Big Gun Evo CF Moto X8
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Re: Big Gun Evo CF Moto X8
Jeśli się nie myle to chyba ten tłumik miał Maciek u siebie w X8 ?
http://www.ebay.pl/itm/Can-Am-Outlander-650-800r-Big-Gun-Exhaust-Evo-U-Muffler-Slip-On-09-11-12-6842-/380861601422?hash=item58ad1ed68e:g:UcIAAOSwu4BVuPQM
http://www.ebay.pl/itm/Can-Am-Outlander-650-800r-Big-Gun-Exhaust-Evo-U-Muffler-Slip-On-09-11-12-6842-/380861601422?hash=item58ad1ed68e:g:UcIAAOSwu4BVuPQM
Bez strojenia wątpię, abyś czuł różnicę oprócz dźwięku. I niekoniecznie wydech musi oznaczać polepszenie osiągów.Wojtekski pisze:Dokładnie na wtrysku to nie powinno nić się dziać po to są sondy. A że będziesz dawał w palnik to już co innego.
- Supriseme
Nie zależy mi na osiągach tylko na dzwieku, na moje potrzeby ta moc która jest mi wystarcza. Napisal do mnie wlasciciel X8 i Big Gun`a, ze zatarf 3 silniki przez ten tłumik. Zastanawiam się jak? woda bo nic innego mi n ie przychodzi na myśl.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Woda woda tak jak Ci pisałem powyżej.
Nie wiem czy gra jest warta świeczki.
A pisząc przegląd chodziło mi o badania techniczne (głośność)
Nie wiem czy gra jest warta świeczki.
A pisząc przegląd chodziło mi o badania techniczne (głośność)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
No ale jak to przez wodę to nie jest wina tego konkretnego wydechu.
V2.....sound of madness 

- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
sondy co prawda są ale komp pracuje tylko w niewielkim zakresie jeśłi chodzi o mieszankę więc większych modyfikacji nie skompensuje
a po daniu wydechu przelotowego są to korekty nawet -/+ 30%
a po daniu wydechu przelotowego są to korekty nawet -/+ 30%
mods in progress :-)
Czyli co? Konieczna indywidualnie pod sztukę zrobiona "mapa"?
V2.....sound of madness 

- Supriseme
Okey ale bez mapy zmieni sie tylko dzwiek bez innych konsekwencji ?
Może być słabszy. Przelot bez odpowiedniego dostrojenia dawki może pogorszyć osiągi i tak często bywa.Supriseme pisze:Okey ale bez mapy zmieni sie tylko dzwiek bez innych konsekwencji ?
W skrócie - luźny wydech powoduje szybsze opróżnienie cylindra przez to zubaża mieszankę w cylindrze - mniej paliwa= mniej siły, wypłukując paliwo do wydechu - stąd strzały od dopalania w kolanku.
Dlatego potrzeba zawsze dolać paliwa w dawce i odpowiednio dołożyć powietrza alby spalanie było prawidłowe.
Przelotowy wydech to nic w sumie dobrego. Głośniejszy z fajnym gangiem jak ktoś nie gania po lesie - owszem ale jednak trochę zdławiony - lepiej dla silnika.
Po dłuższym dystansie i strzelaniu wydechu głowice mogą być do roboty, plus przeciążenie cieplne góry całej jednostki - czyli niewykluczone że przyspieszysz remont całej góry.
Przy gaźniku dajesz większą dyszę, powietrze regulujesz - i stroisz pod wydech.
Przy wtrysku wydawać by się mogło komp mając info z sondy powinien sam dobrać dawkę ale jak Paulus71 pisze tak nie jest....wtedy rzeczywiście może kończyć się na problemach po jakimś czasie.
V2.....sound of madness 

- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
potwierdzam powyższe
oczywiście bywają pojazdy fabrycznie tłusto zestrojone i wtedy raczej szkód nie będzie ale przyrostu mocy też nie
najlepiej taki wydech dobrze zestroić, dysze lub jakiś moduł korygujący wtryski
pisanie dedykowanej mapy to już całkiem inna zabawa , samemu najlepiej to zrobić za pomocą PCV z modułem autotune albo oddać do kogoś kto się na tym zna
oczywiście bywają pojazdy fabrycznie tłusto zestrojone i wtedy raczej szkód nie będzie ale przyrostu mocy też nie
najlepiej taki wydech dobrze zestroić, dysze lub jakiś moduł korygujący wtryski
pisanie dedykowanej mapy to już całkiem inna zabawa , samemu najlepiej to zrobić za pomocą PCV z modułem autotune albo oddać do kogoś kto się na tym zna
mods in progress :-)