CF MOTO, serwis, gwarancja.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: CF MOTO, serwis, gwarancja.
Uwazajcie na sruby spustowe w dyfrach. Trzeba podchodzić do nich z porzadnym imbusem aby ich nie ukrecic. Jak uszczelka miedzisna slabo wyglada warto ja wymienić. Generalnie powinna byc wymieniona zawsze ale ogolnie starcza na dluzej.
Filtry oleju, nabywane w Polsce, tj zamienniki tez mają tzw chinskie krzaczki
Pilnujcie filtra powietrza, jego czystosci i ZAWSZE musi byc nasaczony olejem do filtrow.
Filtry oleju, nabywane w Polsce, tj zamienniki tez mają tzw chinskie krzaczki
Pilnujcie filtra powietrza, jego czystosci i ZAWSZE musi byc nasaczony olejem do filtrow.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
jutro planuję rozebrać filtr powietrza i wszystko dokładnie przeczyścić o ile olej dotrze na czas najwyżej tylko pudło przeczyszczę. Nie udało mi się w ostatnich dniach zajrzeć do dyfrów mam nadzieję, że znajdę czas w weekend i wszystko zrobię. Imbusiki mam porządne a przynajmniej tak mi się wydaje...
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Zweryfikuje to śruba spustowa
Filtry powietrza są też w wersji suchej - tych przypadkiem nie nasączajcie olejem.
Filtry powietrza są też w wersji suchej - tych przypadkiem nie nasączajcie olejem.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Pytanie - jak często trzeba wymieniać filtr paliwa?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
zależy co się leje jak czystą benzynę to nie trzeba
ciężko określić
ciężko określić
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
atomboy podepnę się pod wypociny z moim poglądem.
Filtr oleju nawet jak co drugą zmianę (co 800/850 km) wymieniasz to nic nie będzie IMO. Najwyżej odrobinę na starcie zabrudzisz nowy olej tym co we filtrze zostanie. Stąd serwisy niektóre nawet jak polecą w kulki to dramatu nie będzie. Ale kop im za takie praktyki porządny się należy.
Przy rekreacyjnej jeździe po 450 km olej będzie zabrudzony na ciemniejszy kolor ale nie czarny i przepracowany.
W rekreacyjnej jeździe to IMO za częste wymiany. Tylko wyciąganie kasy od klienta jest uzasadnieniem tego co ATV Sweden wymyśla z tymi przegladami. Jasne , że można i co 100 km wymieniać - to nie zaszkodzi. Ale po co? Co innego przy pałowaniu i topieniu.
Filtr paliwa...nie ma limitu. Jak lejesz paliwo z tzw normalnego obiegu to... jeździj. Ja nie wiem....co 5 tys bym wymienił, 10 tyś? Nie wiem jak Ci to w cyfrach podać.
Filtr oleju nawet jak co drugą zmianę (co 800/850 km) wymieniasz to nic nie będzie IMO. Najwyżej odrobinę na starcie zabrudzisz nowy olej tym co we filtrze zostanie. Stąd serwisy niektóre nawet jak polecą w kulki to dramatu nie będzie. Ale kop im za takie praktyki porządny się należy.
Przy rekreacyjnej jeździe po 450 km olej będzie zabrudzony na ciemniejszy kolor ale nie czarny i przepracowany.
W rekreacyjnej jeździe to IMO za częste wymiany. Tylko wyciąganie kasy od klienta jest uzasadnieniem tego co ATV Sweden wymyśla z tymi przegladami. Jasne , że można i co 100 km wymieniać - to nie zaszkodzi. Ale po co? Co innego przy pałowaniu i topieniu.
Filtr paliwa...nie ma limitu. Jak lejesz paliwo z tzw normalnego obiegu to... jeździj. Ja nie wiem....co 5 tys bym wymienił, 10 tyś? Nie wiem jak Ci to w cyfrach podać.
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
Przy jeździe "rekreacyjnej" wymiana oleju co 1500 km wystarczy spokojnie i wg mnie taki też przebieg powiem być "granicą" serwisową ASO.
Wymiana co 400, 500 czy 700 km to totalna bzdura i nabijanie kabzy.
Pisałem ja i nie tylko ja o tym wielokrotnie ale i tak to nic nie zmieni.
Trzeba płacić i płakać bądź rezygnować z gwarancji.
Pierwszy przegląd po 100 km zgadzam się, drugi na 300-500 też ok ale kolejne spokojnie można robić co 1500 km.
A filtr oleju kosztuje 20 zł i osobiście wymieniam za każdym razem przy wymianie oleju.
Wymiana co 400, 500 czy 700 km to totalna bzdura i nabijanie kabzy.
Pisałem ja i nie tylko ja o tym wielokrotnie ale i tak to nic nie zmieni.
Trzeba płacić i płakać bądź rezygnować z gwarancji.
Pierwszy przegląd po 100 km zgadzam się, drugi na 300-500 też ok ale kolejne spokojnie można robić co 1500 km.
A filtr oleju kosztuje 20 zł i osobiście wymieniam za każdym razem przy wymianie oleju.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
instrukcja-zmiany-olejow-w-silniku-i-dy ... 11575.htmlatomboy pisze:Dzięki
Był na forum tutorial jak wymienić olej w silniku oraz w mostach za chiny nie mogę go odszukać, przez google też nie. Wychodzą podobne ale do Kymco. Jeszcze jakby jakiś manual do regulowania zaworków i byłoby miodnie tymczasem szukam dalej.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Takie praktyki mają nie tylko ASO mój gwarant wymyślił sobie przeglądy po 10 godzinach, 25 i 50... sorry...dziękuję za gwarancję - a najlepszy zapis... Użytkownik nie będzie użytkował pojazdu w terenieoolsztyniak pisze: Wymiana co 400, 500 czy 700 km to totalna bzdura i nabijanie kabzy.
BRAWO!!!!
Bo jak każdy wie Quad służy do jazdy do kościoła
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
A czy pod gwarancją złożyłeś podpis?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son