Chińskie 110cc po sporych zmianach.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Zero//
Quad:: Chińskie 250cc.
Imię: Kamil

Chińskie 110cc po sporych zmianach.

Post autor: Zero// » wt 03 kwie, 2012

Witam, z góry przepraszam jeśli popełniłem błąd przy wyborze dobrego działu. Posiadaczem quada stałem sie za nieduży pieniądz, kupiony okazyjnie. Jak dobrze wiecie, jest to quad dla dzieci, a że nie potrzebowałem dużo na małe wyjazdy wystarczało mi to 110cc 4T. Ale z czasem zaczęła denerwować mnie jego budowa. Jak dla mnie był on za mały. Wyglądał on tak:

Obrazek

(Oczywiście lakier, wyglądał dużo gorzej.)

Quad aktualnie przeszedł takie zmiany jak:

Przedłużenie ramy o 20cm.

Podniesienie kierownicy o 10cm.

Kolor na ramie został odnowiony.

Plastiki zostają malowane na czarny metalik. (Z podkładem do plastiku oczywiście)

Niedługo powinienem dostać blache, na zrobienie błotników.

Fotki podczas pracy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rama wytrzymała obciążenie około 190kg, więc nie ma obaw, że pęknie. Proszę o wasze zdanie na temat rozbudowy tego pojazdu. (Proszę nie pisać, że tunning czegoś takiego jest nieopłacalny, wystarczyły sprawne ręce i migomat, lakier oraz chęci- były pod ręką. Temat będę regularnie aktualizował.

Jeśli popełniłem błąd przy zakładaniu tego tematu, cóż nie pisałem nigdy na forach tego typu, więc proszę o wyrozumiałość ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”