brak iskry po przejechaniu 15 km
-
- Quad:: x-moto 250
brak iskry po przejechaniu 15 km
witam jak na wstępie napisałem mam problem z quadem x-moto 250 zacznę od tego ze kupiłem quada nie zbyt dobrym stanie chodzi mi o instalacje elektryczną tak wszystko ok palił normalnie ale bałem się ze coś może się stać a wiec wyciągnąłem ją zostawiłem tylko przewody modułu i wentylatora,chodziło wszystko ok jeździłem parę dni tak wszystko było OK a wiec stwierdziłem ze zrobię sam instalacje elektryczną zostawiłem oczywiście przewody od modułu i wentylatora a resztę pociągnąłem na nowo latałem przez parę dni po lasach aż pewnego razu wybrałem się na dłużą jazdę ale okazała sie ze przejechałem zaledwie 20 km a nawet nie quad spad z obrotów i zgasł próbowałem go odpalić ale okazało się ze nie ma prądu zadzwoniłem po pomoc przyjechał koleś samochodem podłączyliśmy pod akumulator okazało się ze brak jest iskry po powrocie do domu na holu stwierdziłem ze akumulator był wyczerpany od cna teraz ładuje go 2 dzień i nawet woda nie zabulgocze jak podłączam miernik spada stopniowo do 10V impuls z modułu do CWN jest zaledwie 5V zmierzył bym stojan i impuls ale nie wiem jak i jakie mają być odczyty może być przez to ze nie wsadziłem diody IN5408 tylko nie wiem gdzie ona miała być no i został mi jeden przewód z regulatora czarny a mam w regulatorze mam 6 przewodów 3 żółte wejściowe i 3 wyjściowe czerwony +, zielony -,a czarny nie wiem gdzie mam go podłączyć proszę o pomoc od czego mam zacząć naprawę