BIEGI W POLARIS 500???

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ralph1980
Kontakt:

Post autor: ralph1980 » ndz 24 sty, 2010

sprostuje - chodziło mi o to czy obroty i jakakolwiek elektronika mają wpływ na wrzucanie biegów i 4x4 - a'propos jak obniżyć ye obroty na gaźniku - będę wdzięczny - bo jestem bardzo świerzy w tym temacie i nie stać mnie na cudowne serwisy polarisa - więc kupiłem za dobre pieniążki coś rozkraczonego i staram się przywrócić temu stan pierwotny - za wszelką pomoc z waszej strony dziękuje i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pn 25 sty, 2010

patrząc z lewej strony quada - pod gaźnikiem w tym rejonie masz węzyk czarny (jest tam linka wolnych obrotów) dosc cienki na koncu ktorego znajduje sie głowka śrubki i przy pomocy śrubokręta krzyżakowego krecisz tym i obroty Ci sie obniża - nie pamietam w ktora strone kręcić ale musisz poprobować. Jakie masz obroty kiedy silnik sie juz rozgrzeje?

ralph1980
Kontakt:

Post autor: ralph1980 » pn 25 sty, 2010

Niestety nie wiem jakie mam obroty bo nie mam w nim obrotomierza bo to stary sportsman z 2001 r - a t6a linka ma wychodzić z gaźnika czy z silnika gdzieś w jego okolicy - jeżeli jej nie ma to rególacja gaźnikiem - tak?

ralph1980
Kontakt:

Post autor: ralph1980 » wt 26 sty, 2010

Witam ponownie sprawdziłem linkęi faktycznie po obniżenu obrotów do minimum biegi zaczęły wchodzić normalnie ale niestety silnik po chwili gaśnie i nie można szybko dodać gazu bo się muli. Czy uważacie to dalej za sprawę gaźnika i jego regulacji czy może szukać przy sprzęgle.

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 26 sty, 2010

Obniżałeś obroty linką od gazu? To dla tego ci gaśnie.
:I love POLARIS:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”