CF MOTO X8
CF MOTO X8
Witam wszystkich formumowiczów
Od ostatniej naprawy w swojej CF-ce mam pewien problem. Powodem naprawy był rozsypany przedni most oraz wykończone do zera hamulce tylne. Przy okazji został zmieniony olej w silniku. Na szczęście naprawy na gwarancji;) Reasumujcnąc przy podjeżdżaniu pod większe wzniesienia i na dodatek w wodzie CF-ka zaczęła tracić moc , jakby zaczela chodzić na 1 cylinder , w poziomej nawet w wodzie po kolana wszystko jest ok tylko przy wzniesieniach z wodą w dole jest problem. Silink zaczyna przebierać i słabnąć. Dla przykładu mogę podać linkcz do filmiku na "fejsie" na którym wyraźnie widać jak CF-ka traci nagle moc.
https://www.facebook.com/photo.php?v=63 ... =2&theater
Ja zaczynam wjeżdżać od 1:40min , fakt że poźniej wjechałem lecz z wielkimi problemami ale oczywiście to już nie było uwietrznione.
Z góry dziękuje za pomoc
Remik
Od ostatniej naprawy w swojej CF-ce mam pewien problem. Powodem naprawy był rozsypany przedni most oraz wykończone do zera hamulce tylne. Przy okazji został zmieniony olej w silniku. Na szczęście naprawy na gwarancji;) Reasumujcnąc przy podjeżdżaniu pod większe wzniesienia i na dodatek w wodzie CF-ka zaczęła tracić moc , jakby zaczela chodzić na 1 cylinder , w poziomej nawet w wodzie po kolana wszystko jest ok tylko przy wzniesieniach z wodą w dole jest problem. Silink zaczyna przebierać i słabnąć. Dla przykładu mogę podać linkcz do filmiku na "fejsie" na którym wyraźnie widać jak CF-ka traci nagle moc.
https://www.facebook.com/photo.php?v=63 ... =2&theater
Ja zaczynam wjeżdżać od 1:40min , fakt że poźniej wjechałem lecz z wielkimi problemami ale oczywiście to już nie było uwietrznione.
Z góry dziękuje za pomoc
Remik
Re: CF MOTO X8
Jak na moje to coś z przekładnią. Silnik bym wykluczył bo na biegu wstecznym działa tak jak powinien.
Ozo Drapers Squad
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Zeczywiscie przerywa...Przy podjeździe pod gorke czyli może jakiś przewod elektryczny może być luzny ...Musisz posprawdzać wszelkie polaczenia elektryczne przy silniku czyli przy cewkach ,swiecach od wtrysku,zdejmij przedni bagażnik i tam tez sprawdz elektrykę... itp... wedlug mnie problem jest związany z pradem do cewki zaplonowej i do swiecy moze masz tylko luzny przewod od wysokiego napiecia na swiecy ....
- alfadraw
- Quad:: CF MOTO 800-2
- Imię: Łukasz
Cześć. ja ostatnio miałem 2 razy to samo. troszkę wody i nagle jak by działał tylko 1 gar. też myślę ze to coś z prądem. bo po chwili postoi i się osuszy to problem ustaje
u mnie było coś takiego że jak na pełnej ... wlatywałem w błoto to zaczynał przerywać i zaraz po chwili wszystko wracało do normy, może woda do paska się dostaje i się ślizga,
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Dziś byłem z moją CF-ką na kolejnej wyprawie. Wspomniany problem jakby ustał jednak podczas dość ciężkiej przeprawy przez duże błoto po udanym na szczęście wyjeździe pojawiło się kilka nowych problemów , nie mogłem rozłączyć przedniego napędu, i do teraz nie mogę, z okolic paska przy wolnej jeździe wydobywa się straszny dźwięk- takie chrabotanie i chwilowe stuki, pożniej CF-ka już w drodze powrotnej zgasła i okazało się, że aku kompletnie rozładowane. Jakież było moje zdziwienie gdy otworzyłem kufer a tam nie było kabli - zaostały w garażu. 30 km na lince do domu...
Dziś byłem z moją CF-ką na kolejnej wyprawie. Wspomniany problem jakby ustał jednak podczas dość ciężkiej przeprawy przez duże błoto po udanym na szczęście wyjeździe pojawiło się kilka nowych problemów , nie mogłem rozłączyć przedniego napędu, i do teraz nie mogę, z okolic paska przy wolnej jeździe wydobywa się straszny dźwięk- takie chrabotanie i chwilowe stuki, pożniej CF-ka już w drodze powrotnej zgasła i okazało się, że aku kompletnie rozładowane. Jakież było moje zdziwienie gdy otworzyłem kufer a tam nie było kabli - zaostały w garażu. 30 km na lince do domu...
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
maciekwik pisze:u mnie było coś takiego że jak na pełnej ... wlatywałem w błoto to zaczynał przerywać i zaraz po chwili wszystko wracało do normy, może woda do paska się dostaje i się ślizga,
I tutaj się mylisz ...pewnie jak leciales na pelnym gazie do lub przez wode to powstaje fala i wtedy sila zeczy leje się do filtra powietrza i następnie przez gardziel do cylindrow ..a dlaczego.....już ci mowie ;;zauważ ze w cf x8 wlot powietrza do filtra jest od czola quada i woda się dostanie do komory filtra i dodatkowo spojrz w którym miejscu jest wyprowadzona odma od silnika wlasnie tez w komoze filtra powietrza w denku taki otwor chyba 6mm i tedy dostanie ci się tez woda do silnika i wymiana oleju pewna....wiem z doświadczenia bo mnie to spotkalo i wynikiem tego wyprowadziłem wlot do filtra az pod sam licznik i przerobiłem odme od silnika żeby była wyżej i jak na razie w filtrze ani sladu wody....
http://www.authentic-spirit.com/en/news ... r-299.html
Tu masz linka do stronki z oryginalnym już snorklem do filtra...Pewnie można zamowic u importera...
Nie jestem pewien ale ktoś w ktoryms z postow pisal ze ma nowy silnik pewnie w taki sposób tamtan poprzedni się skonczyl..woda z piaskiem lub blotem do silnika się dostala i powolna smierc pewna,,,
Pozdrawiam..
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Remik skoro padł Ci AKU to potwierdza się fakt, że masz coś z prądem - widocznie gdzieś go gubi i stąd albo nie ma ładowania albo nie daje rady ładować.
Co do napędów było już kilka tematów - albo umarł silniczek albo rozleciał się most
Tylko co to za dźwięki z okolic paska?
Rozbieraj wariator i oglądaj.
Co do napędów było już kilka tematów - albo umarł silniczek albo rozleciał się most
Tylko co to za dźwięki z okolic paska?
Rozbieraj wariator i oglądaj.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Robert ? a widział ktoś gdzie ta snorkla wyłazi w oryginale?robertw77 pisze: Tu masz linka do stronki z oryginalnym już snorklem do filtra...Pewnie można zamowic u importera...
Pozdrawiam..
Może ktoś już wie jaki koszt?
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl