Cf Moto x7
Cf Moto x7
Witam ;]
Chciałbym się dowiedzieć jaki olej powinno lać się do x7.
Prosił bym również o jakieś namiary na sklep z częściami do tej oto maszynki;]
(przegub klocki amortyzatory)
Z góry dziękuje.
Chciałbym się dowiedzieć jaki olej powinno lać się do x7.
Prosił bym również o jakieś namiary na sklep z częściami do tej oto maszynki;]
(przegub klocki amortyzatory)
Z góry dziękuje.
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Re: Cf Moto x7
10w40 4T....może być Castrol lub Motul...
sprzet pracuje w ciężkim terenie i jeśli nie chcesz zajechać silnika to proponuje zmiane oleju po 1000km..
W swoim CF X8 taki olej stosuje i zmieniam po tylu km...
sprzet pracuje w ciężkim terenie i jeśli nie chcesz zajechać silnika to proponuje zmiane oleju po 1000km..
W swoim CF X8 taki olej stosuje i zmieniam po tylu km...
Dziekuje;] zrobie jak radzisz, mam nadzieje ze sie nie przejade na tym.;]
A i jeszcze mam sprawe do skrzyni jaki olej i gdzie ew. mozna go sprawdzic uzupelnic??
A i jeszcze mam sprawe do skrzyni jaki olej i gdzie ew. mozna go sprawdzic uzupelnic??
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Lepiej do skrzyni w CF Moto X7 to nie wlewaj oleju bo to przekładnia pasowa - CVT. Czasem jak wjedziesz w zbyt głęboką kałużę, to możesz przez zasys lub odpowietrzenie skrzyni pasowej nabrać trochę wody, ale wtedy jak najszybciej ją stamtąd usuń...Johny pisze: A i jeszcze mam sprawe do skrzyni jaki olej i gdzie ew. mozna go sprawdzic uzupelnic??
Póki co quadowa emeryturka :)
- robertw77
W quadach CF moto lejesz tylko jeden olej który smaruje silnik,skrzynie biegow oraz sprzeglo czyli około 2 litrow może więcej nie jestem pewien ,zaleznie od pojemności silnika... Do CF 500 lalem 1,9 litra teraz do CF 800 leje 4 litry oleju....
Pamietaj tez żeby zmieniac olej w przednim moscie około 250ml oleju 80 W 90 oraz tylnym moście około 350ml oleju 80 W90,,2 zmiany w silniku i zmiana w dyferencjałach.....
Pamietaj tez żeby zmieniac olej w przednim moscie około 250ml oleju 80 W 90 oraz tylnym moście około 350ml oleju 80 W90,,2 zmiany w silniku i zmiana w dyferencjałach.....
No panowie bardzo dziekuje.;] Jak sie pewnie domyslacie zbyt duzego pojecia o tym nie mam ale sie dopiero ucze;]
A co ile olej w mostach???
Mam tez problem z hamulcami jaki plyn wlewac bo caly mi wyciekl nie wiem jakim sposobem poprostu polatalem troche po lesie i wracam juz bez hamulcy (klocki zdarte ale dopiero kupie) Wrocilem i opony z dolu mokre po 3 minutach na parkingu. Jak dobrze odpowietrzyc hamulce po wlaniu nowego oleju???
A co ile olej w mostach???
Mam tez problem z hamulcami jaki plyn wlewac bo caly mi wyciekl nie wiem jakim sposobem poprostu polatalem troche po lesie i wracam juz bez hamulcy (klocki zdarte ale dopiero kupie) Wrocilem i opony z dolu mokre po 3 minutach na parkingu. Jak dobrze odpowietrzyc hamulce po wlaniu nowego oleju???
- robertw77
Napisalem wyżej w poscie.....
Ja zmieniam tak:::::2 zmiany w silniku ,1 zmiana w dyfrach....olej 80W90 a jakiej firmy to już zależy od ciebie...
Ja leje nasz polski wyrob HIPOL..
Ja zmieniam tak:::::2 zmiany w silniku ,1 zmiana w dyfrach....olej 80W90 a jakiej firmy to już zależy od ciebie...
Ja leje nasz polski wyrob HIPOL..