CF MOTO X8 800 - PRĘDKOŚĆ MAKSYMALNA
CF MOTO X8 800 - PRĘDKOŚĆ MAKSYMALNA
Koledzy, od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Cf Moto X8, maszyna jest prawie roczna, kupiona z salonu po jednym właścicielu, przejechane około 700km.
Postanowiłem zrobić próby prędkości i okazało się, że moją cfkę rozpędziłem na asfalcie maksymalnie do 80km/h. Producent podaje, że ten quad powinien osiągnąć nawet do 110km/h. Pytanie jest, czy ktoś się spotkał, by prędkościomierz przekłamywał? I to aż o tyle? Czy może coś nie tak jest z quadem i powinienem pojechać do serwisu? Z góry dzięki za podpowiedzi i spostrzeżenia.
Postanowiłem zrobić próby prędkości i okazało się, że moją cfkę rozpędziłem na asfalcie maksymalnie do 80km/h. Producent podaje, że ten quad powinien osiągnąć nawet do 110km/h. Pytanie jest, czy ktoś się spotkał, by prędkościomierz przekłamywał? I to aż o tyle? Czy może coś nie tak jest z quadem i powinienem pojechać do serwisu? Z góry dzięki za podpowiedzi i spostrzeżenia.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: CF MOTO X8 800 - PRĘDKOŚĆ MAKSYMALNA
Może nie jest odblokowany?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
mój jak był zablokowany, jechał 96 km/h, więc faktycznie jest coś na rzeczy
jesteś pewny że to Kilometry a nie Mile?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Właśnie bo licznik można przestawic na mile.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Nie no odblokowany to chyba jest, bo nawet takie oświadczenie sprzedającego dostałem, że blokada jest zdjęta i że mam jeździć "zdroworozsądkowo". Rzeczywiście łatwo przełączyć na mile, ale miałem na km/h.
Dla porównania na biegach wolnych wycisnąłem 38km/h i to był koniec.
Na szybkich te 78km/h i do 70tki startował ostro, a te 78km/h to już na dłuższym odcinku prostej musiałem wyciskać. Nie chodzi tu o szalenie i bicie rekordów, ale powinien jechać tyle co mu fabryka zapewniła, a jak nie idzie to coś jest nie tak. Dzięki za kolejne porady.
Dla porównania na biegach wolnych wycisnąłem 38km/h i to był koniec.
Na szybkich te 78km/h i do 70tki startował ostro, a te 78km/h to już na dłuższym odcinku prostej musiałem wyciskać. Nie chodzi tu o szalenie i bicie rekordów, ale powinien jechać tyle co mu fabryka zapewniła, a jak nie idzie to coś jest nie tak. Dzięki za kolejne porady.
Gdzieś jest zblokowany na 100% pasek się tak nie zachowuje, ale dla spokoju można pomierzyć.
Ozo Drapers Squad
a ile Twój na wolnych jest w stanie osiągnąć?
Ja jak włączyłem wolne biegi na asfalcie i wcisnąłem do końca gaz, to delikatnie przód się podniósł, więc moc raczej go nie opuściła...
Ja jak włączyłem wolne biegi na asfalcie i wcisnąłem do końca gaz, to delikatnie przód się podniósł, więc moc raczej go nie opuściła...
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
A może po prostu masz śrubę wkręconą przy cynglu i nie do końca cyngiel idzie ?
-
- Quad:: juz prawie X8
- Imię: Tomek
- Kontakt:
witam,
ja wlasnie odebralem z serwisu po 100km i mam podobnie, bo quadzior rozpedza sie tylko do 85km/h Rozkrecilem tam gdzie jest cyngiel od gazu i nawet jak wykrecilem duzo srubke ktora blokuje ten cyngiel to nie chcial isc dalej jak poprzednio, czyli nie blokowala go srubka ale i tak nie chcial isc dalej Tak do ok. polowy sie przesowa cyngiel gazu
ja wlasnie odebralem z serwisu po 100km i mam podobnie, bo quadzior rozpedza sie tylko do 85km/h Rozkrecilem tam gdzie jest cyngiel od gazu i nawet jak wykrecilem duzo srubke ktora blokuje ten cyngiel to nie chcial isc dalej jak poprzednio, czyli nie blokowala go srubka ale i tak nie chcial isc dalej Tak do ok. polowy sie przesowa cyngiel gazu