CF moto 500 - holowanie na automacie
CF moto 500 - holowanie na automacie
Dzisiaj zacząłem się zastanawiać co jeśli mi qad zdechnie na drodze? przyczepki nie mam co prawda można lawetę ściągnąć z ubezpieczenia ale!
Czy skoro to skrzynia automatyczna można holować pojazd? wrzucam N na odpalonym zapłonie bez włączonego silnika, czy też nie jest konieczny nawet zapłon. Bo jeśli sugerować się skrzyniami automatycznymi w tym bezstopniowymi np. multitronic holować nie wolno. Lub jedynie jakieś znikome ilości metrów/kilometrów
Jak to jest z quadem?
Czy skoro to skrzynia automatyczna można holować pojazd? wrzucam N na odpalonym zapłonie bez włączonego silnika, czy też nie jest konieczny nawet zapłon. Bo jeśli sugerować się skrzyniami automatycznymi w tym bezstopniowymi np. multitronic holować nie wolno. Lub jedynie jakieś znikome ilości metrów/kilometrów
Jak to jest z quadem?
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: Odp: CF moto 500 - holowanie na automacie
Wrzucasz na N i nie ma z tym zadnego problemy... to nie mulitronik[emoji12]
CVT nie ma zadnych przeciwskazan do holowania... a zaplon zapewne musisz wlaczyc aby dzialaly swiatla i to tyle..[emoji6]
Pozdrawiam
CVT nie ma zadnych przeciwskazan do holowania... a zaplon zapewne musisz wlaczyc aby dzialaly swiatla i to tyle..[emoji6]
Pozdrawiam
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: CF moto 500 - holowanie na automacie
Jak piszę kolega wyżej, wbijasz N i "jedziesz".
Nic się nie stanie.
Nic się nie stanie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Nie musi też być włączony zapłon wciskasz hamulec wbijasz N i naprzód
- Tomek_LS500cb
Mi nie chodzilo o to zeby jechac trzeba miec wlaczony zaplon... on musi byc wlaczony tylko w jednym celu... w celu wlaczenia swiatel podczas holowania
O to mi chodziło z tym zapłonematomboy pisze: wrzucam N na odpalonym zapłonie bez włączonego silnika, czy też nie jest konieczny nawet zapłon.
świetnie! o to mi chodziło, ponieważ nie znalazłem odpowiedzi nawet na innych forach przynajmniej jasnej i jednoznacznej. Temat myślę, przyda się innym.
Bo jeśli sugerować się skrzyniami automatycznymi w tym bezstopniowymi np. multitronic holować nie wolno. Lub jedynie jakieś znikome ilości metrów/kilometrów
Fsi
Zgadzam się ale w quadach nie mamy badziewnego multitronica, normalnie na H, ewentualnie na L jak chcemy holować wolno.
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
Ikar nie zrozumiales... nie mowimy tu o pojezdzie holujacym tylko o holowanym...
Holujac polecal bym na L z racji obciazenia
Gdy ktos holuje ciebie N ... chyba ze nie ma opcji hamowania silnikiem nie ma znaczenia... gdyz w cvt i tak pasek jest luzno i nie przekazuje napedu... ale dla swietego spokoju N
Holujac polecal bym na L z racji obciazenia
Gdy ktos holuje ciebie N ... chyba ze nie ma opcji hamowania silnikiem nie ma znaczenia... gdyz w cvt i tak pasek jest luzno i nie przekazuje napedu... ale dla swietego spokoju N