Bombardier 125cc MINI chinczyk ale jednak może byc pożądny.

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
quad003
Quad:: szukam

Bombardier 125cc MINI chinczyk ale jednak może byc pożądny.

Post autor: quad003 » pn 18 lip, 2011

Witam wszystkich:]
Mam zamiar kupic quada Bombardier 125. Ponieważ jak oglądałem film z nagraniem na stronie youtube to nawet dośc zachwalali tego chinola^^.
Kasy nie mam za dużo a chce ze 2 lata pojezdzic przynajmniej tym quadem.

Bardzo bym prosił o opinie posiadaczy tych quadów lub przynajmniej tych co wiedzą o nich więcej niż ten kto powie chinol to chinol. Prośiłbym o odpowiedz co się w nich najczęsciej psuje i czy to nie będą duże wydadki z naprawą itd.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam.:]

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Bombardier 125cc MINI chinczyk ale jednak może byc pożąd

Post autor: Marines » pn 18 lip, 2011

Chinol to chinol :D Czemu akurat ten quad? Jaki masz budżet?
Ta maszyna konstrukcyjnie jest jak 110ccm (większy cylinder). Sypie się wszystko: skrzynie biegów w szczególności. Silnik ten do motorka jak najbardziej, do quada (tym bardziej na 2 lata bezawaryjnej jazdy) w mojej opinii się nie nadaje.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

quad003

Post autor: quad003 » wt 19 lip, 2011

No mój budżet jest do 3000 tysiency zł i dlatego wybrałem tego bombardiera i jeszcze dlatego ponieważ miałem okazje przejechac się na hammerze 110 i naprawde zrobił na mnie bardzo duże wrażenie.

A jak np nie bombardier to co byś mi polecił z chinoli?

szczurek10
Quad:: na razie bashan 200
Imię: Przemek

Post autor: szczurek10 » wt 19 lip, 2011

za 3 tys. zł to kupisz już prawie nowego bashana 200. A jeśli dwu-setka to za dużo to do 3 tys. jak dobrze poszukasz kupisz suzuki lt 80 ( moim zdaniem w chooj lepsze od 110 chinola) albo Yamaha Breeze 125. pozdro !

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » wt 19 lip, 2011

Dokładnie. Nie pchaj się w ten shit. Za 3000 możesz znaleźć coś o większej pojemności. Polecam byś rozejrzał się za czymś używanym SMC. Firma robi bardzo dobre, bezawaryjne i stabilne quady.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

quad003

Post autor: quad003 » śr 20 lip, 2011

Aha dzięki za rade :] Jak co to ja wole bashana nie kupowac bo już byłem nastawiony na niego lecz gdy czytałem opinie i nawet na tym forum to pisali że 2 tygodnie pojezdzisz a drugie 2 tygodnie spędzi u mechanika wiec już nie chce wtrącac się w to dziadostwo.

A możecie mi wysłac jakiś link ze stronkami sprzedaży tych quadów?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » śr 20 lip, 2011

Hmm, po co zadajesz pytanie na form, skoro jesteś w 1000% zdecydowany i żadna rada Ci nie potrzebna. Na allegro znajdziesz. Pojeździsz tą mała 125 i będziesz żałować. Bashan (mniej awaryjny) byłby dużo lepszym wyborem.

quad003

Post autor: quad003 » śr 20 lip, 2011

Hmm musze jeszcze raz przemyślec tą sprawe jestem nastawiony na tego bombardiera tylko z jednej przyczyny ponieważ czytałem o niej naprawde dużo i ona jest polecana a 125 wybrałem dlatego bo mój brat jest mechanikiem i właśnie przywieźli mu takiego quada 110 lecz tylko hammera i miałem okazje się przejechac i ma moc czułem to i dlatego mnie quady zainspirowały.
Ale dzięki za rady.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » śr 20 lip, 2011

Hmm, polecana jest chyba tylko przez sprzedajacych, nie spotkałem się jeszcze by ktoś się specjalnie nią podniecał. Bierz coś o większej pojemoości. Te 125 są małe i słabsze od 200 i to dużo.

quad003

Post autor: quad003 » pn 08 sie, 2011

No nie wiem czy takie słabe daje kopa że hoho ;p Nawet 110 :D Oglądam film różne o tym quadzie i są bardzo pozytywne komętarze nie mówią nic że się psuje tak jak hummer itd .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”