CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Koledzy a akumulator żelowy.?
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Ja miałem wstawiony w poprzedniej cf i bez problemu chodził i z takim sprzedałem, a z tego co pamiętam to w reniach koledzy też mieli i latali , jednemu padł ale klema była luźna i podejrzewaliśmy że dlatego . Jak mi padnie to też żelowy będzie.A z tego co pamiętam to chłopaki mówili że w reniach w oryginale żelowe były ale tego pewien nie jestem.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Artur jak wcześniej mogłeś nie mieć Leda?Ikar pisze:A ja tutaj bardzo polecam datexa 60w do dostania w cenie 400 zł bardzo dobra listwa za 400 stówki zapomniałem o temacie świateł na bardzo długi czas. Myślę że więcej może poradzić kolega z Antarktydy
Mieliśmy jedną reklamację datexa został wymieniony na nowy. W ledlerze jest podobnie też nam wymienili bez problemu.
W ledlerze wymienia się soczewki a nie diody led.
W innych lampach soczewki są takie same, tak samo wymienne (wyjątek lampy z ledem 3 watowym) a róznica może być jedynie na diodzie, która jest elementem stałym w każdym reflektorze.
Zatem konstrukcja LedLer czy Datex jest podobna, rózni się jakością wykonania. Ledler jest ciut lepiej wykonany niż Datex ale też droższy.
Z nowości - po zagłębieniu się dokładnie w tylną pompę hamulcową od X osiem - jej podciąganie nie ma sensu, jest wręcz szkodliwe. Z czasem pełna relacja o co z tymi hamulcami, o co tam chodzi...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
ja czekam na moją pompę i serwis....
Na Expedycji Bunkry pojawiły się 3 CFki X8 oraz 3-4 500.
Generalnie bez problemów - moja zaczeła się gotować..ale szybko znaleźliśmy przyczynę i na pierwszej myjcie przy stacji ją usunęliśmy - ŁUKASZ dzięki za mycie chłodnicy - bo to był problem.
Poza tym dla wszystkich sceptyków - jesteśmy potęgami wypraw:)
Na Expedycji Bunkry pojawiły się 3 CFki X8 oraz 3-4 500.
Generalnie bez problemów - moja zaczeła się gotować..ale szybko znaleźliśmy przyczynę i na pierwszej myjcie przy stacji ją usunęliśmy - ŁUKASZ dzięki za mycie chłodnicy - bo to był problem.
Poza tym dla wszystkich sceptyków - jesteśmy potęgami wypraw:)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Generalnie gro użytkowników quadów źle myje chłodnice i stąd problemy z grzaniem.
Sławek Twój przypadek jest drugim jaki znam w CF Moto 800 , poprzedni załatwiłem podobnie do Twojego Dlatego zawsze dziwił mnie fakt, dlaczego Wasze quady się przegrzewały pomimo tego, że chłodnice były myte a mój nigdy z tym nie miał problemu, ba nawet temperatura nigdy nie wskoczyła powyżej trzeciego kwadracika. Ale teraz już wiesz, jak ewentualny problem załatwić - człowiek całe życie się uczy
Co do wyprawy maznę coś w Off-topie
Sławek Twój przypadek jest drugim jaki znam w CF Moto 800 , poprzedni załatwiłem podobnie do Twojego Dlatego zawsze dziwił mnie fakt, dlaczego Wasze quady się przegrzewały pomimo tego, że chłodnice były myte a mój nigdy z tym nie miał problemu, ba nawet temperatura nigdy nie wskoczyła powyżej trzeciego kwadracika. Ale teraz już wiesz, jak ewentualny problem załatwić - człowiek całe życie się uczy
Co do wyprawy maznę coś w Off-topie
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
kurcze...znowu przerywa mi CFka po zalaniu, zarzucenie błotem.... świece nowe, kabel który znalazłem z uszkodzeniem wymienione...co może być jeszcze przyczyną ?
Muszę włączyć quada w nocy i polewać wodą kable i cewki...coś musi walić do masy
A do QB3 coraz bliżej, na QB2 przez to niedużo brakło a bym się rozwalił...
Muszę włączyć quada w nocy i polewać wodą kable i cewki...coś musi walić do masy
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
-
Trzeba zlokalizować który cylinder przerywa aby zawęzić poszukiwania, na wolnych obrotach czy po wodzie i jak wyschnie to dobrze ? i po zmianie uszkodzonego przewodu było dobrze a teraz dopiero zaczął przerywać rozumiem , po myciu czy po jazdach ?
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
może nie miałem takich przeszkód jak poprzednio - wg mnie było dobrze ale może zbieg okoliczności. Wystarczy wyjechać z błota/ wody jak ręką ujął - nie ma problemu - dlatego obstawiam ze gdzieś coś przebija do masy.
Ktoś, gdzieś pisał o przewodach silikonowych.... ale najpierw trzeba sprawdzić czy to przewody
Ktoś, gdzieś pisał o przewodach silikonowych.... ale najpierw trzeba sprawdzić czy to przewody
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
-
Jeśli w wodzie to faktycznie problemem mogą być przewody może gdzieś ci znowu ten sam uszkodziło ?
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Zmora1966 pisze:kurcze...znowu przerywa mi CFka po zalaniu, zarzucenie błotem.... świece nowe, kabel który znalazłem z uszkodzeniem wymienione...co może być jeszcze przyczyną ?
Udaj się do jakiegoś zakładu elektromechanicznego i sprawdzą ci kable czy mają przebicie, a jeśli to problem wymontować to poproś to pożyczą ci urządzenie do sprawdzania przebicia. Nie jest ono jakieś specjalnie wielkie ( wielkość standardowego multimetra )