

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pt 02 paź, 2009

a ja bym sie skupil na tym, ze siedzac na quadzie, trzymajac obydwie rece (na kierownicy) powinno sie z lekko ugietymi nogami w kolanach dotykac cala stopa (w plaszczyznie) podestow - w pelnym zakresie skretu kierownicy

bez tego, niezaleznie ile masz lat, nalezy poszukac innego, bezpieczniejszego quada, gdyz uwarunkowania fizycze w polaczeniu z brakiem doswiadczenia moga nabawic Cie kontuzji...

osobiscie zalecam kupno uzywanego mniejszego quada, wjezdzenie sie w niego i po pol roku, czy po roku wymienienie go na mocniejszego, wiekszego czterokolowca, czasami bez zadnej straty finansowej, albo o minimalnej wysokosci...

wydaje mi sie, ze przy Twoim wieku lepszy bylby dla Ciebie jednak Polaris Phoenix, jest mniejszy, poreczniejszy, lzejszy i latwiejszy w prowadzeniu - srodek ciezkosci - przy zachowaniu porownywalnej zrywnosci (z miejsca)

LS to naprawde duzy quad dla duzego faceta, duzo miejsca na nogi, wysoka kierownica oddalona od siedziska - wejdz do salonu, przymierz sie, wiele firm oferuje jazdy probne...

co do awaryjnosci to jest quad i "kłat", ten sam model u jednego psuje sie czesciej u innego wogole, zalezy od techniki jazdy, dbania i przebiegu, dodatkowo wchodzi czynnik ludzki, wazne gdzie go naprawiasz... w ASO z reguly znaja sie troche lepiej, choc nie jest to na 100% pewne...

ja w poltora roku zrobilem Sportsmanem ponad 9000 km i uwierz mi troche sie musialem najezdzic... :)
.:GALEON:.

maciek805
Kontakt:

Post autor: maciek805 » pt 02 paź, 2009

stahoo, troche racji w tym masz że lucky może być za duży i mógłbym zarobić kilka gleb. W odległości 5 kilometrów jest firma który właśnie sprzedaje lucky stara ale pozwolą 13 latkowi na jazdę próbną?

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pt 02 paź, 2009

każdy 13latek w tym kraju ma rodzica lub prawnego opiekuna, jezdzic nie musisz, zajmij miejsce i niech opiekun oceni, jezeli skrecanie w bezruchu sprawi Ci klopot, co bedzie w terenie na szybkosci...?
.:GALEON:.

maciek805
Kontakt:

Post autor: maciek805 » pt 02 paź, 2009

a jak by lucky był dobry to bym go wziął a jak nie to kymco maxxer była by to dobra opcja?. Oczywiście założył bym mu odrazu dystanse na koła.

maciek805
Kontakt:

Post autor: maciek805 » ndz 04 paź, 2009

nikt mi nie odpowie? Naprawde mi zależy na odpowiedzi
Bede wdzieczny

arturro_

Post autor: arturro_ » ndz 01 lis, 2009

Jeżeli chodzi o LSa to jest to najlepszy wybór jakość/cena. Niestety zdarzają sie awarie, ale większość wynika z prostej zasady "jak dbasz tak masz".

Poczytaj różne fora i wtedy podejmij decyzję.

maciek805
Kontakt:

Post autor: maciek805 » śr 04 lis, 2009

decyzja podjęta - LS 2008R ZA 13TYSIĘCY nówka!!!!!!!:):):):):)

kamil36

Post autor: kamil36 » śr 27 sty, 2010

Sorry że sie dołącze do tematu , mam 195 cm wzrostu i przymieżam się do kupna quada , ze względu na mój wzrost szukam wiekszego . Mam pytanie czy Lucky star będzie na mnie za mały czy dobry . Lucky Star SP 300 wysokość 1140 - 1210 mm , wysokość siedziska 800 mm , siedziałem na bashan 250 był ciut mały .

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”