CF X8 2015 vs 2016
CF X8 2015 vs 2016
Witam zamierzam nabyć Cf x8 z eps czy moze wie ktoś jakie były zmiany miedzy 2015 a 2016 rokiem produkcji ? czy warto dopłacać do 2016 ?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: CF X8 2015 vs 2016
Albo kup X8 bez EPS albo poszukaj innego quada jeżeli bardzo zależy ci na wspomaganiu. EPS w X8 nie działa poprawnie a nawet, zaryzykowalbym twierdzenie że bardzo pogarsza prowadzenie quada. Za cenę X8 że wspomaganiem można kupić na Suzuki KingQuada 750 bez wspomagania i zapewniam cie ze się prowadzi lepiej niż X8 że wspomaganiem lub Can ama Outlandera 570
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Can Am rozpoczyna wyprzedaż rocznika więc możesz trafić nowego w bardzo dobrej cenie.
Jeśli X8 to tylko te, które nie ma wspomagania.
Jeśli X8 to tylko te, które nie ma wspomagania.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Wspomaganie zostalo naprawione, ostatnio Pingwin o tym pisal.
- oolsztyniak
- Moderator
Naprawione czy poprawione?
Sprzedawałem wersję z EPS i mówiąc szczerze nie byłem z niej zadowolony.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
Jeżeli nadal jest tego samego producenta to ja bym się trzymał od tego wspomagania daleko, w modelu 2015 precyzja prowadzenia była porównywalna do mojego C360.
CF po prostu za dużo chciało zarobić. Dopłąta do wspomagania jest na podobnym poziomie co w Can-amie, Polarisie, Suzuki itd. Tylko tam za tą cenę dostaje się na prawdę fantastycznie działające wspomaganie. Nawet jednozakresowy EPS z KQ oceniam bez zastrzeżeń. W stosunku do tego co zaproponowało CF to przepaść.
Więc jeżeli ktoś chce za cenę 4 tys zł być testerem eksperymentów w CF to warto kupić, jeżeli jednak chce jeździc quadem bezpiecznie to albo X8 bez wspomagania albo inny quad.
CF po prostu za dużo chciało zarobić. Dopłąta do wspomagania jest na podobnym poziomie co w Can-amie, Polarisie, Suzuki itd. Tylko tam za tą cenę dostaje się na prawdę fantastycznie działające wspomaganie. Nawet jednozakresowy EPS z KQ oceniam bez zastrzeżeń. W stosunku do tego co zaproponowało CF to przepaść.
Więc jeżeli ktoś chce za cenę 4 tys zł być testerem eksperymentów w CF to warto kupić, jeżeli jednak chce jeździc quadem bezpiecznie to albo X8 bez wspomagania albo inny quad.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
Dla tego wspomagania brakuje po prostu precyzji (albo brakowało bo nie wiem jak jest w "nowym" modelu) i fajnie jakby była jednak regulacja.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
Nie ma potrzeby regulacji żeby wspomaganie chodziło precyzyjnie i komunikatywnie, wspomagania Yamahy czy Suzuki pracują wyśmienicie mimo że nie można ich wyregulować. oczywiście Can-am jako marka premium daje takie możliwosci ale gdyby wypuszczali tylko wspomaganie z siła wspomagania na poziomie regulacji "medium" na pewno 90% użytkowników byłoby zadowolonych.
M&M sQuad
M&M sQuad
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
oolsztyniak pisze:Naprawione czy poprawione?
Oczywiście poprawione
-
- Quad:: X8 było X7
- Imię: Grzesiek
Ja mam 2015 z eps i powiem wam szczerze ze jestem zadowolony,x8 to czwarty quad w ekipie,drugi ze wspomaganiem.Pomijam fakt ze jest wsród nas XMR1000,tam wspomaganie pracuje precyzyjnie i nienagannie ale to inna liga jakies 30000tys zl drozsza liga...Nie kazdego stac na takiego quada i nie ma go co faworyzowac jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.. W X8 moze troche za lekko działa ale poza tym ok,lesne wyprawy nie dają tak w kośc po rekach i dłoniach jak w X7 z załączonymi dwoma napędami, tutaj to znika.