Bracia Quadowcy pomóżcie !! proszę was o konkrety ;)

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
marasOln
Quad:: okaże się niebawem..

Bracia Quadowcy pomóżcie !! proszę was o konkrety ;)

Post autor: marasOln » pt 14 lut, 2014

Witajcie, wiem że to już dość oklepany temat ale chciałbym konkretnie na moim przykładzie dowiedzieć co mogli byście mi doradzić. Nie przeciągając szukam quadzika myślę że o wartości ok 9 tysięcy max 10 z homologacją opłaconego.
Teraz powiem co mnie interesuję chociaż powiedzie pewnie że każdy by chciał takiej opcji ale pójdźmy na kompromis czyli gdzieś po środeczku. Mianowicie chciałbym mocny sprzęt z rezerwą myślałem coś pomiędzy raptorkiem 350-660.
Osobiście jeździłem kiedyś 350 i no moc była ale bez szału to była pierwsza moja rundka Quadem. Druga sprawa nie był on dość stabilny moim zdaniem troszkę niższy i szerszy powinien być. Teraz pytanko jakie różnice są pomiędzy 660 czy warto dołożyć tą kasę? kolejna sprawa myślałem np yamaha warrior ale zdaje się że to mały sprzęcik ? kolejny potężny lecz nie zbyt piękny i cenowo jak raptor yamaha banshee ? lecz to 2T pytanie czy droższy w eksploatacji i wart zachodu? a może macie sami propozycje ciekawego sprzętu z grupy suzuki czy hondy itd? chciałbym w miarę sensowny sprzęt dobrze prowadzący się bym mógł już trochę poganiać ale by serwis i eksploatacja były do przeżycia dla współczesnego człowieka, co podejrzewam akurat co do yamahy się nie sprawdzi. Powiem szczerze mam na horyzoncie 600 yamaha grizzly i chciałbym mieć czym skopać im d*** ;). Na przeprawowca się nie nastawiam bo to raczej nie ta półka cenowa. Proszę was o opinię może jakaś małą sensowną burzę mózgów. ;)

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Bracia Quadowcy pomóżcie !! proszę was o konkrety ;)

Post autor: Ikar » pt 14 lut, 2014

Poczytaj moje posty w tym dziale. Zdecydowanie najlepszą opcją dla Ciebie będzie wybór Suzuki LTZ 400/Kawasaki KFX 400 to bliźniaczo podobne quady. Ewentualnie Hondy TRX 400.

Jak w Rapim brakowało Ci troszkę mocy to polecam LTZ bardziej niż Hondę. Przejrzyj moje posty ostatnio dużo pisałem o tym quadzie. Aha i jak LTZ to tylko od rocznika 2005 r w górę - z powodu gazowych amorków.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
marasOln

Post autor: marasOln » sob 15 lut, 2014

dzięki ci bardzo za radę na pewno się nią zasugeruję.
A możesz jeszcze powiedzieć jak to eksploatacyjnie wygląda w stosunku chociaż by do podanych przez ciebie bądź podanej wcześniej yamahy?

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » sob 15 lut, 2014

Temat eksploatacji LTZ jest rewelacyjny. Sprzęt praktycznie bezawaryjny, przetrawi prawie wszystko. W porównaniu do Raptora 660 i Raptora350/Warriora 350 wypada o niebo lepiej w kwestii używania. Nawet jak coś się popsuje da się to naprawić naprawdę niewielkim nakładem i w garażu.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » sob 15 lut, 2014

No i warrior jest normalnej wielkości. Pomyliłeś go z Blasterkiem, który faktycznie jest mały. Banshee - dosyć droga eksploatacja. Za to wrażenia z jazdy potężne!
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
marasOln

Post autor: marasOln » ndz 16 lut, 2014

to pocieszyłeś mnie osobiście uważałem ze Suzuki nie specjalizuje się zbyt w dobrych Quadach ale jednak wygląda na to że się myliłem. Co do Banshee domyślam się jako że to rzadki sprzęt i w 2T ale chciałbym się nim chociaż karnąć kiedyś takim porządnym egzemplarzem ;)
Jeszcze raz dzięki za rady ! ;)

Awatar użytkownika
marasOln

Post autor: marasOln » ndz 23 lut, 2014

wracam z nowym pytankiem szczególnie do ciebie Ikar bo na ciebie można liczyć tutaj a widać że masz głowę na karku, moje pytanko co myślisz o opcji yamaha raptor 700 człowiek chce się zamienić za moje subaru wyceniłem na 16 tysi do Quada dorzuca dwa komplety kół szosa na alusie taki średnio wizualnie i zjechana już kostka , olej chyba nowy , klocki ham.
a możesz luknąć sobie na to ogłoszenie to ten sprzęt no wizualnie nie jest zbyt cudowny i zastanawiam się czy wart tej ceny ? czy nie stracę na nim przy ewent sprzedaży?

http://tablica.pl/oferta/yamaha-raptor- ... 0dfe6c741b

a to auto które szło by na zamianę
http://tablica.pl/oferta/subaru-impreza ... 4Qnz3.html

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » ndz 23 lut, 2014

Kiedyś miałem kolegę co samochód zamienił na motor.
Motor się znudził i za dużo palił więc zamienił się na rower.
Przyszła nowa moda i rower zamienił na discmana.

Ot taka dywagacja z mojej strony ;-)
Weź tego quada tylko niech ktoś go zobaczy.
Widziałem podobną aukcję i też dotyczyła raptora, Quad był po mega rolce a na dodatek utopili go w rzece.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » ndz 23 lut, 2014

Dokładnie. Zamieniać to się można ale dopiero po tym jak zobaczysz i wymacasz sprzęt. Rapi 700 to fajny sprzęt, mocniejszy od ltz.

Za dobrego raptora trzeba dać 15-18 tyś. Cudów nie ma. Kwestia dobrego sprawdzenia sprzętu.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
marasOln

Post autor: marasOln » ndz 23 lut, 2014

Zastanawiam się tylko czy się z nim nie ożenię hmm... wolałbym wspomnianą LTZ lecz jest mały wybór rozglądam się za Trx również a najchętniej za przeprawą grizlakiem 660 wtedy był bym gotów zamienić się łeb , a tego dziada się boje trochę co do mocy wielkości bo jest duży naprawdę no i podstawa eksploatacji , fura to cała moja kasa a jak po zamianie mi się coś sypnie? tego się dygam. A właśnie w tym problem że żadnego specjalisty nie mam tu żeby go obadał i powiedział czy warto , z tego co mi wiadomo to na pewno chłopak nie jeździ nim rekreacyjnie tylko maneta do końca. Wizualnie taki sobie opony już do wymiany, tylko jest to prawdopodobnie najmocniejsza wersja. No nie wiem sam panowie. Lukam już dzień w dzień po necie przeprawy Ltz , Trx ale są skubane drogie też i mało opłaconych w dodatku daleko ,ewentualnie raptory 350 ale po niżej dychy opłacone itd bo wiecej nie są dla mnie warte jak z 9 tysi. Zastanawia mnie tylko czy Ltz podany przez ciebie ikar mocno odbiega od Ltr? bo na nie też spoglądam lecz nie wiem czy dobrze robię?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”