CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Daniel taki uszczelniacz przedniego dyfra to gwarancja czy nie?
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
osłony estońskie zamontowane:
przód
tył
bok
przód
tył
bok
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
fajnie się komponują - mniej nachalne niż te nasze
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Sławek jest ok ale będziesz miał trochę czyszczenia stej wielkiej patelni jak się w bloku potaplasz. No ale dolna część quada zabezpieczona konkretnie. Spoko
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Czy ten bumper nie zmniejsza przypadkiem kąta natarcia quada ? Patrząc na niego sporo odstaje poza quada?
Jak wjedziesz przodem do rowu to przy wyjeździe moim zdaniem będzie ostro haczył.
Wszystkie takie bumpery z rinconów poskracaliśmy bo pokonywanie rowów to był koszmar. Zamiast gładko się wydostać bymper mocno odstawał i zostawały po nim płozy w błocie. Jak trafił na coś twardego to masakra.
Nie ma potrzeby aby on tam był, gdyż posiadając osłony spodu, które zachodzą aż na przód - doskonale spełniają swoją rolę i gładko quad wychodzi.
Tu masz fotki (te białe kreski oznaczają gdzie został przycięty, poniżej nich bumper jest nie potrzebny:
Jak wjedziesz przodem do rowu to przy wyjeździe moim zdaniem będzie ostro haczył.
Wszystkie takie bumpery z rinconów poskracaliśmy bo pokonywanie rowów to był koszmar. Zamiast gładko się wydostać bymper mocno odstawał i zostawały po nim płozy w błocie. Jak trafił na coś twardego to masakra.
Nie ma potrzeby aby on tam był, gdyż posiadając osłony spodu, które zachodzą aż na przód - doskonale spełniają swoją rolę i gładko quad wychodzi.
Tu masz fotki (te białe kreski oznaczają gdzie został przycięty, poniżej nich bumper jest nie potrzebny:
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Daniel nie zastanawiałem się nad tym bo nie miałem jeszcze problemu (bumper był na QB2 jak również teraz na Bunkrach. Ale nie wykluczone że masz rację.Pingwin Legnica pisze:Czy ten bumper nie zmniejsza przypadkiem kąta natarcia quada ? Patrząc na niego sporo odstaje poza quada?
Dzięki za sugestię - jak stwierdzę problem będę ciął bez opamiętania
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
U mnie jak wyjeżdżałem tyłem z rowu i trafiłem na jakiś korzeń czy kamień to osłona tak się wygięła w miejscu zaznaczonym na czerwono, że wyrwała podkładkę mocującą.
Z bumperem może być podobnie. Ale czym one różnią się od tych "naszych" poza połączonym środkiem to nie wiem
Z bumperem może być podobnie. Ale czym one różnią się od tych "naszych" poza połączonym środkiem to nie wiem
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Sławek może skrócić go w okolicy wyciągarki ? Ciekawe tylko jak to będzie wyglądać ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Daniel...gdzieś pisałeś że na szpilki dajesz smar miedziany... (nie mogę teraz znaleźć)
Nie chcę się wymądrzać ale smar miedziany nie powinno się używać przy aluminium i felgach aluminiowych bo wchodzi w reakcję.
W takim przypadku lepiej stosować smar ceramiczny
Nie chcę się wymądrzać ale smar miedziany nie powinno się używać przy aluminium i felgach aluminiowych bo wchodzi w reakcję.
W takim przypadku lepiej stosować smar ceramiczny
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Ja mam trochę inne podejście. Bumper niby ochroni ale przy lekkich uderzeniach, jak spotkasz się z drzewkiem przy 50km/h nic nie pomoże. Dlatego osobiście staram się odchudzić quada najmocniej jak można, pewnie wynika to trochę z mojego stylu jazdy - cc.
Do brodzenia wolniejszej jazdy rajdów przeprawowych jak najbardziej się przyda.
Do brodzenia wolniejszej jazdy rajdów przeprawowych jak najbardziej się przyda.
Ozo Drapers Squad