CF MOTO X8 -Krzyżak wału napedowego..
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
CF MOTO X8 -Krzyżak wału napedowego..
Witam...
Koledzy użytkownicy CF X8...czy ktoś miał już awarie krzyzaka tylnego walu napedowego,dokladnie krzyzak ten przy tarczy hamulcowej ,tylnym moście..
Jak wiadomo w owym krzyzaku brak jest kalamitki żeby przesmarować czy można by zastosować zamiennik może z jakiegoś auta lub innego pojazdu, jak wiadomo jeśli posmarujesz dalej zajedziesz..
Ten obecnie fabryczny zaliczyl wysiadke przy przebiegu 4000km..
Dodam ze sprzet nie miał lekko bo ostatnio robil trochę w lesie za woła roboczego przy wywózce drewna no i niestety jego dni się skończyły...ale i tereny na poligonie drawskim tez nie naleza do łatwych kilka rajdów itp..bardziej zakonczyly zywot owego krzyzaka..
Jak już napisałem o przebiegu 4 tys km..to jak na razie z awarii to zaliczyl tylko przeciek z zimeringu tylnej polosi,przeciek spod pokrywki zaworow,wymieniony czujnik predkosci ..i najważniejsze to zepsuty przedni dyfer ,mianowicie wyrwalo dziure w obudowie dyfra przy podjeździe pod stroma gorke az zebatka wypadla na ziemie...
Jak na razie tyle....
Pozdrawiam..
Koledzy użytkownicy CF X8...czy ktoś miał już awarie krzyzaka tylnego walu napedowego,dokladnie krzyzak ten przy tarczy hamulcowej ,tylnym moście..
Jak wiadomo w owym krzyzaku brak jest kalamitki żeby przesmarować czy można by zastosować zamiennik może z jakiegoś auta lub innego pojazdu, jak wiadomo jeśli posmarujesz dalej zajedziesz..
Ten obecnie fabryczny zaliczyl wysiadke przy przebiegu 4000km..
Dodam ze sprzet nie miał lekko bo ostatnio robil trochę w lesie za woła roboczego przy wywózce drewna no i niestety jego dni się skończyły...ale i tereny na poligonie drawskim tez nie naleza do łatwych kilka rajdów itp..bardziej zakonczyly zywot owego krzyzaka..
Jak już napisałem o przebiegu 4 tys km..to jak na razie z awarii to zaliczyl tylko przeciek z zimeringu tylnej polosi,przeciek spod pokrywki zaworow,wymieniony czujnik predkosci ..i najważniejsze to zepsuty przedni dyfer ,mianowicie wyrwalo dziure w obudowie dyfra przy podjeździe pod stroma gorke az zebatka wypadla na ziemie...
Jak na razie tyle....
Pozdrawiam..
Re: CF MOTO X8 -Krzyżak wału napedowego..
Tak, są zamienniki w normalnej cenie z kalamitkami, mam zamontowane z przodu ale nie ja montowałem jutro sprawdzę bo są na nich jakieś napisy
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Veego podaj nazwe jak mozesz
VOCI KOYO UJ 18973
- Supriseme
Kto ci sprowadzal ?
http://www.sklep.moto-akces.pl/
- robertw77
Krzyzak walu już dotarl ,za 2 tygodnie wracam do kraju i biore się za wymiane..
- Supriseme
Jakie koszta Robert jesli to nie tajemnica?
- robertw77
150 PLN + koszt przesylki...
Oryginalny CF MOTO
Oryginalny CF MOTO