Buty

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
hamer
Kontakt:

Buty

Post autor: hamer » ndz 04 cze, 2006

Witam mam zamiar kupic butki na quada...
Moją uwagę przykuł model Aplpinestars Tech 10 ale podobno on nie jest najlepszy pod względem żywotności , ktoś cos wie na ten temat??

Quadowiec:)

Post autor: Quadowiec:) » ndz 04 cze, 2006

Swego czasu jeździłem w Alpinestarach - Tech 6 i byłem z nich bardzo zadowolony. Troszkę przemiękały przy zanurzeniu w wodę, ale poza tym dobrze trzymały nogę. Mimo, że przemiękały i skarpety miałem mokre, to nie było mi zimno w nogi. Kilka razy te buty uratowały mi (a doquadniej mojej nodze) życie... :)

hamer
Kontakt:

Post autor: hamer » ndz 04 cze, 2006

akurat chodzmi mi dokladnie o model t10 bo rezszta podobno bdb a te sie psują :?

StapleS
Kontakt:

Post autor: StapleS » śr 10 sty, 2007

Buty Quad RT - polecam na zimę (której nie ma) - mam i sprawdzają się całkiem wympatycznie..
staram się...

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » śr 10 sty, 2007

osobiscie w zime (mruz - zdecydowanie ponizej zera) polecam buty snowboardowe, i to nie jest zart...

plusy:

1. cholernie cieplo w noge, nie marzna nawet palce, ktorymi sie zadko przeciez rusza
2. noga jest sztywna jak w butach motocyklowych, jest poprostu ochraniana przed uderzeniem
3. bieznik buta snowboardowego zdecydowanie nadaje sie nie tyle do chodzenia, ale takze to tego, zeby swobodnie wypchnac quada, jest to w koncu but ziomowy

minusy:

1. troche smiesznie wyglada, ale jak sie spusci ladnie spodzien na wierzch, to nie ma stresu... :)
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

buty

Post autor: Motyf » wt 13 lut, 2007

Ja szukam równeiż butów na quada.
Jeżdże dużo po terenie i szukałbym czegoś raczej wowoszczelnego, wsuwanego z góry lub jeśłi takich nie ma to chociaz z takim uszczelnieniem w miejscu zamka.
Dużo osób jeździ w terenie,może mi ktoś doardzi co uzywacie

moto-MXpert

Post autor: moto-MXpert » wt 13 lut, 2007

tak to prawda Astarsy T10 sa robione bardziej pod publike anizeli w teren, w tej samej cenie a nawet duzo taniej mozna kupic buty o niebo lepszej jakosci, osobiscie polecam Oxtar TCX pro lub Gearne SG10 te ostatnie sa poprostu rewelacyjne, poprzednie kalosze Gearne (RX2) mialem 3 sezony a wytrzymaly by jescze drugie tyle

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » wt 13 lut, 2007

:wink: bardzo dobrą jakość i niezłą cene (600zł) mają orginalne buty POLARIS, zarówno w lato jak i w zime , komfortowe i naprawde niezle wygądają .polecam sam używam. :)

Awatar użytkownika
Max
Kontakt:

Post autor: Max » śr 14 lut, 2007

Ja jezdze zima w butach snowboardowych - plusy te co napisal kolega powyzej, minus to to, ze po zanurzeniu w wode niestety nie trzymaja - bo i nie takie ich zalozenie, a na lato polecam buciki W2 Boots - sztywne, wodoszczelne, trwale... i w przystepnej cenie.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 14 lut, 2007

8) mamy je w ofercie a nawet jest chyba jakaś PROMOCJA :!: fajne faktycznie ale na nogach ich nie miałem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”