CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: oolsztyniak » śr 20 lis, 2013

No nie wiem, naczytałem się na temat tego hebla i raczej jestem zdecydowany, zresztą i tak zamówię więc założę :)

U mnie sąsiadów nie ma i raczej nikłe szanse na kradzież ;-)
A to tak sobie sam dodaje plusy na założenie :D
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » śr 20 lis, 2013

oolsztyniak pisze:Po to aby odłączyć prąd :lol:

Poczytałem trochę o zwarciach np przy sterownikach wyciągarki i o szkodach jakie to powoduje ;-)

Poza tym odcina to całkowicie zapłon, raz że nie zżera wtedy akumulatora a dwa jest to dodatkowa forma zabezpieczenia przed ewentualną próbą kradzieży ;-)
Ja o heblu też myślałem choć nie ze względu na wyciągarkę - jednak uwaga którą się nauczyłem - najlepszym zabezpieczeniem wyciągarki jest jest zwolnienie na pokrętle - masz gwarancję że nie dość że nie zblokuje się sama od siebie i nie zacznie zwijać np. przedniego bagażnika a po drugie szybciej się rozwija kiedy trzeba...nie musisz nurkować żeby zluzowac sprzęgło bo już jest luźnie :)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » czw 21 lis, 2013

Nadal nie rozumię po co Wam ten hebel... Jak ktoś będzie Wam kradł quada to go wyprowadzi po cichu z garażu i tyle... Będzie miał gdzieś Wasz hebel i tyle, a w dziupli i tak go znajdzie...

A co do wyciągarki to jak sie ma normalną wyciągarkę to sama sie nie włacza no bo i po co ? Wystarczy ją raz w roku zrzucić z quada i zrobić jej serwis i przeczyścić...

Jedyne zagrożenie to sterowanie bezprzewodowe, które może nabrać wodę i mogą dziać się cuda. Dlatego tego ustrojstwa nie zakładam a jak już to Warn lub Come Up.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Nadal nie rozumię po co Wam ten hebel... Jak ktoś będzie Wam kradł quada to go wyprowadzi po cichu z garażu i tyle... Przeciez nie będzie go odpalał ? Będzie miał gdzieś Wasz hebel i tyle, a w dziupli, na spokojnie i tak go znajdzie...

A co do wyciągarki to jak sie ma normalną wyciągarkę to sama sie nie włacza no bo i po co ? Wystarczy ją raz w roku zrzucić z quada i zrobić jej serwis i przeczyścić...

Jedyne zagrożenie to sterowanie bezprzewodowe, które może nabrać wodę i mogą dziać się cuda. Dlatego tego ustrojstwa nie zakładam a jak już to Warn lub Come Up
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

miro12a
Lucky ATV Team
Quad:: Taki fajny

Post autor: miro12a » czw 21 lis, 2013

Znam przypadek gdzie skleiły się styki na przekaźniku od wyciągarki i zaczęły topić się kable na szczęście kolega na siłę wyrwał kabel od wyciągarki dobrze że była to renia i było dużo miejsca aby pociągnąć za kable

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Hmmm a nie był to Warn?

Zastanawiam się jak taki Hebel założyć? Trzeba by zakuc na nowo kabel. Czy warto zadać sobie tyle trudu?
Tym bardziej, że kabel od wyciągarki jest osobno a od quada osobno. Jak chłopaki chcą odlaczac wyciagarke i quada to trzeba by założyć Dwa heble. Musi być on odpowiednio duży (przynajmniej od wyciągarki) , musiały by się znaleźć oba w przednim schowku, ciężko było by je upchnąć. Jest sens tego rozwiązania?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » czw 21 lis, 2013

Daniel, pewnie masz rację a swoją drogą znasz (masz na stanie) jakieś zabezpieczenie godne polecenia?

Swoją drogą będę przerabiał te dystanse od Was pod nakrętki stożkowe bo nie ma szans żeby się centrowały na płaskich nakrętkach. Zakupiłem nakrętki podchodzą z Tico (popularnego Tiktaka :) )
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » czw 21 lis, 2013

Zmora1966 pisze:Swoją drogą będę przerabiał te dystanse od Was pod nakrętki stożkowe bo nie ma szans żeby się centrowały na płaskich nakrętkach. Zakupiłem nakrętki podchodzą z Tico (popularnego Tiktaka :) )
Ja osobiście mam te dystanse od Daniela i nic nie musiałem przerabiać aby były wycentrowane 8) nie wiem czemu ty masz problem z nimi :idea: :roll: :roll:
A hebel to jak już to bym zamontował tylko pod + windy aby ją wyłączyć w razie W :mrgreen: bo do reszty jest nie przydatny 8)
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » czw 21 lis, 2013

Andrzej...prosta sprawa to nie problem tylko technika :)
Otwory mocujące dystanse do piasty są o średnicy 10,7 a śruby (szpilki) o średnicy 10....jak to chcesz scentrować płaską nakrętką???? Może ja się nie znam więc proszę o propozycje.
Na tylnych kołach to nie ma większego znaczenia na kołach przednich a owszem dosyć istotny problem kiedy ci kierownicą wali po rękach :)

Niestety piasta CFki nie ma "ranta" jak to ma miejsce np. w samochodach który by centrował dystanse - które zresztą także nie posiadają odpowiedniego frezu (który i tak by nic nie dał jak nie masz "ranta" na piaście.
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » czw 21 lis, 2013

Ok rozumiem :) i moja propozycje jest tak by na szpilki nałożyć jakieś cienkie tulejki ( np: gumy, tworzywa czy metalu jakiegoś ) aby skasowały ową różnicę po czym dokręcić na maxa dystanse aby się nie ruszyły :) może było by tak łatwiej niż przerabiać je ;)
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”