CF moto X8 zmiana biegów
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
CF moto X8 zmiana biegów
Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum to witam wszystkich userów
Posiadam od miesiąca X8 (poprzednio latałem przez cztery lata Eigerem), ogólnie jestem ze sprzętu jak narazie zadowolony drażni mnie tylko zmiana przełożeń, dość często się przycina.
Wygląda to następująco -aby zmianić np. z R na N trzeba często pokołysać maszyną lub ruszyć lekko. Zdemontowałem na pierwszym przeglądzie blokadę ( aby zmienić z N na R lub P i z powrotem trzeba było trzymać nożny hamulec) teraz już nie.
Na ATV~forum jeden z kologów twierdzi że po zmianie oleju na castrol gps 10w40 biegi się nie przycinają (parametry takie same jak motul 5100) Czy jest to możliwe. Co olej może mieć wspólnego ze zmianą przełożeń.?
A może mechanizm się musi wyrobić quad ma dopiero przebieg 120 km.
A może jest jakaś możliwość podregulowania aby było płynnie?
Posiadam od miesiąca X8 (poprzednio latałem przez cztery lata Eigerem), ogólnie jestem ze sprzętu jak narazie zadowolony drażni mnie tylko zmiana przełożeń, dość często się przycina.
Wygląda to następująco -aby zmianić np. z R na N trzeba często pokołysać maszyną lub ruszyć lekko. Zdemontowałem na pierwszym przeglądzie blokadę ( aby zmienić z N na R lub P i z powrotem trzeba było trzymać nożny hamulec) teraz już nie.
Na ATV~forum jeden z kologów twierdzi że po zmianie oleju na castrol gps 10w40 biegi się nie przycinają (parametry takie same jak motul 5100) Czy jest to możliwe. Co olej może mieć wspólnego ze zmianą przełożeń.?
A może mechanizm się musi wyrobić quad ma dopiero przebieg 120 km.
A może jest jakaś możliwość podregulowania aby było płynnie?
Re: CF moto X8 zmiana biegów
Raczej większość cfek ma problem ze zmianą biegów. Co do oleju to ma on kolosalne znaczenie. Nie zaszkodzi przetestować. U nas większość maszyn lata na motulu, ale castrola w niektórych sprzętach też sobie chwalą
Ozo Drapers Squad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Olej inny nic nie zmieni w tej sprawie przetestowane po prostu weź kolego poluzuj nakrętkę tą co kontruje od dołu gałkę biegów i gałkę wkręć głębiej i problem powinien zniknąć
Większość użytkowników CF MOTO nie potrafi dobrze wyregulować mechanizmów czy linek i maja problemy ja tego nigdy nie miałem aby lewarek mi się przycinał
Większość użytkowników CF MOTO nie potrafi dobrze wyregulować mechanizmów czy linek i maja problemy ja tego nigdy nie miałem aby lewarek mi się przycinał
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
Gdzieś czytałem, że w CF x8 skrzynia jest zsynchronizowana z silnikiem (olej lejemy jeden do skrzyni i silnika). W Rinconie jest tak samo oczywiście nie ma paska, ale na zachowanie skrzyni i silnika wpływa już sama jakość oleju, (czuć różnice na oleju świeżym, a takim co ma 800 km) nie wspominając o oleju innej marki.
Yamaha YFZ nie lubi Motula, z kolei LTZ nie przepada za Castrolem - olej trzeba dobrać metodą prób i błędów, a najlepiej doświadczeniem kolegów.
Jeśli Diablo twierdzi, że inny olej nic nie zmienia, pozostałbym przy standardzie
Yamaha YFZ nie lubi Motula, z kolei LTZ nie przepada za Castrolem - olej trzeba dobrać metodą prób i błędów, a najlepiej doświadczeniem kolegów.
Jeśli Diablo twierdzi, że inny olej nic nie zmienia, pozostałbym przy standardzie
Ozo Drapers Squad
- timi1
Olej dopiero zminiłem z zalanego w fabryce na motul,
spróbuję jutro z tą regulacją gałki zmiany biegów.
spróbuję jutro z tą regulacją gałki zmiany biegów.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Na 100% Castrol nie pomoże bo nie tutaj jest problem
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- timi1
Regulacja wg. DIABLO_W pomogła,
biegi wchodzą prawie bez zacięć, no może raz na dziesięć trzeba lekko bujnąć maszynę aby przełączyć.
Natomiast teraz przycisk z boku wajchy do niczego nie służy.
biegi wchodzą prawie bez zacięć, no może raz na dziesięć trzeba lekko bujnąć maszynę aby przełączyć.
Natomiast teraz przycisk z boku wajchy do niczego nie służy.
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
No i po sprawie
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Ja muszę zrobić to samo .
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
To o czym piszecie miałem do drugiego przeglądu..obecnie...nie ma problemu