CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Panowie mam pytanie odnośnie demontażu dekla od pasówki, mianowicie czy aby go zdjąć wystarczy tylko odkręcić wszystkie śrubki czy również śrubkę spustu (tą od spodu) i czy coś jeszcze przytrzymuje dekiel?
Chciałbym poprawić nieco sprawę spuszczania ew. wody ze skrzyni bo fabryczne podejście jest koszmarne ( szczególnie przy założonych osłonach spodu),
poodkręcałem wszystkie szpilki a dekla nie mogłem ściągnąć, lekki luz jest z lewej strony a z prawej mam wrażenie ,że coś go przytrzymuje.
Jest tam jakiś zaczep czy po prostu trzeba mocniej czymś podwadzić?
I czy między korpusem a deklem jest jakaś uszczelka -jednorazowa/wielorazowa ?
Chciałbym poprawić nieco sprawę spuszczania ew. wody ze skrzyni bo fabryczne podejście jest koszmarne ( szczególnie przy założonych osłonach spodu),
poodkręcałem wszystkie szpilki a dekla nie mogłem ściągnąć, lekki luz jest z lewej strony a z prawej mam wrażenie ,że coś go przytrzymuje.
Jest tam jakiś zaczep czy po prostu trzeba mocniej czymś podwadzić?
I czy między korpusem a deklem jest jakaś uszczelka -jednorazowa/wielorazowa ?
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Więc tak :
uszczelka jest metalowa więc nie musisz jej wymieniać a jak odręciłeś wszystkie w koło śrubki to wystarczy mocniej pociągnąć lub czymś lekko podwadzić w częsci przedniej bo w tym deklu jest łożysko co wchodzi wałek od wariatora , więc nieco siły i powinno wyskoczyć .
uszczelka jest metalowa więc nie musisz jej wymieniać a jak odręciłeś wszystkie w koło śrubki to wystarczy mocniej pociągnąć lub czymś lekko podwadzić w częsci przedniej bo w tym deklu jest łożysko co wchodzi wałek od wariatora , więc nieco siły i powinno wyskoczyć .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
dzięki Andrzeju,
a śruby spustowej nie trzeba wykręcać?
a śruby spustowej nie trzeba wykręcać?
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
NIE TRZEBA
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
UŻYTKOWNICY X8 INFO DO WAS
JEŻELI NA WOLNYCH OBROTACH ZACZYNA MRUGAĆ WAM KONTROLKA OD CIŚNIENIA OLEJU TO NIEZWŁOCZNIE MACIE SIĘ ZGŁOSIĆ DO SERWISU W CELU USUNIĘCIA OWEJ USTERKI NAPRAWA JEST BANALNA POLEGAJĄCA NA WYMIANIE ZAWORU CIŚNIENIA OLEJU CO W NIE KTÓRYCH X8 MOŻE BYĆ WADLIWY .
JEŻELI NA WOLNYCH OBROTACH ZACZYNA MRUGAĆ WAM KONTROLKA OD CIŚNIENIA OLEJU TO NIEZWŁOCZNIE MACIE SIĘ ZGŁOSIĆ DO SERWISU W CELU USUNIĘCIA OWEJ USTERKI NAPRAWA JEST BANALNA POLEGAJĄCA NA WYMIANIE ZAWORU CIŚNIENIA OLEJU CO W NIE KTÓRYCH X8 MOŻE BYĆ WADLIWY .
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
hmmm, czy mam się zacząć martwić jeśli banalna naprawa trwa trzeci dzień?DIABLO_W pisze:NAPRAWA JEST BANALNA POLEGAJĄCA NA WYMIANIE ZAWORU CIŚNIENIA OLEJU CO W NIE KTÓRYCH X8 MOŻE BYĆ WADLIWY .
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
Myślę że nie masz czego się bać to tylko opieszałość serwisu ja osobiście robiłem i zajęło mi to 4h z przerwą na kawkę i papieroska .
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
no tak... tylko trzeci dzień je jeżdżę
A wracając do sedna - nie pisałem tego na tym forum - serwis przekazał:
część nie do końca jest z tego silnika i żeby zamontować trzeba podpiłować.
Przyznam że to mi śmierdzi prowizorką i amatorszczyzną - nie wiem tylko kogo?
A wracając do sedna - nie pisałem tego na tym forum - serwis przekazał:
część nie do końca jest z tego silnika i żeby zamontować trzeba podpiłować.
Przyznam że to mi śmierdzi prowizorką i amatorszczyzną - nie wiem tylko kogo?
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
Fabryka zrobiła owe zawory uniwersalne : do stargo typu silników i nowych i zakładając do starych trzeba nieco pod szlifować blaszkę trzymającą owy zawór 1-2mm max ale w takim miejscu iż to w niczym nie koliduje i nie ma czym się przejmować .
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Niestety po złożeniu silnika coś im ...gwizda..podejrzewają wariator.
Dziwne dawniej nic nie gwizdało ....
Eh.... i tak sprawdza się stara zasada: Maszyna działa do chwili kiedy nie oddasz do serwisu.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl