Brak Wskazań prędkości oraz miga lampka wtrysku X8
-
- Quad:: był chinol a teraz szukam....
- Imię: Wojtek
Brak Wskazań prędkości oraz miga lampka wtrysku X8
Witajcie Panowie,
Na liczniku 360 km no i pojawił się pierwszy problem. Wczoraj wyskoczyłem na traskę, wypróbować soft do nawigacji i w trakcie trasy, zauważyłem ,że w pewnym momencie na liczniku pojawiło się 0 km/h. Zatrzymałem się na chwilę i stwierdziłem , że w takim razie "zawijka" do chaty i nagle zaskoczył ale na parę sekund a do tego zaczęła migać kontrolka ta od wtrysku i licznik raz pokazywał ok , raz nic , albo pokazywał dziwne wartości. Po domem jeszcze zauważyłem ,że jak zblokowałem dyfer to quad zachowywał się tak jakby był na wstecznym w sensie takim, że odcinał zapłon. Mało jeszcze korztstałem z blokady dyfa ale z tego co pamiętam to wcześniej tak nie robił, po wciśnięciu guzika z oznaczeniem ! zachowywał się normalnie ,czyli tak jak powinien gdyby to był wsteczny. Quada już wczoraj nie ruszałem. Dzisiaj zszedłem do garażu i objaw jest taki, że nawet przy wyłączonym silniku licznik pokazuje, że jade np. 10-30 km /h i nawet km mi nabija i dzieje się to niezależnie od tego ,czy gad jest odpalony czy nie , ponadto cały czas miga ta kontrolka. W necie wyczytałem , że te migania to kod błędu przy czym 0 to 10 5 to 5 co by dawało ,że kod błędu to 0500 ale jak to zwykle z moim fartem wszystkie kody są w manualu ale 0500 nie ma , najbliższy to 0501 , który oznacza the signal of rotate speed sensor is unusual nie wiem, czy łączyć tą informację bo gdyby miał wybijać 0501 to by wybijał 0501 a nie 0500 ale jak widać ma to coś wspólnego z problemem jaki się pojawił. No i pytanie moje jest takie, czy spotkaliście się z czymś takim? Raczej chyba nie będę dłubał bo są ludzie ,którzy się na tym znają ale zastanawiam się ,czy nie jest to kurczę problem jakiejś kostki , czy łączenia a wniosek ten wyciągam stąd ,że quad poza tymi 3 objawami zachowuje się całkowicie normalnie tzn odpala , jedzie, wskazuje temperaturę itd. Jeśli nikt nie ma pomysłu po prostu odstawie go do serwisu ale może ktoś wie gdzie zajrzeć, obejrzeć , wyczyścić. Z góry dziękuje za wskazówki. pozdrawiam Wojtek
Na liczniku 360 km no i pojawił się pierwszy problem. Wczoraj wyskoczyłem na traskę, wypróbować soft do nawigacji i w trakcie trasy, zauważyłem ,że w pewnym momencie na liczniku pojawiło się 0 km/h. Zatrzymałem się na chwilę i stwierdziłem , że w takim razie "zawijka" do chaty i nagle zaskoczył ale na parę sekund a do tego zaczęła migać kontrolka ta od wtrysku i licznik raz pokazywał ok , raz nic , albo pokazywał dziwne wartości. Po domem jeszcze zauważyłem ,że jak zblokowałem dyfer to quad zachowywał się tak jakby był na wstecznym w sensie takim, że odcinał zapłon. Mało jeszcze korztstałem z blokady dyfa ale z tego co pamiętam to wcześniej tak nie robił, po wciśnięciu guzika z oznaczeniem ! zachowywał się normalnie ,czyli tak jak powinien gdyby to był wsteczny. Quada już wczoraj nie ruszałem. Dzisiaj zszedłem do garażu i objaw jest taki, że nawet przy wyłączonym silniku licznik pokazuje, że jade np. 10-30 km /h i nawet km mi nabija i dzieje się to niezależnie od tego ,czy gad jest odpalony czy nie , ponadto cały czas miga ta kontrolka. W necie wyczytałem , że te migania to kod błędu przy czym 0 to 10 5 to 5 co by dawało ,że kod błędu to 0500 ale jak to zwykle z moim fartem wszystkie kody są w manualu ale 0500 nie ma , najbliższy to 0501 , który oznacza the signal of rotate speed sensor is unusual nie wiem, czy łączyć tą informację bo gdyby miał wybijać 0501 to by wybijał 0501 a nie 0500 ale jak widać ma to coś wspólnego z problemem jaki się pojawił. No i pytanie moje jest takie, czy spotkaliście się z czymś takim? Raczej chyba nie będę dłubał bo są ludzie ,którzy się na tym znają ale zastanawiam się ,czy nie jest to kurczę problem jakiejś kostki , czy łączenia a wniosek ten wyciągam stąd ,że quad poza tymi 3 objawami zachowuje się całkowicie normalnie tzn odpala , jedzie, wskazuje temperaturę itd. Jeśli nikt nie ma pomysłu po prostu odstawie go do serwisu ale może ktoś wie gdzie zajrzeć, obejrzeć , wyczyścić. Z góry dziękuje za wskazówki. pozdrawiam Wojtek
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Re: Brak Wskazań prędkości oraz miga lampka wtrysku X8
Jak dla mnie wskazówka jest prosta - nie zdarzyło mi się ale że sprzęta masz na gwarancji ie czekaj - na serwis i niech sprawdzą bo później będzie że coś zrobiłeś a oni umyją ręce.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
-
To to na pewno, myślałem po prostu ,że to gdzieś na kostce. Czytałem na którymś forum , że kolega miał taki sam problem ale w X7 , że kostka się rozłączyła ale niestety tłumacząc komuś co zrobić tłumaczył w x7 a ja nawet nie wiem gdzie zajrzeć Ale faktycznie dam sobie spokój .
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Rozepnij czujnik prędkościomierza i zobacz czy wtyczka nie zaśniedziała.
Albo może jest luźny?
Może spinka z niego spadła?
Albo może jest luźny?
Może spinka z niego spadła?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
No właśnie ale zupełnie nie wiem gdzie zajrzeć itd. Ewentualnie po kablach ale to jest wszystko zabudowane, że totalnie nie wiem jak się za to zabrać, tzn pewnie bym sobie poradził ale nie chce ,żeby potem mnie opier.... w serwisie. Ten czujnik jest gdzieś dostępny ? tak ,żeby nie rozebrać pół przodu???
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Idzie do prawego przedniego koła, po przewodzie zobaczysz gdzie jest spięty ten czujnik.
Ewentualnie z tyłu na wale.
Dostęp jest bez problemu.
Ewentualnie z tyłu na wale.
Dostęp jest bez problemu.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
Dzięki oolszytniak za wskazówki , poleciałem obejrzeć ale wygląda na to ,że ja jakiś "lewy" jestem bo z przodu nic , zupełnie nic nie znalazłem. a z tyłu może i jest jeden przewód ale wchodzi gdzieś w głąb i ślad zanika, faktem jest ,że gada trzymam w takiej wnęce w garażu i nie bardzo mam jak tam się ruszyć a nie chce mi się już wyprowadzać samochodu. Jutro zadzwonię do dealera i zobaczymy, oby ,tylko szybka akcja bo w miarę jedzenia apetyt rośnie i póki co nie wyobrażam sobie soboty bez traski
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
http://quadzik.pl/forum/cf-moto-x8-ulepszenia-itp-t9842-300.html tu masz fotkę czujnika w nowszym modelu a jak tu nie ma to jak kolega pisał przy przednim prawym kole.
-
Koledzy, bo ja się zaczynam już martwić sobą:
Zdjęcie z tyłu
Zdjęcie z tyłu
-