CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: oolsztyniak » pn 07 kwie, 2014

Skąd on go wziął ? :P
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Adi74poz
Quad:: X8
Imię: Adam

Post autor: Adi74poz » pn 07 kwie, 2014

oolsztyniak pisze:Dopytaj, może osłonki na lampy z tyłu ma dwie wolne :-D
A o te osłony od amortyzatorów nie pasują ? :P Udało Ci się je jakoś założyć ?

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pn 07 kwie, 2014

No właśnie przyszły ale jeszcze nie zakładałem :lol:
Nie jeździłem ostatnio, poprzedni wyjazd skończył się tak, że holowałem jednego z naszych na lince i nie chciało mi się już gonić kolegów.
Teraz trzyma mnie jakaś zaraza i smarcze od tygodnia więc weekend odpuściłem co wiąże się z tym, iż nie byłem przy quadzie :lol:
W tygodniu może jakoś podlecę i przy okazji założę osłonę spodu bo zdjąłem pod płytę do pługa którego de facto nie użyłem ani razu :lol:
Po co ja ją założyłem .... :bezradny:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
demonic
Quad:: Out XXC

Post autor: demonic » pn 07 kwie, 2014

oolsztyniak pisze:Skąd on go wziął ? :P
Rama w X8 jest tak delikatna że przy uderzeniu w wystający pień zmasakrował ramę, którą nie ma zamiaru spawać kombinować itd kupił innego quada :-) i stąd ma silnik.
Było ich trochę ;-) Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...

rstpiotrek
Quad:: CF MOTO X8
Imię: Piotrek

Post autor: rstpiotrek » pt 11 kwie, 2014

Cześć wszystkim
Wybaczcie że powtarzam temat być może odpowiedz już gdzieś jest ale chodzi mi o ściągnięcie blokady w x8 bo przyznaje ze po zakupie nowego w oryginale to troche tepo idzie a w postach cos wyczytałem że trzeba jakąś blaszke odgiąc czy wyłamać na przepustnicy ale nie rozumie tego bo ponoć x8 jest na wtrysku i tak chyba przepustnicy nie ma dlatego proszę o pomoc co i jak trzeba zrobić zeby te ograniczenie mocy zdjąć, jestem z podkarpacia może ktoś w okolicy zna jakiegoś fachmana co umie takie rzeczy robić jeśli samemu nie dam rady

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » sob 12 kwie, 2014

Nie lepiej przy serwisie zdjąć ? Tym bardziej że jak nowy to trzeba trochę dotrzeć.

Awatar użytkownika
LATAJĄCY ARTEK
Quad:: CF MOTO x8
Imię: ARTEK

Post autor: LATAJĄCY ARTEK » sob 12 kwie, 2014

Demonic co do miękkości ramy w cf-ce to bym się nie zgodził ...aallee , a co do kolegi to on miał tylko silnik i ramę ?

Awatar użytkownika
LATAJĄCY ARTEK
Quad:: CF MOTO x8
Imię: ARTEK

Post autor: LATAJĄCY ARTEK » sob 12 kwie, 2014

Kolego rstpiotrek moim zdaniem dotrzyj dobrze gadzinę a potem zdejmij blokadę warto poczekać . Aha i przed zdjęciem blokady nie zapomnij o pampersach , tuu koledzy gdzieś mieli namiar gdzie tanio kupić .

xdauser
Quad:: CF Moto X8 Terralander

Post autor: xdauser » sob 12 kwie, 2014

rstpiotrek pisze:Cześć wszystkim
Wybaczcie że powtarzam temat być może odpowiedz już gdzieś jest ale chodzi mi o ściągnięcie blokady w x8 bo przyznaje ze po zakupie nowego w oryginale to troche tepo idzie a w postach cos wyczytałem że trzeba jakąś blaszke odgiąc czy wyłamać na przepustnicy ale nie rozumie tego bo ponoć x8 jest na wtrysku i tak chyba przepustnicy nie ma dlatego proszę o pomoc co i jak trzeba zrobić zeby te ograniczenie mocy zdjąć, jestem z podkarpacia może ktoś w okolicy zna jakiegoś fachmana co umie takie rzeczy robić jeśli samemu nie dam rady
Przepustnica jest i wtrysk tez jest.
Zdejmij pokrywe od airbox'a i filtr powietrza. Poruszaj dzwignia gazu i wszystko sie wyjasni co trzeba zrobic... ;-)
LATAJĄCY ARTEK pisze:Kolego rstpiotrek moim zdaniem dotrzyj dobrze gadzinę a potem zdejmij blokadę warto poczekać . Aha i przed zdjęciem blokady nie zapomnij o pampersach , tuu koledzy gdzieś mieli namiar gdzie tanio kupić .
Eee tam... Nie strasz kolegi...

rstpiotrek
Quad:: CF MOTO X8
Imię: Piotrek

Post autor: rstpiotrek » sob 12 kwie, 2014

no jeśli to jedzie tak jak kolega LATAJĄCY ARTEK pisze to już się ciesze a co do blokady to mówicie że da rade samemu pogmerać przy tej przepustnicy być może że ten gaz pod kciukiem jest bardzo płytki to może oto chodzi. Jeśli chodzi o serwis to tam gdzie kupiłem to te goście nic nie wiedzą na ten temat zrobili tylko wielkie oczy i zaczeli opowiadać jakieś baśnie o modułach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”