C FORCE 550 EFI EPS / TERRALANDER 500
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Re: C FORCE 550 EFI EPS / TERRALANDER 500
Pytanie tylko, czy koleżanka będzie jeździć po zmroku.
Grzane manetki, to dobry wybór. Bez tego w zimie palce sztywnieją i przyjemność z jazdy średnia.
Grzane manetki, to dobry wybór. Bez tego w zimie palce sztywnieją i przyjemność z jazdy średnia.
Robert
-
Nowy tydzień, nowe przemyślenia
Co to są te handbary? Te osłonki przy kierownicy? Jeśli tak, to ten model co oglądałam ma to w cenie.
Po co mi dodatkowo ledy?
Po ciemku raczej jeździć nie będę
Stwierdziłam, że 2 lub 3 pierwsze przeglądy gwarancyjne zrobię w mazowieckim, gdzie mieszkam, potem wyślę go w góry, a dalej się zobaczy.
Wracam jeszcze do tej dodatkowej podłogi. Facet mówi, że założenie jej to 200 zł, bo to trwa najmniej 3 godziny. Czy to takie skomplikowane? Czy chce wyciągnąć kasę?
I jeszcze jedno zapytanie. Czy tu jak w samochodach są obowiązkowe badania pojazdu w Okręgowej Stacji Kontroli? Czy też co roku?
Co to są te handbary? Te osłonki przy kierownicy? Jeśli tak, to ten model co oglądałam ma to w cenie.
Po co mi dodatkowo ledy?
Po ciemku raczej jeździć nie będę
Stwierdziłam, że 2 lub 3 pierwsze przeglądy gwarancyjne zrobię w mazowieckim, gdzie mieszkam, potem wyślę go w góry, a dalej się zobaczy.
Wracam jeszcze do tej dodatkowej podłogi. Facet mówi, że założenie jej to 200 zł, bo to trwa najmniej 3 godziny. Czy to takie skomplikowane? Czy chce wyciągnąć kasę?
I jeszcze jedno zapytanie. Czy tu jak w samochodach są obowiązkowe badania pojazdu w Okręgowej Stacji Kontroli? Czy też co roku?
Tak handbary to te osłony dłoni - "listki"
A z tą podłoga to jak i z tymi ledami. Po co jeśli nie będziesz jej tłuc po kamieniach? A kosztuje 8-10x tyle co led. Ja bym z tym na Twoim miejscu poczekał, w standardzie w CF są plastikowe podłogi, które jak nie będziesz jej tłuc po kamieniach dadzą radę spokojnie. Jakbyś dostawała gratisy to brać ale jak masz płacić to poczekaj i kup to co faktycznie będziesz potrzebowała. Chyba że masz ciśnienie żeby to i owo posiadać
Jak już to targuj sie żeby CI założyli w cenie, albo zadzwoń do innego serwisu i zapytaj jaka u nich jest cena tego z montażem.
Jeśli masz to jako homologacja - pojazd samochodowy inny to co roku trzeba robić przegląd.
Jak w T3 ( homologacja na traktor) nie wiem.
A z tą podłoga to jak i z tymi ledami. Po co jeśli nie będziesz jej tłuc po kamieniach? A kosztuje 8-10x tyle co led. Ja bym z tym na Twoim miejscu poczekał, w standardzie w CF są plastikowe podłogi, które jak nie będziesz jej tłuc po kamieniach dadzą radę spokojnie. Jakbyś dostawała gratisy to brać ale jak masz płacić to poczekaj i kup to co faktycznie będziesz potrzebowała. Chyba że masz ciśnienie żeby to i owo posiadać
Jak już to targuj sie żeby CI założyli w cenie, albo zadzwoń do innego serwisu i zapytaj jaka u nich jest cena tego z montażem.
Jeśli masz to jako homologacja - pojazd samochodowy inny to co roku trzeba robić przegląd.
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Za podłogę większość liczy tyle samo - 200 zł (montaż).
Czy takie trudne? Z podnośnika to max 1h roboty bo podłoga montowana jest zazwyczaj w technologiczne otwory ramy/wahaczy
Czy takie trudne? Z podnośnika to max 1h roboty bo podłoga montowana jest zazwyczaj w technologiczne otwory ramy/wahaczy
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
Przyjęłam Dziękuję
Ale nadal nie rozumiem o co chodzi z tymi ledami... Przecież tam są światła, to po co dodatkowo kupować?
I te daszki w kaskach........ jakoś mało estetyczne ale pomyślałam, że jak kupię bez, to popełnię faux pas i będziecie się ze mnie naśmiewać
Ale nadal nie rozumiem o co chodzi z tymi ledami... Przecież tam są światła, to po co dodatkowo kupować?
I te daszki w kaskach........ jakoś mało estetyczne ale pomyślałam, że jak kupię bez, to popełnię faux pas i będziecie się ze mnie naśmiewać
Jak się przejedziesz w nocy na oryginalnych światłach to zobaczysz
Ledy sa milion razy lepsze/skuteczniejsze do tego mozesz sobie dobrac wg potrzeb szrokokątne , albo skupione dalekośiężne światło. Dla zobrazowania - oryginalne światła to czesto jazda po omacku a dobrze dobrane ledy i masz dzień /słoneczny w nocy przed sobą.
A daszek w kaskach enduro/kros ochrania oczy/gogle/szybę w jakimś tam stopniu (ruchami głowy pomagasz sobie w tym ) przed błotem, deszczem, kamieniami krzakami oraz przed słońcem.
Kupisz zwykły "szosowy" nikt Cie nie wyśmieje. Ważne żeby był , był wygodny i taki w jakim Ci najlepiej.
A co do ledów to masz tu przykład - oryginalne światła gryzli kilkuletniego (dramat) i dalekosiężny led.
Widać róznicę?
Ledy sa milion razy lepsze/skuteczniejsze do tego mozesz sobie dobrac wg potrzeb szrokokątne , albo skupione dalekośiężne światło. Dla zobrazowania - oryginalne światła to czesto jazda po omacku a dobrze dobrane ledy i masz dzień /słoneczny w nocy przed sobą.
A daszek w kaskach enduro/kros ochrania oczy/gogle/szybę w jakimś tam stopniu (ruchami głowy pomagasz sobie w tym ) przed błotem, deszczem, kamieniami krzakami oraz przed słońcem.
Kupisz zwykły "szosowy" nikt Cie nie wyśmieje. Ważne żeby był , był wygodny i taki w jakim Ci najlepiej.
A co do ledów to masz tu przykład - oryginalne światła gryzli kilkuletniego (dramat) i dalekosiężny led.
Widać róznicę?
V2.....sound of madness
-
Oj widać! i to jak widać Dziękuję serdecznie za cierpliwość Pozdrawiam.
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
T3 - przegląd co 2 lataRobsson pisze: Jeśli masz to jako homologacja - pojazd samochodowy inny to co roku trzeba robić przegląd.
Ledy robią robotę, ale trzeba jeździć po zmroku, żeby to wykorzystać.
Ostatnio zmieniony pn 26 lut, 2018 przez Robson102, łącznie zmieniany 1 raz.
Robert
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Tak jak grzane manetki. Trzeba jeździć jak jest zimno i robią robotę.
Dobrze jest mieć ale mieć nie trzeba.
Chociaż moje podstawowe minimum w Quadzie to LED i Manetki grzane, podłoga może poczekać.
Dobre manetki 250 zł, led 200.
Podłoga 1200
Dobrze jest mieć ale mieć nie trzeba.
Chociaż moje podstawowe minimum w Quadzie to LED i Manetki grzane, podłoga może poczekać.
Podłoga 1200
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Amen.To powinniśmy przykleić w temacie "co kupić".oolsztyniak pisze: Chociaż moje podstawowe minimum w Quadzie to LED i Manetki grzane, podłoga może poczekać.
Podłoga 1200
Ja bym dodał od siebie skrzyneczkę wodoszczelną, na drobiazgi. Kanapki, termos, wode, rękawiczki, dokumenty, zestaw do naprawy opon, polar. Niekoniecznie drogi kufer za 1000zł w którym wszystko grzechocze po drodze ale zwykłą skrzyneczkę z Juli czy innego marketu.
https://www.castorama.pl/produkty/narze ... n-top.html
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad