Cieknie płyn chłodzenia z wężyka z podsilnika grizzly 700 fi
Cieknie płyn chłodzenia z wężyka z podsilnika grizzly 700 fi
Witam mam pytanie posiadam yamahę grizzli 2008 fi. Po uruchomieniu silnika
kapie mi płyn chłodzenia z wężyka znajdującego się pod silnikiem jest podłączony
do silnika wygląda jakby do pompy wodnej),jak zgaszę to po jakimś czasie nie kapie.Zaczęło się kiedy przyjechałem do domu nic nie było a rano chcę jechać i patrzę plama po płynie. Czekam na odp.PILNE .Dzięki z góry.
kapie mi płyn chłodzenia z wężyka znajdującego się pod silnikiem jest podłączony
do silnika wygląda jakby do pompy wodnej),jak zgaszę to po jakimś czasie nie kapie.Zaczęło się kiedy przyjechałem do domu nic nie było a rano chcę jechać i patrzę plama po płynie. Czekam na odp.PILNE .Dzięki z góry.
Re: Cieknie płyn chłodzenia z wężyka z podsilnika grizzly 70
Uszczelnienie pompy wody przepuszcza , zamów w SERWISIE zestaw naprawczy bez wirnika pompy .
Ja kupiłem kilka dni temu na Allegro za 109 zł, oryginał.
Stokrotne dzięki koledzy za pomoc .Zaraz zamawiam ten zestaw naprawczy do pompy.
Powodzenia !!!!!!!
Dam znać jak naprawię.
Powodzenia !!!!!!!
Dam znać jak naprawię.
dzwigol
Witam po wymianie uszczelnień pompy wody odpaliłem ślinik i delikatnie kapało z wężyka zostawiłem do rozgrzania silnika i przestało kapać wyglądało wszytko pięknie aż do wyjazdu w teren.
Po przejechaniu kilku kilometrów patrze na wężyk a tam znów kapie i tutaj moje pytanie gdzie popełniłem błąd ? rozbierać ponownie czy potrzebny jakiś czas na dopasowanie uszczelnienia.
Proszę o pomoc.
Po przejechaniu kilku kilometrów patrze na wężyk a tam znów kapie i tutaj moje pytanie gdzie popełniłem błąd ? rozbierać ponownie czy potrzebny jakiś czas na dopasowanie uszczelnienia.
Proszę o pomoc.
A jaki byl stan oski wirnika? Nie byl porysowany albo wyslizgany?
Na to nie zwróciłem uwagi ale po ostatniej wyprawie tak jakby mniej kapało, zobaczę jeszcze po jednej i zastanowię się co dalej.