chiński quad 50 ccm

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
jks
Imię: Jarek

chiński quad 50 ccm

Post autor: jks » ndz 20 maja, 2012

Witam
Kupiłem quada 50ccm, 3 biegi do przodu i wsteczny.Mam z nim problem:
Do tyłu idzie jak szalony a do przodu nie może ruszyć z miejsca nie wyjedzie na wzniesienie, jak się rozpędzi to zasuwa jak szalony. Wymieniłem gaźnik nie pomogło, kupiłem nowe sprzęgło też nic z tego, regulacja śrubą nic nie daje, co może być przyczyną?
Ten quad nie ma żadnej nazwy, typowe no-name. taki sam jak ten http://e-scooter.pl/index.php?route=pro ... duct_id=52 Czy może to być wina skrzyni biegów? Ma przepracowane jakieś 10 godz, była to nówka

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: chiński quad 50 ccm

Post autor: Marines » pt 25 maja, 2012

Może na lince masz podciągnięte sprzęgło i ślizga. Jak próbujesz podjechać pod tę górkę to quad się dławi czy ma wysokie obroty?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

jks
Imię: Jarek

Post autor: jks » pn 28 maja, 2012

Sprzęgło nie jest na linkę. Jak ruszam to się tak jakby dusił, a pod górkę sam się zatrzymuje jakby nie miał mocy.

Dimi1
Quad:: 110

Post autor: Dimi1 » ndz 30 lis, 2014

ja tez tak miałem tylko ze w 110 zostawilem na ssaniu i nie mial wogule mocy pod gorka
Moze miales ssanie wlaczone

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”