Co sądzicie o takim Quadzie

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Andrzej K

Co sądzicie o takim Quadzie

Post autor: Andrzej K » pn 10 mar, 2008

Witam całą brać ja jak na razie nie mam żadnego takiego pojazdu ale proszę o poradę co sądzicie o takim oto Quadzie ODES - http://www.importall.otomoto.pl/ poza tym interesuje mnie usterkowość Quadów marki Linhaj, Qutlander czy właśnie taki Odes, ale nie przyjmuję do wiadomości że psuje się wszystko tylko proszę o wypisanie usterek tych Quadów, dokładnie co się komu stało, bo według mnie to nie jest odpowiedz, jeśli ktoś a jeszcze gorzej jeśli ktoś kto nie miał nawet takigo chinola zabiera głos i wypowiada się że jest to szajs. Proszę o wyrozumiałość i zrozumienie, gdyż ja osobiści uważam że firmowe też się psują a jak są już bardzo stare to dopiero, a części są bardzo drogie.

admin: poprawiłem link, bo przecinek był niepotrzebny...
Ostatnio zmieniony wt 25 mar, 2008 przez Andrzej K, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 10 mar, 2008

8) ogólnie brak finezji wykonania,można się pokaleczyć..

popsół się licznik,brak części :( ,wskaźnik poziomu paliwa padł(pływak popsuty),brak części...

tragiczny mechanizm przełączania biegów,tylko podobny do hondy niestety...

ps.nie polecam :idea:
.:GALEON:.

Andrzej K

Post autor: Andrzej K » pt 14 mar, 2008

Widzę, że jak do ganienia to wszyscy a jak do opisania usterek to nikt się nie chce zgłosić. Wygląda, że nikt nie ma żadnego innego Quada tylko wszyscy firmowe. Ludzie obudźcie się i powiedzcie innym co się zepsuło w waszych Quadach produkcji made in china.

Awatar użytkownika
Cyber77

Post autor: Cyber77 » pt 14 mar, 2008

może juz mają dość opisywania usterek, poszukaj na tym forum dokładniej jak i na www.atvpolska.pl, ja byłem świadkim jak u kolegi, w posiadaniu którego był chinol Bashan 200cc po kilku wizytach w serwisie (na gwarancji był sprzęt przecież, więc powinien być super) z różnymi problemami od gaźnika, przez elektrykę, odkręcające się koła, gasnący silnik itd itp na koniec przed sprzedażą rozpiął się wał kardana... przejechał łącznie 500-600 km, to tyle - pozdrawiam

PS za 17500 PLN to możesz spokojnie już kupić KQ700 lekko używanego, a napewno nie będziesz miał tylu problemów
Ostatnio zmieniony pt 14 mar, 2008 przez Cyber77, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd!
Pozdrawiam Robert

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » pt 14 mar, 2008

O chińskich quadach to napodstawie tekstów z tego forum można by już niezłą trylogię napisać. Poprosiłeś w pierwszym poście o konkretne usterki w konkretnych modelach. Prezzi napisał chyba bardzo szczegółowo.
Być może twojej prośby nie przeczytali jeszcze użytkownicy wymienionych przez ciebie marek. Nie podnoś ciśnienia bo nie ma takiej potrzeby. Z tego co wiem to chyba nie dużo na naszym forum jest użytkowników Linhaja czy Odesa - może by ich na palcach jednej ręki policzył.
W sprawie quadów made in ryżolandia naciśnij przycisk szukaj na górze strony , wpisz szukane teksty i trochę tego się znajdzie.

Pozdrawiam

P.S.

Mała rocznica bo to mój pięć setny post ;-)

iras

Post autor: iras » pt 14 mar, 2008

Hmmmm,moje gratulacje.Nieżle nabijałeś przez rok,statystyki nie da się oszukać 1,37 na dzień.Powodzenia na forum i następnej 500tki. :D :D :D

Awatar użytkownika
dziki

Post autor: dziki » pt 14 mar, 2008

Witam.

Osobiście posiadałem Linhaia 300 4X4 o awariach i eksploatacji Linhaii poczytaj tu ; http://www.atvpolska.pl/forum/viewforum.php?f=58

Po prostu szukaj a znajdziesz.

Pozdrawiam.

Początkujący

Post autor: Początkujący » wt 25 mar, 2008

Panowie !

Mam problem chciałbym kupić quada tak żeby pojeździć sobie od czasu do czasu
mam na to jakieś 3500 tyś.
co polecicie?
wiem że to nie może być nic super extra ale zawsze tak dla relaxu można pośmigać
Czzekam na jaikeś info

pzdr :)

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 25 mar, 2008

kup sobie crossa za 3,5 tys nie kupisz dobrego quada
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Początkujący

Post autor: Początkujący » wt 25 mar, 2008

a myślicie ze za 5200 kupię??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”