Co na homologacje??

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
bandit65

Co na homologacje??

Post autor: bandit65 » wt 26 sie, 2008

Zamierzam kupić quada, niestety środki które na to przeznaczam nie pozwalają mi na kupno quada z fabryczna homologacją.Wydam max. 2800PLN i będzie to pojemność w przedziale 110-150 ccm. Moje pytanie brzmi :
1.Co trzeba mieć w swoim quadzie aby iść na przegląd żeby pasowało pod kat. L7e.
2.Jeżeli nie opłaca sie kupować tych wszystkich rzeczy niezbędnych do przeglądu to może da rade "zrobić" z niego pojazd wolnobieżny.
Spełnie wszystkie warunki (długość pojazdu ,trójkąt itp.) ale problemem jest ograniczenie do 25km/h czy jak będę jechał 25km/h na drodze publicznej i mnie niebiescy zatrzymają do kontroli żeby sprawdzić papiery a ja będę miał OC na pojazdy wolnobieżne to mnie mogą w d**e cmoknąć :?: :?:
:figielek:
Ostatnio zmieniony wt 26 sie, 2008 przez bandit65, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 26 sie, 2008

1. Zapraszam do powitalni.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » wt 26 sie, 2008

2800 nie pozwolą ci na zakup żadnego quada
a jak nawet cos za tę cenę kupisz to niebiescy nie będą cię mogli cmoknąć bo będą się ze śmiechu zwijać jak zobaczą ten twój sprzęt

sorry....za szczery jestem z wieczora :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”