Big Gun Evo CF Moto X8
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Re: Big Gun Evo CF Moto X8
Evo ten z aukcji Ebay z poprzednich postow. Posiada db killera w zestawie ale zapewne szalu nie ma
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
To z innej beczki co na rynku robią firmy takie jak np ulter itp które robią wydechy sportowe ? nie wiem jak ten jest wydech zbudowany i to to inna kwestia ale jeśli kupuje tłumik dedykowany do auta czy do x8 gdzie takie są to każdy ma robić mapę inaczej silnik zdechnie ? to co te firmy tuningowe od wydechów jeszcze robią na rynku ? skoro silniki tylko padają ?Ten wydech jest projektowany pod can -am i może dlatego coś się działo z x8 ale to tylko gdybanie. Na you tube pełno jest filmików z wydechami dedykowanymi do x8 i myślicie że każdy robił mapę ?
- Supriseme
Właśnie, wczoraj rozmawiałem w moim mniemaniu z bardzo dobrym mechanikiem. Posiada can ama i wydech dragona, i ten z can ama niczym się nie rożni od Dedykowanego dragona do X8. Wydaje mi się, że jedynym zagrożeniem jest woda. Zobaczymy.
- Supriseme
Dzis zawitałem do PL i dobrałem się do paczki z US. Tlumik piękny ! ale jak już było wspomniane wcześniej w paczce znalazłem instrukcje gdzie napisane jest o konieczności dostrojenia mapy do tłumika! Czeka mnie zakup Power Commandera 5. Niestety w ofercie Dyna Jet jest do wersji Z800, domyślam się iż silnik jest ten sam ale czy na pewno ?
Kolejne pytanie to czy jest w kraju ktoś kto zajmuje się lub zna obsuge Power Commandera 5 ?
Nie chce wydawac 800$ na Auto tune i power commandera.
Kolejne pytanie to czy jest w kraju ktoś kto zajmuje się lub zna obsuge Power Commandera 5 ?
Nie chce wydawac 800$ na Auto tune i power commandera.
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
ja znam i np shelton
i sorry ale musisz wydać te 800 usd
no chyba że kupisz samego pcv i autotune pożyczysz od kogoś
i sorry ale musisz wydać te 800 usd
no chyba że kupisz samego pcv i autotune pożyczysz od kogoś
mods in progress :-)
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
No i trzeba się jeszcze wspawać przed puszką z sondą lambda. Zrób to od razu przed montażem.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Supriseme
Sonda musi być jakas konkretna ? Czy instalowana jest na kolektorach obu cylindrow czy przed wydechem ?
Jest jeszcze Kontroler Big Guna plug and play ale nie robia do CF niestety,
http://www.biggunexhaust.com/index.php? ... ct_id=1018
Jest jeszcze Kontroler Big Guna plug and play ale nie robia do CF niestety,
http://www.biggunexhaust.com/index.php? ... ct_id=1018
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Na kolektorach masz seryjne ale nie wiem jak będzie współpracował z nimi autotune, jest do nich beznadziejny dostęp i chyba z tego co się orientuję jest inna wtyczka, więc może być masakra z podłączeniem.
Dla tego robisz przed ostatnią puszką gniazdo pod sondę lambda i wkręcasz tam sondę samochodową. Pawęł miał chyba od Volvo V40, to z niej zaczytuje dane autotune dzięki którym nanosisz korekty w mapie paliwa. Proste chociaż niektórzy robią z tego magię za grube tysiące pt "pisanie mapy".
W tej chwili jedyny procent pigybacka do X8 to DynoJet czyli Powercommander.
Dla tego robisz przed ostatnią puszką gniazdo pod sondę lambda i wkręcasz tam sondę samochodową. Pawęł miał chyba od Volvo V40, to z niej zaczytuje dane autotune dzięki którym nanosisz korekty w mapie paliwa. Proste chociaż niektórzy robią z tego magię za grube tysiące pt "pisanie mapy".
W tej chwili jedyny procent pigybacka do X8 to DynoJet czyli Powercommander.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Supriseme
W kicie do V twin sa 2 lambdy O.o
Nie dziwie się, ze robia z tego wielkie halo, ja już się poce
Nie dziwie się, ze robia z tego wielkie halo, ja już się poce
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
sama sonda nic nie da...musi byc moduł autotune
ogólnie jeśli sondy w x8 są szerokopasmowe to idzie sie wpiąć (tylko5 kabli)
a tak szczerze to taki wydajny tuning x8 nie ma sensu, odrzutowca z niego nie zrobisz......to cięzka maszyna do turystyki........wiekszość japońskich 500 reaguje żywiej na gaz
ogólnie jeśli sondy w x8 są szerokopasmowe to idzie sie wpiąć (tylko5 kabli)
a tak szczerze to taki wydajny tuning x8 nie ma sensu, odrzutowca z niego nie zrobisz......to cięzka maszyna do turystyki........wiekszość japońskich 500 reaguje żywiej na gaz
mods in progress :-)