Ciśnienie w qudziku
Ciśnienie w qudziku
Witam,
Prosze o podpowiedź jakie powinno byc do terenu (las, górki) ciśnienie w kołach quada ?. przód i tył ?
quad 200 kingway cat (chinszcyzna).
pozdrawiam i dziekuje
Prosze o podpowiedź jakie powinno byc do terenu (las, górki) ciśnienie w kołach quada ?. przód i tył ?
quad 200 kingway cat (chinszcyzna).
pozdrawiam i dziekuje
Ryjek
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
ja mam tak pisze w ksiazce ze powinnienem miec 2-2,5 atmosfery (zalezne od terenu)
i sprawdza sie to tak (kilka razy juz to zauwzylem - nie wiem czy to przypadek czy prawda) ze jak masz opony 18-9,5 to podziel 18/9,5 i ci wyjdzie ile atmosfery a potem te pol atmosfery zalezne od terenu
i sprawdza sie to tak (kilka razy juz to zauwzylem - nie wiem czy to przypadek czy prawda) ze jak masz opony 18-9,5 to podziel 18/9,5 i ci wyjdzie ile atmosfery a potem te pol atmosfery zalezne od terenu
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
-
tede74
Odpowiednie ciśnienie to 4-5 PSI
w g700 jest taki prosty cisnieniomierz, wyskalowany na małeciśnienia, PRAWIDłOWE CIśNIENIE TO 0,35 PRZóD, 0,30 TYł !! TO JEST MNIEJ niż pół bara!!, lub w tych serwisach przy geant czy miedia markt można kupic ciśnieniomierz wyskalowany do dwóch atmosfer, koszt 12zł, taki jest "POLECANY PRZEZ AUTO ŚWIAT" - jest dokładny i w czerwonym pudełeczku - idealny w teren. ciśnienia rzędu 2,5 atm, nawet ktos mówił że 5atm jest dobrze w quadzie

pozdr

Ostatnio zmieniony pn 14 sty, 2008 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.